MİSYONUMUZ
ØÜlkemiz
mevcut kaynaklarını rantabl kullanarak maksimum fayda sağlayacak şekilde görev
alanımıza giren konularda, önceliklerimizi belirleyerek araştırma projeleri
hazırlamak, yürütmek,
üretim modeli ve teknikleri geliştirmek.
ØTarım
ve gıda sektöründe beklenen sorunlara ve değişimlere karşı sürüdürülebilir gıda
üretimini sağlamak için, ıslah ve biyoteknolojik yöntemler kullanarak değişen
çevre koşullarına uyumlu, verimli ve kaliteli bitki çeşitlerini geliştirmek ve
ülkemizin dışa bağımlılığının azaltmasına katkı sunmak,
ØTarımsal
ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak,
ØKırsal
alanda yaşam standardını yükseltmek amacıyla politika belirlemek ve uygulamak.
VİZYONUMUZ
ØGelişen
ve değişen dünyamızda tarım ve gıda sektöründeki bilimsel ve teknolojik
gelişmelere entegre olmak,
ØSektörde
beklenen sorunların çözümüne ve küresel iklim değişikliğinin etkilerine uyumlu
yenilikçi ve rekabetçi yöntemler geliştirmek,
ØSektörde
üretim ve tüketim ihtiyaçlarını karşılayacak bir gıda üretiminden doğal
kaynakların korunmasına kadar sürdürülebilir yaklaşım ve yöntemleri AR-GE
inovasyon çalışmaları ile gerçekleştirmek,
ØTürkiye’yi
bölgede lider, Dünyada küresel aktör haline getirmek.