Eskişehir Osmangazi Üniversitesi,
Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Dr. Savaş
Belen ve Dr. Öğr. Üyesi Barış Demircan, Gıda Mevzuatı dersi kapsamında
‘’Gıdalarda kalite kavramı ve gıdaların kalite öğeleri’’ konuları ile ilgili
uygulamalı bilgi almak amacıyla Enstitümüzü ziyaret ettiler.
Enstitü Müdürümüz Dr. Sabri Çakır
öğrencileri Enstitümüz hakkında bilgilendirdikten sonra, Enstitünün Kalite ve
Teknoloji laboratuvarları gezildi. Kalite
ve Teknoloji Laboratuvarları Bölüm Başkanı Dr. Yaşar Karaduman, buğdayda un,
hamur ve ekmek kalitesi, baklagillerde pişme kalitesi konularını uygulamalı
testlerle anlattı. Beslenme Kalitesi Laboratuvar sorumlusu Zir. Yük. Mühendisi
Arzu Akın insan ve hayvanlar için beslenme kalitesi testleri hakkında bilgi
verdi. Endüstri Bitkileri Birim Başkanı Doç. Dr. Arzu Köse bitkisel yağlar ve
içerikleri konusunu uygulamalı testlerle anlattı.