Enstitümüz Yemeklik Tane Baklagil Biriminde yürütülen Geçit Bölgesi Kuru Fasulye Islah Projesi çalışmaları sonucunda geliştirilen "TOPÇU" ve "KARAMAN-2016" kuru fasulye çeşitleri Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğünde yapılan toplantı sonucunda 12 Nisan 2016 tarihi itibariyle Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü adına tescil edilmiştir.
Melezleme ıslah yöntemi ile geliştirilen KARAMAN-2016 çeşidi, yarı sarılıcı bitki formunda ve dermason tane tipindedir. 100 tane ağırlığı 35,2-42 gram ve bakteriyel hastalıklara toleranslıdır. Özellikle yapılan denemelerde kök çürüklüğü hastalığına toleransı ile dikkat çekmiştir.
Melezleme ıslah yöntemi ile geliştirilen TOPÇU çeşidi, bodur bitki formunda ve küçük dermason(sıra fasulye) tane tipindedir. 100 tane ağırlığı 25-33 gram olup, bakteriyel ve viral hastalıklara toleranslıdır.