ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İNCİR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • HAKKIMIZDA
  • TARİHÇE
  • KURUMSAL YAPI
    • YÖNETİM
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • BAŞARI HİKAYEMİZ
    • PERSONELİMİZ
    • HİZMET STANDARTLARI
  • BÖLÜMLERİMİZ
    • ISLAH VE GENETİK BÖLÜMÜ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ BÖLÜMÜ
    • BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ
    • GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
  • AR-GE PROJELERİ
    • ISLAH VE GENETİK
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • TARIM EKONOMİSİ
    • KANATLI BESLEME VE YETİŞTİRME
  • KÜTÜPHANE
    • LİFLETLER
    • KİTAPLAR
    • YAYINLAR
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation Linksİncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Gıda Teknolojisi Bölümü

​İncir Araştırma İstasyonu bünyesinde "İncir Şubesi" içerisinde faaliyet gösteren Gıda Bilimi çalışmaları 2011 yılında Gıda Teknolojileri Bölümü'nün kurulmasıyla tek çatı altında toplanmıştır. Bölümümüzde 1 Gıda Mühendisi ve 2 Ziraat Mühendisi görev yapmaktadır. Gıda Teknolojileri Laboratuvarı 2013 yılında kurulmuş olup HPLC, UV/VIS Spektrofotmetre ve temel laboratuvar cihazlarıyla; mikotoksin, fenolik maddeler, flavonoidler, antosiyanin, toplam antioksidan kapasite, mineraller, C vitamini, renk, asitlik ve nem analizleri gibi temel deneyleri bünyesinde yapabilmektedir. 

Gıda Teknolojileri Bölümü; özel sektör, kamu ve üniversite işbirliği ile incir sektörünün yenilikçi bir anlayış içerisinde çağdaş teknolojileri uygulayabilir hale gelmesini sağlamayı hedeflemektedir. Bu anlayış içerisinde tüketicinin bilinçlenmesi, kaliteli ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Üreticilerin ise standartlara uygun üretim yapabilmeleri ve ürünlerini daha iyi değerlendirebilmeleri amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Temel görevi araştırma yapmak olan bölümümüzün, sektör paydaşları ve tüketicilere yönelik eğitim çalışmalarında bulunmak, tüketicileri bilinçlendirmek, bilimsel yayınlar üretmek, kongre ve sempozyumlara katılmak,  incirin kalite-fiyat endeksi hakkında politikalar üretmek ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almak diğer hedefleri arasında bulunmaktadır.   

Sonuçlanan projelerin araştırma konuları:

  • İncir kurutma sistemlerinin geliştirilmesi.
  • İncir kurutmada yenilenebilir enerji sistemlerinin kullanılması.
  • Taze incirin depo ve raf ömrünü uzatmaya yönelik çalışmalar.
  • Kuru incir hasat metotlarının iyileştirilmesi.
  • İncirde gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik araştırmalar.
  • Aflatoksin ve diğer mikotoksinlerin önlenmesine yönelik uygulamalar.
  • İyi tarım uygulamalarının gıda güvenliğine etkisi.
  • Katma değeri yüksek yeni ürünlerin geliştirilmesi.
  • İncirin fonksiyonel içeriğinin tesbiti ve tüketici sağlığı üzerine olumlu etkilerinin araştırılması.

 

Devam eden araştırmaların konuları:

  • Siyah renkli kuru incir üretilmesi.
  • Zorlamalı kurutma sistemleri kullanarak taze incirin kurutulması.
  • Kuru incirde aflatoksin analiz metotlarının iyileştirilmesi.​

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Ekmeğini İsraf Etme

Ekmeğini İsraf Etme

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Yeşil Masa Projesi

Yeşil Masa Projesi

http://www.evf.gov.tr/

http://www.evf.gov.tr/

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

İLETİŞİM

    İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : İNCİR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ / İncirliova - AYDIN

  • Telefon : 0 256 581 1123

  • Faks : 0 256 581 11 24

  • E-Posta : incir@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​