Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün hazırladığı ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklenen “Sofralık Zeytinde Kalite Belirleme ve Zeytin Eksperliği Eğitimi” isimli proje kapsamında 14 Ekim 2014 – 16 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen eğitimde eğitim uzmanı olarak Müdürlüğümüz personelinden Dr. Oya KÖSEOĞLU, Şahnur IRMAK ve Ferişte ÖZTÜRK GÜNGÖR görev almışlardır.
Proje kapsamında, Osmaniye İl ve İlçe Müdürlüğü bünyesinde çalışan 18 personele, Zeytin Üreticileri Birliğinden 5 personele ve Osmaniye ili zeytin sektöründe faaliyet gösteren 10 sanayiciye toplam 3 iş gününü kapsayacak şekilde 18 saatlik eğitim verilmiştir. Proje kapsamında; katılımcılara, sofralık zeytin işleme teknikleri ile sofralık zeytinde duyusal analiz ile ilgili olarak, sofralık zeytinde uygun olmayan fermantasyon kaynaklı kusurlar (putrid, bütrik, küflü, rancid vb.), tat özelliklerinin tanımlanması (tuzlu, acılık, asitlik), tekstür özelliklerinin tanımlanması (sertlik, liflilik, gevreklik) vb. konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verilmiştir.