T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İNCİR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    TEKNİK KOORDİNATÖR
    BÖLÜMLER
    • ISLAH VE GENETİK BÖLÜMÜ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ BÖLÜMÜ
    • BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ
    • GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
  • PROJELER
    ISLAH VE GENETİK
    YETİŞTİRME TEKNİĞİ
    GIDA TEKNOLOJİLERİ
    BİTKİ SAĞLIĞI
    TARIM EKONOMİSİ
    KANATLI BESLEME VE YETİŞTİRME
  • YAYINLAR
    LİFLETLER
    KİTAPLAR
    YAYINLAR
    • LİFLETLER
    • KİTAPLAR
    • YAYINLAR
  • ÜRÜNLER
    İNCİR
    KESTANE
  • BASIN
    AYDIN HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation Linksİncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Gıda Teknolojisi Bölümü

Enstitünün kuruluşundan itibaren "İncir Şubesi" bünyesinde yürütülen Gıda Bilimi çalışmaları 2011 yılında Gıda Teknolojisi Bölümü'nün kurulmasıyla tek çatı altında toplanmıştır. Bölümde 5 Gıda Mühendisi ve 1 Ziraat Mühendisi görev yapmaktadır. Ar-Ge çalışmalarının yürütülmesi için altyapı olarak "Gıda Teknolojisi Laboratuvarı" ve "İncir İşleme Pilot Tesisi" bulunmaktadır.

            Gıda Teknolojisi Bölümü; özel sektör, kamu ve üniversite işbirliği ile incir ve kestane sektörünün yenilikçi teknolojiyi uygulamasına destek olmayı hedeflemektedir. Bu anlayış içerisinde tüketicinin bilinçlenmesi, kaliteli ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Temel görevi bilimsel araştırma çalışmaları yapmak olan bölümün; sektör paydaşları ve tüketicilere yönelik eğitim çalışmalarında bulunmak, tüketicileri bilinçlendirmek, bilimsel yayınlar üretmek, kongre ve sempozyumlara katılmak,  incir ve kestanenin kalite-fiyat endeksi hakkında politikalar üretmek diğer hedefleri arasında bulunmaktadır. Ar-Ge ve eğitim çalışmaları dışında sosyal sorumluluk projeleri ile toplum yararına çalışmalarda da yer almaktadır. 

            Bazı Ar-Ge Projelerinin Konuları:

  • İncir kurutma sistemlerinin geliştirilmesi.
  • İncir kurutmada yenilenebilir enerji sistemlerinin kullanılması.
  • İncir ve kestanede depo ömrünü uzatmaya yönelik çalışmalar.
  • Kuru incir hasat metotlarının iyileştirilmesi.
  • Gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik araştırmalar.
  • Aflatoksin ve diğer mikotoksinlerin önlenmesine yönelik uygulamalar.
  • İyi tarım uygulamalarının gıda güvenliğine etkisi.
  • İncir ve kestaneden katma değeri yüksek yeni ürünlerin geliştirilmesi.
  • İncir ve kestanenin fonksiyonel değerinin ve besin içeriğinin belirlenmesi.
  • Siyah renkli kuru incir üretilmesi.
  • Kuru incirde mikotoksin analiz metotlarının iyileştirilmesi.

            Tekniği Geliştirilen veya İyileştirilen Ürünler:

  • Siyah kuru incir
  • İncir cipsi
  • İncir lokumu
  • İncir konservesi
  • Orta nemli incir
  • İncir suyu
  • İncir şurubu
  • İncir unu
  • Kestane yaprağı çayı
  • İncir pektini
  • İncir çekirdeği yağı
  • İncir pestili ve kestaneli incir pestili

İLETİŞİM

    İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : İNCİR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ / İncirliova - AYDIN

  • Telefon : 0 256 581 1123

  • Faks : 0 256 581 11 24

  • E-Posta : incir@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI