ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GEÇİT KUŞAĞI TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • TARİHÇE
    • VİZYONUMUZ
    • MİSYONUMUZ
    • GÖREV ALANI VE GÖREVLER
  • ÇEŞİTLER
    • SERİN İKLİM TAHILLARI -
      • BUĞDAY ÇEŞİTLERİ
      • ARPA ÇEŞİTLERİ
      • YULAF ÇEŞİTLERİ
      • TRİTİKALE ÇEŞİTLERİ
    • YEMEKLİK TANE BAKLAGİLLER -
      • NOHUT ÇEŞİTLERİ
      • KURU FASULYE ÇEŞİTLERİ
      • MERCİMEK ÇEŞİTLERİ
    • ENDÜSTRİ BİTKİLERİ -
      • ASPİR ÇEŞİTLERİ
      • HAŞHAŞ ÇEŞİTLERİ
    • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER -
      • KİMYON ÇEŞİTLERİ
      • SAFRAN ÇEŞİTLERİ
      • ÇÖREKOTU ÇEŞİTLERİ
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ -
      • YONCA ÇEŞİTLERİ
      • FİĞ ÇEŞİTLERİ
      • HAYVAN PANCARI ÇEŞİTLERİ
    • BAHÇE BİTKİLERİ -
      • DOMATES ÇEŞİTLERİ
      • BİBER ÇEŞİTLERİ
      • TAZE FASULYE
      • LAHANA ÇEŞİTLERİ
      • SOĞAN ÇEŞİTLERİ
      • TURP ÇEŞİTLERİ
      • KAVUN ÇEŞİTLERİ
  • BÖLÜMLER
    • TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
      • SERİN İKLİM TAHILLARI BİRİMİ
      • YEMEKLİK TANE BAKLAGİLLER BİRİMİ
      • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER BİRİMİ
      • ENDÜSTRİ BİTKİLERİ BİRİMİ
      • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ BİRİMİ
      • BİTKİ SAĞLIĞI BİRİMİ
    • BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
      • SEBZECİLİK BİRİMİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
      • TOPRAK VE BİTKİ BESLEME ARAŞTIRMALARI
      • İKLİM DEĞİŞİMİ VE HAVZA YÖNETİMİ
      • TARIMSAL SULAMA VE ARAZİ ISLAHI
      • TARIMSAL MEKANİZASYON VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
    • HAYVANCILIK BÖLÜMÜ
      • ETÇİ TAVUK YETİŞTİRME VE ISLAHI BÖLÜMÜ
    • LABORATUVARLAR
      • KALİTE VE TEKNOLOJİ LABORATUVARI
      • BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
  • PROJELER
    • TARLA BİTKİLERİ BÖLÜM PROJELERİ
    • BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜM PROJELERİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜM PROJELERİ
    • HAYVANCILIK BÖLÜM PROJELERİ
  • PERSONEL
    • YÖNETİM
    • TEKNİK PERSONEL
    • İDARİ PERSONEL
  • YAYINLAR
    • 2022 YILI YAYINLARI
    • 2021 YILI YAYINLARI
    • 2020 YILI YAYINLARI
    • 2019 YILI YAYINLARI
    • 2018 YILI YAYINLARI
    • 2017 YILI YAYINLARI
    • 2016 YILI YAYINLARI
    • 2015 YILI YAYINLARI
    • 2014 YILI YAYINLARI
  • ÜCRETLER
    • ANALİZ ÜCRETLERİ
    • DENEME ÜCRETLERİ
    • TOHUMLUK ÜCRETLERİ
    • HESAP NUMARASI - IBAN
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksGeçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

2020 Yılı Yayınları

  1. ​Ateş, Ö., Kivanç M. 2020. Isolation Of Acc Deaminase Producing Rhizobacteria From Wheat Rhizosphere And Determination Of Plant Growth Activities Under Salt Stress Conditions . Applied Ecology And Envıronmental Research, ; 18(4):5997-6008.
  2. Aygün. C., Olgun.,M.,  Potoğlu Erkara.İ.,  Koyuncu. O., Ardıç M.,   Sezer O,.  2020. Krascheninnikovia ceratoides (L.) Gueldenst, Atriplex canasens (Pursh.) Nutt, Quercus infectoria Olivier ve Quercus robur L. ’nin Yem Olarak Kullanılabilirliği Biological Diversity and Conservation.  13/3 (2020) 209-216
  3. Aygün. C., M. Olgun., M. Turan., M, Ardıç, İ. Potoğlu Erkara., O, Sezer. 2020. Determination of Mineral Changes on Crop Growth Types and Genotypes in Onobrycis Species By Two Statistical Methods .  Journal of Applied Biological Sciences E-ISSN: 2146-0108 14(3): 309-321, 2020
  4. Cakmak, I., Marzorati, M., Van den Abbeele, P., Hora, K., Holwerda, H. T., Yazici, M. A.,  Savasli E., Neri J., Du Laing  G., 2020. Fate and bioaccessibility of iodine in food prepared from agronomically biofortified wheat and rice and impact of cofertilization with zinc and selenium. J. Agric. Food Chem. 68, 1525–1535. doi: 10.1021/acs.jafc. 9b05912
  5. Karaduman,Y., Sayaslan,A., Akın,A., 2020. GlutoPeak parameters of whole wheat flours for gluten quality evaluation in soft wheat breeding programs Jounal of Cereal Science 2020 103031, 1-11
  6. Karaduman, Y., Belen, S., Olgun, M., Ceyhan ,M., Kartal Y., Özkan K. 2020. yapay zeka desteklı̇ örüntü tanıma uygulamalarının kullanılabı̇lı̇rlı̇ğı̇ Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi Aralık vol. 13, no. 2, pp. 45–59
  7. Olgun M., Dikmen G., Başçiftçi Z.B., Karaduman Y., Ayter N.G., Aydın D., Belen S., Ardıç M., Koyuncu O., Sezer O. NMR 2020. Spektroskopisi İle Ekmeklik Buğdayda Kimyasal İçerik Analizi Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilim Ve Teknoloji Dergisi C- Yaşam Bilimleri ve Biyoteknoloji Temmuz 2020 vol. 9, no. 2, pp. 190–197, Jul. 2020
  8. Özaydın A. K., A. Avağ., U. Karadavut., S. E. Dumlu., C. Aygün. 2020 Meralarda Homojen Alanlarına Göre İndikatör Türlerin Belirlenmesi, I. Uluslararası Uygulamalı İstatistik Kongresi (UYİK) 01-04 Ekim 2020. Shf. 260-269. Tokat.
  9. Polat, M., 2020. Determination of Agricultural Residues Biomass Energy Potential of Transitional Zone Research Institute Responsibility Provinces. Eskişehir Technical University Journal of Science and Technology B- Theoretical Sciences, 8(1), Syf. 133 – 142.DOI: 10.20290/estubtdb.630772. 
  10. Sarıca, M., Yeter, B., Oğuzhan, E., Erensoy, K., Çağlak, S., Özkan, İ., Yavuz, R. 2020. Effects of Light Stimulation Age on Body Weight and Egg Production Traits of Broiler Pure-lines in the Laying Period Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology  8(12): 2702-2707
  11. Sonmez, A. C., & Olgun, M. 2020. Determination of Effects of Different Sowing Frequencies in Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Varieties to Yield and Yield Components. Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, 8(2), 380-386. DOI: https://doi.org/10.24925/turjaf.v8i2.380-386.3063
  12. Sönmez, A.C., Olgun, M., Yüksel, S., Belen, S., Yılmaz, Y., Çakmak, M., Karaduman, Y., Akın, A., Önder, O. 2020. Arpa (Hordeum vulgare L.) Islah Materyalinin Bazı Maltlık Kalite Özellikleri İle Bu Özellikler Arası İlişkilerin Belirlenmesi. Black Sea Journal of Agriculture 3(2): 155-161 (2020) e-ISSN:2618-6578
  13. Sönmez, A. C. 2020. Kışlık Yulaf (Avena Sativa L.) Islah Materyalinde Biyolojik Verim ve Bazı Fizyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi  Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 10(4), 3042-3051.  DOI: 10.21597/jist.687596 
  14. Sönmez, A. C., & Karaduman, Y. 2020. Grain Yield and Some Quality Traits of Local Oat (Avena sativa L.) Genotypes Under Eskişehir Conditions. Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, 8(8), 1697-1704. DOI: https://doi.org/10.24925/turjaf.v8i8.1697-1704.3464  
  15. Sönmez, A. C., Olgun, M., Yüksel, S., Belen, S., Yıldırım, Y., Çakmak, M. & Önder, O. 2020. Determination of Some Malting Quality Traits of Barley (Hordeum vulgare l.) Breeding Material and Relationships between These Traits. Black Sea Journal of Agriculture, 3(2), 155-161. (2b) Uluslararası Hakemli Yayın (Nisan 2020) 
  16. Sönmez A.C. (2020) Evaluation of the Yield and Some Agronomic Traits of Winter Oat (Avena sativa L.) Breeding Material. 2. Uluslararası Gıda Tarım Veteriner Bilimleri Kongresi. Kongre Tam Metin Kitabı. S 9-18,ISBN 978-605-7811-52-3, 29 Şubat -1 Mart 2020, Konya. 
  17. Savaşlı, E., Önder, Ö., Dayıoğlu, R., Özen, D., Özdemir, S., Karaduman, Y., Ateş Ö., Özsayın, M. (2020). A Calibration Study For Sensor-Based In-Season Nitrogen Management Of Irrigated Winter Wheat , Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology,, , 2148-127x, 8, 9, 1882-1891.
  18. Savaşlı, E., Önder, O., Dayıoğlu, R., Özen, D., Özdemir, S., Karaduman, Y., Ateş, Ö., Özsayın, Melih., 2020. Calibration Study for Sensor-Based In-Season Nitrogen Management of Irrigated Winter Wheat,Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology,8,9,1882-1891,2020
  19. Savasli, E., Onder, O., Cekic, C., Kalayci, H. M., Dayioglu, R., Karaduman, Y., Gokmen F., Dursun, N., Gezgin, S., 2020. Sensor based calibration study for in-season nitrogen management of winter wheat in Turkey, Asian Journal of Medical and Biological Research, 6, 2, 204-211.
  20. Savasli E. 2020. Effects of different soil tillage systems on yield of winter wheat and summer crop under irrigated condition of Central Anatolia, Turkey. FAO. 2020. Strategies for the promotion of Conservation Agriculture in Central Asia Proceedings of the International Conference, page (49-58)  5–7 September 2018, Tashkent, Uzbekistan. Tashkent. https://doi.org/10.4060/ca8659en
  21. Sönmez, A. C., Olgun, M., Yüksel, S., Belen, S., Yıldırım, Y., Çakmak, Mustafa; Karaduman, Yaşar; Arzu, Akın; Önder, Oğuz; 2020,Determination of Some Malting Quality Traits of Barley (Hordeum vulgare l.) Breeding Material and Relationships between These Traits,Black Sea Journal of Agriculture,3,2,155-161
  22. Tunca, Z. Ş., Karaduman, Y., Topal, A., Önder, O., Akın, A., Belen, S., & Sönmez, A. C. 2020. Kuru ve Sulu Koşullarda Seçilmiş Yumuşak Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Bisküvilik Kalite Özelliklerinin Araştırılması.  Ziraat Fakültesi Dergisi Türkiye 13. Ulusal, I. Uluslararası Tarla Bitkileri Kongresi Özel Sayısı:1-7, 2020 
  23. Uygan, D. ve Fidantemiz, Y.F., 2019. Eskişehir Koşullarında Damla Sulama İle Sulanan Silajlık Mısırın (Zea mays L.)Farklı Su Uygulama Düzeylerinde Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi, 6. Uluslaraarası Katılımlı Toprak ve Su Kaynakları Kongresi, 12-14/11/2019/ UTAEM-Menemen-İzmir-TÜRKİYE
  24. Yılmaz, M., & İsmail, T. A. S. 2020. Eskişehir İli Sera Koşullarında Yetiştirilen Biberin Sulama Programı. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 7(3), 710-719.
  25. Yüksel, S. 2020. Registration of “Sabribey” Barley (Hordeum vulgare L.) Variety. Ekin Journal of Crop Breeding and Genetics. 6(2):123, 2020
  26. Yüksel, S. 2020. Yerli ve Milli Yeni Arpa Çeşidi Sabribey (Makale). Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi yıl:8, sayı:13, Ekim, ISSN 1309-8144, Eskişehir, s.14
  27. Yüksel, S., Ünver İkincikarakaya, S. 2020. Bazı Kavuzsuz Arpaların (Hordeum vulgare L. var. nudum Hook. f.) Verim ve Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. KSÜ Tarım ve Doğa Derg 23 (3): 705-712, 2020 DOI: 10.18016/ksutarimdoga.vi.657258
  28. Yüksel, S., Ünver İkincikarakaya, S. 2020. Farklı Kavuzsuz Arpa (Hordeum vulgare L. Var. Nudum Hook. F.) Genotiplerinin İlk Gelişme Dönemindeki Bazı Morfolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 7 (3): 603-611, 2020 https://doi.org/10.30910/turkjans.671450
  29. Yüksel, S, Ünver İkincikarakaya, S. 2020. Farklı Kavuzsuz Arpa Genotiplerinin (Hordeum vulgare L. Var. Nudum Hook. F.) Sulu Koşullarda Verim ve Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 7 (1): 38-45, 2020 https://doi.org/10.30910/turkjans.679900


E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Ziraat cad. No:396 (Karabayır yolu 6. km) Tepebaşı - Eskişehir

  • Telefon : 0222 - 324 03 00

  • Faks : 0222 - 324 03 01

  • E-Posta : gktaem@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Merkez Kampüs
Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​