Türkiye'nin Avrupa’da ilk tescillenen ürünü Aydın Kuru İncir’i oldu. Avrupa Birliği (AB) ‘Sarılop’ olarak bilinen kuru inciri Türk ürünü olarak kabul etti. Ülkemiz, kuru incirin yüzde 85'ini üreterek dünya üretiminde ilk sırada yer almaktadır. Aydın Kuru İnciri marka olarak da Antep Baklavaları’nın ardından Avrupa’nın kabul ettiği ikinci marka oldu. Türk ürünü olarak kabul gören Aydın Kuru İnciri’nin AB tarafından tescillenmesi, ihracat ve ülke tanıtımı açısından büyük önem taşıyor.
Sarılop cinsi kurutmalık incirin dünya üretiminin yüzde 85’i Türkiye’de yapılıyor. Üretimin yüzde 80’i ihraç ediliyor. En büyük ihracat pazarımız Avrupa Birliği'dir, ardından Çin, ABD ve Arap yarımadası gelmektedir.