PROJE
İSMİ | PROJE DURUMU | PROJE LİDERİ |
Protein Düzeyi Farklı Yemlerin Zorla Tüy Döktürülen Etçi Damızlık Tavukların Verim Özellikleri Üzerine Etkileri | Sonuç | Doç.Dr. Mehmet BOZKURT |
Etlik Piliç Beslenmesinde Enzim, Antibiyotik ve Probiyotik Kullanımının Besi Performansı Üzerine Etkileri | Sonuç | Doç.Dr. Mehmet BOZKURT |
Farklı Düzeylerde Enerji ve Protein İçeren Piliç Büyütme Yemlerinin Ayrı ve Karışık Cinsiyette Büyütülen Etlik Piliçlerin Performansı ve Bazı Kesim Özellikleri Üzerine Etkileri | Sonuç | Doç.Dr. Mehmet BOZKURT |
| Sonuç | Doç.Dr. Mehmet BOZKURT |
Etlik Piliç ve Yumurta Tavuğu Karma Yemlerine Mikrobiyal Fitaz Enzimi İlavesinin Besi Performansı ile Bazı Kemik ve Dışkı Parametreleri Üzerine Etkileri | Sonuç | Doç.Dr. Mehmet BOZKURT |
Etçi Damızlık Tavuk ve Yumurta Tavuğu Yemlerine Farklı Yağ Kaynaklarının Değişik Düzeylerde İlave Edilmesinin Verim Performansı ve Kuluçka Özellikleri Üzerine Etkileri | Sonuç | Doç.Dr. Mehmet BOZKURT |
Etlik ve Yumurtacı Piliç - Tavuklarda Büyütme Faktörü Olarak Eterik Yağlardan Faydalanma Olanaklarının Araştırılması | Sonuç | Doç.Dr. Mehmet BOZKURT |
Mısır ve Buğday Esaslı Yemlere Esansiyel Yağ Karışımı İlavesinin Erkek ve Dişi Etlik Piliçlerin Besi Performansı ve Kesim Özellikleri ile Bazı Bağışıklık Parametreleri Üzerine Etkileri | Sonuç | Doç.Dr. Mehmet BOZKURT |
Rasyona Farkli Düzeylerde Katılan Dextran-oligosakkaritin Etlik Piliçlerde Performans ve Bazı Kesim Özellikleri Üzerine Etkileri | Sonuç | Doç.Dr. Mehmet BOZKURT |
Etlik Piliç Karma Yemlerine Farklı Düzeylerde Bor İlavesinin Performans, Kemik Gelişimi İle Kalsiyum Metabolizması Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi | Sonuç | Cengizhan MIZRAK |
Yeme Maya Kültürü ve Esansiyel Yağ Karışımı İlavesinin Sıcak İklim Koşullarındaki Yumurtacı Tavukların Verim Performansı, Bağışıklık, Kimi Stres Parametreleri İle Yumurtanın Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkileri | Sonuç | Doç.Dr. Mehmet BOZKURT |
Esansiyel Yağ Karışımının Etlik Piliçlerde Anticoccidial Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması | Sonuç | Doç.Dr. Mehmet BOZKURT |
Karma Yemlere Et-Kemik Unu Ve Midye Kabuğu Unu Katılması İle Eterik Yağ Karışımı İlavesinin Tüy Döktürülen Yumurtacı Tavuklarda Performans Ve Yumurta Kalitesi Üzerine Etkileri | Sonuç | Abdullah Uğur ÇATLI |
Farklı Bor Düzeyleri ve Bor ile Fitaz Enziminin Birlikte Kullanımının Etlik Piliçlerde Performans ile Bazı Kan, Kemik ve Dışkı Parametreleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi | Sonuç | Mustafa ÇINAR |
Organik Olarak Yetiştirılen Etlik Piliçlerın Protein İhtiyaçlarının Belirlenmesi Ve İhtiyacın Pamuk Tohumu Küspesinden Karşılanma Olanaklarının Araştırılması | Sonuç | Doç.Dr. Kamil KÜÇÜKYILMAZ |
Organik Yumurta Tavukçuluğu | Sonuç | Doç. Dr. Kamil KÜÇÜKYILMAZ |
Organik Etlik Piliç Yetiştiricliği Projesi | Sonuç | Doç. Dr. Kamil KÜÇÜKYILMAZ |
Karma Yeme Esansiyel Yağ Karışımı, Prebiyotik, Probiyotik ve Enzim İlavesinin Deneysel Koksidiyoz Bulaştırılan Etlik Piliçlerin Performans, Dışkı Oosit Atımı, Lezyon Skoru, Bağışıklığı İle Kimi Organ Ağırlıkları Üzerine Etkileri | Sonuç | Doç.Dr. Mehmet BOZKURT |
Zorlamalı Tüy Döktürülen ve Döktürülmeyen İleri Yaştaki
Yumurtacı Tavukların Yemlerine Prebiyotik ve Kekik Yağı İlavesinin Yumurta
Verimi ve Kalitesi, Bağışıklık, Kan Parametreleri, Bağırsak Mikroflorası ile
Kemik Kalitesi Üzerine Etkileri | Sonuç | Doç. Dr. Mehmet
BOZKURT |
Antikoksidiyal Monensin Yerine Tamamen veya Kısmen Kekik
Esansiyel Yağı İkamesinin Eimera spp. İle Enfekte Edilmiş Etlik Piliçlerin
Performans, Dışkı ile Oosit Atımı, Lezyon Skoru ve Oksidatif Stres Üzerine
Etkisi | Sonuç | Dr. Gökhan EGE |
Yem Selüloz Düzeyi ve Kaynağı ile Gaga Kesiminin Yumurtacı
Piliçlerin Büyütme ve Verim Dönemi Performansı Üzerine Etkileri | Devam Eden | Bahattin KOÇER
|
Öğünlü Yemleme ve Otlamanın Serbest Otlaklı Sistemde
Yetiştirilen Etlik Piliçlerde Performans, Et Kalitesi ve Kemik Mekanik
Özellikleri Üzerine Etkileri | Sonuç | Bahattin KOÇER |
Farklı Form ve Partikül Büyüklüğündeki Yemle
Beslemenin Yumurtacı Piliçlerin Büyütme ve Verim Dönemi Performansı Üzerine
Etkileri | Sonuç | Doç. Dr. Mehmet BOZKURT
|
Yem Formu ve Yeşil Ot Tüketiminin Serbest Otlaklı Sistemde
Yetiştirilen Etlik Piliçlerin Performans, Et Kalitesi, İleum Besin Madde
Sindirilebilirliği ve Kemik Mekanik Özellikleri Üzerine Etkileri | Sonuç
| Bahattin KOÇER
|