ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE YEM KONTROL MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL
    • VİZYON-MİSYON-KALİTE
    • HAKKINDA
    • TARİHÇE
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
  • ANALİZLER
    • ANALİZ LİSTESİ VE FİYATLAR
    • AKREDİTE ANALİZLER
    • BANKA HESAP NUMARALARI
    • TALEP FORMU VE TALİMATLAR
  • BÖLÜMLER
    • TEKNİK BÖLÜMLER
    • İDARİ BİRİMLER
  • PERSONEL
    • YÖNETİM
    • TEKNİK BÖLÜM PERSONELİ
    • İDARİ BİRİM PERSONELİ
  • PROJELER
    • AR-GE
      • AR-GE DESTEĞİ
    • GEN BANKASI
      • TANITIM
    • TÜRKOMP
      • TANITIM
    • DEVAM EDEN PROJELER
    • SONUÇLANAN PROJELER
    • ULUSLARARASI PROJELER
  • KALİTE SİSTEMİ
    • ANKET FORMU
    • BELGELERİMİZ
    • GÖRÜŞ/ŞİKÂYET FORMU
    • STRATEJİMİZ
    • FORMLAR VE TALİMATLAR
  • EĞİTİM-YAYIM
    • EĞİTİM
    • YAYIM
    • DERGİ
  • DERGİMİZ
  • KONTAK
    • ULAŞIM
    • ADRES
    • TEL/FAX/E-POSTA/KEP
    • SOSYAL MEDYA
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksGıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Gıda Kimlik Belirleme ve Alerjen Birimi

Gıda Kimlik Belirleme ve Alerjen Birimi

Gıda ve beslenme alanında yapılan modern araştırmalarda klasik yöntemlerin yerine MS (Kütle spektrometresi)  bazlı teknolojiler kullanılmaya başlanmıştır. Genel anlamda "Foodomics" olarak tanımlanan çalışmaların altında gıda kompozisyon belirleme,orijin belirleme, gıda güvenliğine yönelik yeni bulaşanların belirlenmesi uygulamaları gerçekleştirilmektedir.

Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Gıda Kimlik Belirleme ve Alerjen Birimi 2014 yılında BEBKA(Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı)'ya sunulan proje kapsamında kurulmuş ve 2015 yılı sonunda faaliyete başlamıştır. 2 araştırmacı ile laboratuvarda, gıda sanayi hizmetleri kapsamındaki rutin analizlerin yanı sıra, ulusal ve uluslararası projeler ve eğitim hizmetleri gerçekleştirilmektedir.

Laboratuvarda gerçekleştirilen çalışmalar;

-Gıda orijin belirleme

(Yumuşak şekerleme ve gıda takviyesi kapsüllerinde jelatin orijinin belirlenmesi)

-Taklit ve tağşiş analizleri

(Tağşiş amacıyla fıstık içerisine katılan bezelye ve yerfıstığı tayini)

(Tağşiş amacıyla kekik içerisine katılan zeytin yaprağı tayini)

-Gıda kimlik belirleme

-Bazı gıdalarda badem ve fındık alerjenlerinin tespiti

- Gıda takviyelerinde aktif farmasotik bileşen analizi

-Kenevir tohumu yağı, kenevir tohumu, enerji içecekleri ve soğuk çay ürünlerinde  Tetrahidrocannabinol ve diğer kannabinoitlerin tespiti

-Zeytinyağ duyusal analizi

- Gıdaların aroma profillerinin GC QTOF MS ile belirlenmesi

 

Cihazlar;

1 adet LC QTOF MS

1adet GC QTOF MS


E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Adalet Mh. 1. Hürriyet Caddesi, No: 128 16160 Osmangazi/BURSA

  • Telefon : 0 224 246 47 20 (pbx)

  • Faks : 0 224 246 19 41

  • E-Posta : bursagida@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​