Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GEÇİT KUŞAĞI TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • ÜRETME İŞLETME BÖLÜMÜ
    • TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
    • BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
    • HAYVANCILIK BÖLÜMÜ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    KALİTE VE TEKNOLOJİ LABORATUVARI
    BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    FİZYOLOJİ LABORATUVARI
    TOPRAK SU VE BİTKİ ANALİZ LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
  • PROJELER
    TARLA BİTKİLERİ BÖLÜM PROJELERİ
    BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜM PROJELERİ
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜM PROJELERİ
    HAYVANCILIK BÖLÜM PROJELERİ
  • YAYINLAR
    100. YIL ÖZEL YAYINLARI
    2025 YILI YAYINLARI
    2024 YILI YAYINLARI
    2023 YILI YAYINLARI
    2022 YILI YAYINLARI
    2021 YILI YAYINLARI
    2020 YILI YAYINLARI
    2019 YILI YAYINLARI
    2018 YILI YAYINLARI
    2017 YILI YAYINLARI
    2016 YILI YAYINLARI
    2015 YILI YAYINLARI
    2014 YILI YAYINLARI
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGeçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Haber

Probiyotikli Ekmek Projemiz Tübitak Tarafından Kabul Edildi

5.06.2023 / Gösterim Sayısı : 317 / Arşiv
​
TÜBİTAK-TAGEM 1005 Ortak Çağrısı Kapsamında “Prebiyotik ve Probiyotik Yüklü Sinbiyotik Mikrokapsüllerin Geliştirilmesi ve Fonksiyonel Ekmek Eldesinde Kullanılabilirliği" projesi desteklenmeye hak kazanmıştır. Enstitümüzden Dr. Arzu AKIN ve Gıda Yüksek Mühendisi Seda DOĞAN'ın araştırmacı olarak katılacağı projede, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Biyoteknoloji Lab.), Marmara Üniversitesi (Endüstriyel Biyoteknoloji ve Sistem Biyolojisi Araştırma Grubu), Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi yer almaktadır.

Proje kapsamında fermente ürünlerden probiyotik suşlar elde edilecek ve etkin probiyotik belirlenecektir. Daha sonra ise probiyotik mikroorganizma ve prebiyotik biyopolimer olan levanın sinbiyotik etkileşimiyle tasarlanan sinbiyotik mikrokapsül üretimi ve bu mikrokapsüllerin probiyotikli ekmek yapımında kullanılması hedeflenmektedir. Probiyotik-prebiyotik yüklü elde edilecek sinbiyotik mikrokapsüller ile ekmeğin üretimi, işlemesi ve depolanması sürecinde probiyotik mikroorganizmaların canlılığın korunması ve artırılması sağlanacaktır. Projenin başarılı olması durumunda elde edilecek probiyotikli ekmek ürünlerinin patentleştirilmesi düşünülmektedir. Projeye UNO-Unmaş Unlu Mamüller ve Microbiota Biyoteknoloji firmaları destek vermektedir.

Fotoğraf Galerisi (1)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Safran Yetiştiriciliği Eğitimi Düzenlendi
...
Tardip Proje Çalışmaları Devam Ediyor
...
Enstitümüzde Bölge Çiftçilerimize Eğitim Progr ...
...
Özbekistan Heyetinden Enstitümüze Ziyaret
...
Eskişehir 6. Tarım, Hayvancılık Ve Teknolojile ...
...
Tepebaşı Kaymakamı Ve İlçe Tarım Orman Müdürün ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Karagözler Mh. Ziraat Cd. No: 396 (Karabayır yolu 6. km) Tepebaşı - Eskişehir

  • Telefon : 0222 - 324 03 00

  • Faks : 0222 - 324 03 01

  • E-Posta : gktaem@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Merkez Kampüs

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI