Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GEÇİT KUŞAĞI TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
Ana Sayfa
KURUMSAL YAPI
MÜDÜR
MÜDÜR YARDIMCISI
BÖLÜMLER
ÜRETME İŞLETME BÖLÜMÜ
TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
HAYVANCILIK BÖLÜMÜ
ORGANİZASYON ŞEMASI
TARİHÇE
GÖREVLERİMİZ
MİSYON VE VİZYONUMUZ
KALİTE POLİTİKAMIZ
HİZMET STANDARTLARIMIZ
LABORATUVARLAR
KALİTE VE TEKNOLOJİ LABORATUVARI
BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
FİZYOLOJİ LABORATUVARI
TOPRAK SU VE BİTKİ ANALİZ LABORATUVARI
ÜRÜNLER
PROJELER
TARLA BİTKİLERİ BÖLÜM PROJELERİ
BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜM PROJELERİ
TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜM PROJELERİ
HAYVANCILIK BÖLÜM PROJELERİ
YAYINLAR
100. YIL ÖZEL YAYINLARI
2025 YILI YAYINLARI
2024 YILI YAYINLARI
2023 YILI YAYINLARI
2022 YILI YAYINLARI
2021 YILI YAYINLARI
2020 YILI YAYINLARI
2019 YILI YAYINLARI
2018 YILI YAYINLARI
2017 YILI YAYINLARI
2016 YILI YAYINLARI
2015 YILI YAYINLARI
2014 YILI YAYINLARI
BASIN
İLETİŞİM
Skip Navigation Links
Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
>
Haber
Probiyotikli Ekmek Projemiz Tübitak Tarafından Kabul Edildi
5.06.2023 /
Gösterim Sayısı : 317 /
Arşiv
TÜBİTAK-TAGEM 1005 Ortak Çağrısı Kapsamında “Prebiyotik ve Probiyotik Yüklü Sinbiyotik Mikrokapsüllerin Geliştirilmesi ve Fonksiyonel Ekmek Eldesinde Kullanılabilirliği" projesi desteklenmeye hak kazanmıştır. Enstitümüzden Dr. Arzu AKIN ve Gıda Yüksek Mühendisi Seda DOĞAN'ın araştırmacı olarak katılacağı projede, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Biyoteknoloji Lab.), Marmara Üniversitesi (Endüstriyel Biyoteknoloji ve Sistem Biyolojisi Araştırma Grubu), Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi yer almaktadır.
Proje kapsamında fermente ürünlerden probiyotik suşlar elde edilecek ve etkin probiyotik belirlenecektir. Daha sonra ise probiyotik mikroorganizma ve prebiyotik biyopolimer olan levanın sinbiyotik etkileşimiyle tasarlanan sinbiyotik mikrokapsül üretimi ve bu mikrokapsüllerin probiyotikli ekmek yapımında kullanılması hedeflenmektedir. Probiyotik-prebiyotik yüklü elde edilecek sinbiyotik mikrokapsüller ile ekmeğin üretimi, işlemesi ve depolanması sürecinde probiyotik mikroorganizmaların canlılığın korunması ve artırılması sağlanacaktır. Projenin başarılı olması durumunda elde edilecek probiyotikli ekmek ürünlerinin patentleştirilmesi düşünülmektedir. Projeye UNO-Unmaş Unlu Mamüller ve Microbiota Biyoteknoloji firmaları destek vermektedir.
Fotoğraf Galerisi (1)
Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
Safran Yetiştiriciliği Eğitimi Düzenlendi
Tardip Proje Çalışmaları Devam Ediyor
Enstitümüzde Bölge Çiftçilerimize Eğitim Progr ...
Özbekistan Heyetinden Enstitümüze Ziyaret
Eskişehir 6. Tarım, Hayvancılık Ve Teknolojile ...
Tepebaşı Kaymakamı Ve İlçe Tarım Orman Müdürün ...
Haber Arşiv