ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İNCİR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • HAKKIMIZDA
  • TARİHÇE
  • KURUMSAL YAPI
    • YÖNETİM
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • BAŞARI HİKAYEMİZ
    • PERSONELİMİZ
    • HİZMET STANDARTLARI
  • BÖLÜMLERİMİZ
    • ISLAH VE GENETİK BÖLÜMÜ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ BÖLÜMÜ
    • BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ
    • GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
  • AR-GE PROJELERİ
    • ISLAH VE GENETİK
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • TARIM EKONOMİSİ
    • KANATLI BESLEME VE YETİŞTİRME
  • KÜTÜPHANE
    • LİFLETLER
    • KİTAPLAR
    • YAYINLAR
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation Linksİncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Gıda Teknolojisi Bölümü

Enstitünün kuruluşundan itibaren "İncir Şubesi" bünyesinde yürütülen Gıda Bilimi çalışmaları 2011 yılında Gıda Teknolojisi Bölümü'nün kurulmasıyla tek çatı altında toplanmıştır. Bölümde 5 Gıda Mühendisi ve 1 Ziraat Mühendisi görev yapmaktadır. Ar-Ge çalışmalarının yürütülmesi için altyapı olarak "Gıda Teknolojisi Laboratuvarı" ve "İncir İşleme Pilot Tesisi" bulunmaktadır.

            Gıda Teknolojisi Bölümü; özel sektör, kamu ve üniversite işbirliği ile incir ve kestane sektörünün yenilikçi teknolojiyi uygulamasına destek olmayı hedeflemektedir. Bu anlayış içerisinde tüketicinin bilinçlenmesi, kaliteli ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Temel görevi bilimsel araştırma çalışmaları yapmak olan bölümün; sektör paydaşları ve tüketicilere yönelik eğitim çalışmalarında bulunmak, tüketicileri bilinçlendirmek, bilimsel yayınlar üretmek, kongre ve sempozyumlara katılmak,  incir ve kestanenin kalite-fiyat endeksi hakkında politikalar üretmek diğer hedefleri arasında bulunmaktadır. Ar-Ge ve eğitim çalışmaları dışında sosyal sorumluluk projeleri ile toplum yararına çalışmalarda da yer almaktadır. 

            Bazı Ar-Ge Projelerinin Konuları:

  • İncir kurutma sistemlerinin geliştirilmesi.
  • İncir kurutmada yenilenebilir enerji sistemlerinin kullanılması.
  • İncir ve kestanede depo ömrünü uzatmaya yönelik çalışmalar.
  • Kuru incir hasat metotlarının iyileştirilmesi.
  • Gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik araştırmalar.
  • Aflatoksin ve diğer mikotoksinlerin önlenmesine yönelik uygulamalar.
  • İyi tarım uygulamalarının gıda güvenliğine etkisi.
  • İncir ve kestaneden katma değeri yüksek yeni ürünlerin geliştirilmesi.
  • İncir ve kestanenin fonksiyonel değerinin ve besin içeriğinin belirlenmesi.
  • Siyah renkli kuru incir üretilmesi.
  • Kuru incirde mikotoksin analiz metotlarının iyileştirilmesi.

            Tekniği Geliştirilen veya İyileştirilen Ürünler:

  • Siyah kuru incir
  • İncir cipsi
  • İncir lokumu
  • İncir konservesi
  • Orta nemli incir
  • İncir suyu
  • İncir şurubu
  • İncir unu
  • Kestane yaprağı çayı
  • İncir pektini
  • İncir çekirdeği yağı
  • İncir pestili ve kestaneli incir pestili

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : İNCİR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ / İncirliova - AYDIN

  • Telefon : 0 256 581 1123

  • Faks : 0 256 581 11 24

  • E-Posta : incir@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​