ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ZEYTİNCİLİK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ - İZMİR
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • TARİHÇE
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • ÇALIŞMA KONULARI
    • YERLEŞİM VE ALTYAPI
    • ALET EKİPMAN DURUMU
    • YÖNETİM
    • TEKNİK PERSONEL
    • HEDEF, VİZYON, MİSYON
    • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
    • KAMU HİZMET STANDARTLARI
  • BÖLÜMLER
    • ISLAH VE GENETİK
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
    • TARIM EKONOMİSİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
  • LABORATUVARLAR
    • MOLEKÜLER GENETİK
    • TOPRAK, YAPRAK, SU
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • BİTKİ KORUMA
    • POMOLOJİ
  • PROJELER
    • DEVAM EDEN
    • SONUÇLANMIŞ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksZeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - İzmir

Gıda Teknolojileri

Bölümümüz, sektör ve üniversite ile işbirliği halinde sofralık zeytin ve zeytinyağı sektörünün, çağdaş bir anlayış içerisinde yeni teknolojileri uygulayabilecek bir seviyeye gelmesini sağlamak, sektörü bu konuda geliştirmek, aydınlatmak, daha kaliteli ve standartlara uygun üretim yapmasını, tüketicinin zeytin konusundaki bilincini geliştirerek daha kaliteli zeytin ve zeytinyağı tüketmelerini sağlamak amacıyla faaliyette bulunmaktadır.

Projeye dayalı araştırma faaliyetleri
  • Ulusal ve uluslar arası projeler hazırlamak ve yürütmek,
  • Yürütülen projelerin analizlerini gerçekleştirmek,
  • Üniversiteler, Enstitüler, Kalkınma Ajansları, TÜBİTAK ve benzeri kurumlar ile ortaklaşa çalışmalar yürütmek.

Projeye dayalı olmayan faaliyetler
  • Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojisi ile ilgili araştırma, yayın, makale, rapor düzenlemek
  • Kurum tarafından verilen seminerler, kurslar veya aynı amaçla kurum dışında organize edilen seminerlere tebliğli katılım sağlamak
  • Diğer (Stajyer eğitimi, bilirkişi raporlarının düzenlenmesi, çeşitli kişi ve kuruluşların sektörle ilgili bilgilerin taleplerine cevap verilmesi vb.)

Bölümümüzde sofralık zeytin konusunda; sofralık zeytinin kimyası, sofralık zeytin işleme teknikleri, ambalajlama ve muhafaza konularında, zeytinyağı konusunda; zeytinyağı kimyası, zeytinyağı sanayi, rafinasyon, depolama ve ambalajlama konularında araştırma çalışmaları yürütülmektedir. Bölümümüz Sofralık Zeytin ile Zeytinyağı Tebliği ve Standartları’nın hazırlanması ve revizyonlarında diğer kuruluş ve özel sektörlerle işbirliği halinde çalışmaktadır.
Her yıl üretici, usta, teknisyen, mühendis ve sanayici bazında düzenlenen eğitim kurslarıyla, sofralık zeytin ve zeytinyağı ile ilgili yayınlarımızla, birebir ve telefon görüşmeleri ile konuyla ilgili kişiler aydınlatılmaktadır.
Zeytinyağı laboratuarımız 1970-1992 yılları arasında Uluslararası Zeytinyağı Konseyince akredite edilmiş olarak hizmet vermiştir. Yeniden akredite olmak için hem Sofralık Zeytin hem de Zeytinyağı analizleri konusunda laboratuarımızın çalışmaları devam etmektedir.
Bölümümüz teknik elemanları konuyla ilgili yurt içi ve imkanlar ölçüsünde yurt dışında düzenlenen toplantı, kurs, seminer ve sempozyumlara katılımlarını sürdürmektedirler.
İstasyonumuz bahçesi ve İstasyonumuza ait Kemalpaşa’da bulunan üretim, araştırma ve uygulama alanlarından elde edilen zeytinlerin sofralık ve yağlık olarak işlenmesinden sonra sofralık zeytinlerin ve yağların değerlendirilmesi, depolanması, ambalajlanması, etiketlenmesi ve satışa sunulması bölümümüz faaliyetleri arasındadır.

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - İzmir
  • Adres : Üniversite Cd. No:43 35100 BORNOVA İZMİR

  • Telefon : +90 232 462 70 73

  • Faks : +90 232 435 70 42

  • E-Posta : izmirzae@tarimorman.gov.tr

  • KEP : izmir@gthb.hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​