Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ - EĞİRDİR/ISPARTA
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • BALIKÇILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
    • YETİŞTİRİCİLİK BÖLÜMÜ
    • EKOLOJİ VE KAYNAK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
    • SU ÜRÜNLERİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ
    • ÜRETİM VE İŞLETME BÖLÜMÜ
    • ISLAH VE GENETİK BÖLÜMÜ
    • EĞİTİM VE YAYIM BÖLÜMÜ
    • SAREM-SOCYEK
    • YAYIN KOMİTESİ
    • TESCİL KOMİTESİ
    • PROJE OFİSİ ÇALIŞMA GRUBU
    • KEREVİT ARAŞTIRMA MERKEZİ
    • CANLI YEM ÜNİTESİ
    • DENEYSEL ARAŞTIRMA VE SUNİ İNKÜBASYON ÜNİTESİ
    • İŞLEME ÜNİTESİ
    • SAREM LİMNOLOJİ MÜZESİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    KİMYA LABORATUVARI
    LİMNOLOJİ LABORATUVARI
    BALIK HASTALIKLARI LABORATUVARI
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
  • PROJELER
    DEVAM EDEN PROJELER
    SONUÇLANAN PROJELER
  • YAYINLAR
  • BASIN
    BASINDA BİZ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksSu Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - Eğirdir/Isparta > Haber

SAREM, YERLİ BALIK TÜRLERİMİZİN TESCİL ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

7.09.2020 / Gösterim Sayısı : 195 / Arşiv

​"Su Ürünleri Genetik Kaynaklarının Tesciline İlişkin Yönetmelik" kapsamında Sudak Balığı (Sander lucioperca), Yağ Balığı (Pseudophoxinus anatolicus) ve Tıbbi Sülüğün (Hirudo verbana) tescil edilmesinden sonra Turna (Esox lucius), Eğrez (Vimba vimba tenella), Isparta Çöpçü Balığı (Seminemachilus ispartensis) ve Eğirdir Ot Balığı (Pseudophoxinus egridiri) balığının tescili için örnekleme, metrik ölçüm ve genetik özelliklerini belirleme çalışmaları devam ediyor. Enstitümüz personeli Dr. Vedat YEĞEN, Ziraat Yüksek Mühendisi İsmail ERBATUR, Veteriner Hekim Hakan EREN, Laboratuvar Teknisyeni Halil Rahman KAPÇI, Veteriner Sağlık Teknisyeni Bulut KARAKAYA, Veteriner Sağlık Teknisyeni Sedat DANIŞ tarafından tescile esas olmak üzere, metrik özellikler (vücut bölümlerinin boyları, ağırlık, et verimliliği vd.), meristik özellikler (pul özellikleri, yüzgeç özellikleri, baş, çene vd.) ve genetik özellikler belirlenmektedir.

Fotoğraf Galerisi (8)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Sarem-Socyek
...
Eğirdir Gölü’Nde Yerinde İnceleme Gerçekleştir ...
...
Prof. Dr. Pavel Kozak, 8 Yıl Aradan Sonra Enst ...
...
Tagem Enstitü Müdürleri Faaliyet Ve Değerlendi ...
...
19-20 Nisan 2025 Tarihleri Arasında Eğirdir Gö ...
...
Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri Etkinliğine ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - Eğirdir/Isparta
  • Adres : Menderes Mah. Dr. İsa Köklü Cad. No:39 Eğirdir-ISPARTA

  • Telefon : +90 246 313 34 60

  • Faks : +90 246 313 34 63

  • E-Posta : sarem@tarimorman.gov.tr

  • Facebook: egirdirsarem Twitter: egirdirsarem İnstagram: egirdirsarem

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI