• Tahıllar (Mısır, Çeltik, Ekmeklik ve Makarnalık Buğday, Arpa vd.)
• Endüstri Bitkileri (Soya, Kolza, Ayçiçeği, Aspir, Susam vd.)
• Yem Bitkileri (Yonca, Korunga, Fiğ, Üçgül, Bugdaygil yem bitkileri vd.)
• Çayır Mera Islah ve Yönetimi
• Yemeklik Dane Baklagiller (Nohut ve Kuru fasulye)
• Meyvecilik (Amasya elması, Trabzon hurması, Kiraz, vişne, Karayemiş, Şeftali)
• Sebzecilik (Biber, Lahana grubu bitkiler, Taze Fasulye vd.)
• Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
• Bitki Genetik Kaynakları
• Sulama Suyu Kalitesi ve Etkili Su Kullanımı
• Toprak Kalitesi ve Toprak Kirliliği
• Su Toplama Havzalarında Toprak ve Su Kaynaklarının Korunumu ve Geliştirilmesi
• Tarımsal Kuraklık ve Etkileri
• Bitki Besleme ve Toprak Verimliliği
• Sulama ve Drenaj Sistemlerinin Planlanması ve İşletilmesi
• Toprak ve Arazi Bilgi Sistemleri
• Toprak ve Su kaynaklarının Geliştirilmesine Yönelik Sosyal ve Ekonomik Analizler
• Tuzdan ve Sodyumdan Etkilenen Toprakların Islahı
• Tarımsal Yatırımlarda Girdi Optimizasyonu ve Kırsal Alandaki Toplumlar İçin Mali Modeller
• Biyodizel
• Biyoetenol
• Biyokütle