Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği koordinasyonunda 12-15 Şubat 2025 tarihinde gerçekleştirilen 10. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı’na Enstitü Müdürü Dr. Oğuz Yaşar UZUNMEHMETOĞLU ve Müdür Yardımcısı Kadir ÇAPKIN katılmışlardır. Bakan Yardımcımız Sayın Ebubekir GİZLİGİDER’in açılış konuşmalarından sonra başlayan Çalıştay, su ürünleri sektörü açısından oldukça verimli geçmiştir. Bu kapsamda alanında uzman bürokratlar, akademisyenler ve yetiştiriciler tarafından; Su ürünleri üretim planlamasının önemi, iklim değişikliğinin su ürünleri yetiştiriciliğine etkisi ve küresel ısınma sonucu oluşan balıklarda sıcaklık stresi, küçük ve orta ölçekli üreticilerin sorunları, Alabalık kuluçkahaneleri, Türk somonu yetiştiriciliği ve İşleme tesislerindeki mevcut sorunlar, çözüm önerileri ve gelecek stratejileri, besleme ve yem yönetiminin balık sağlığı üzerine etkileri, biyogüvenlik ve hastalık kontrolü, Su ürünleri ihracatı ve alternatif pazarlar gibi ana başlıklarda etkili sunumlar gerçekleştirilmiştir.