ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
FINDIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • TANITIM
    • ENSTİTÜ YÖNETİMİ
    • VİZYONUMUZ
    • MİSYONUMUZ
    • YÖNETİM VE ORGANİZASYON
    • HİZMET STANDARDIMIZ
    • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
  • BÖLÜMLER
    • TEKNİK BÖLÜMLER
      • GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
      • ISLAH VE GENETİK BÖLÜMÜ
      • YETİŞTİRME TEKNİĞİ BÖLÜMÜ
      • ÜRETİM VE İŞLETME BİRİMİ
      • EĞİTİM VE YAYIM BİRİMİ
    • LABORATUVARLAR
      • GIDA TEKNOLOJİLERİ LABORATUVARI
      • DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
      • POMOLOJİ LABORATUVARI
      • BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
      • T0PRAK VE YAPRAK ANALİZ LABORATUVARI
    • İDARİ BÖLÜMLER
      • İDARİ BİRİMLER
  • PERSONEL
    • TEKNİK PERSONEL
    • İDARİ PERSONEL
    • DÖNERSERMAYE PERSONELİ
    • YARDIMCI HİZMETLER PERSONELİ
  • DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ
    • İŞLETME BİGİLERİ
    • ANALİZ ÜCRETLERİ
    • ÜRÜN SATIŞ LİSTESİ
    • TEMEL KADEME DAMIZLIK FINDIK FİDANI SATIŞI
  • BİLGİ BANKASI
    • EĞİTİM VE YAYIM
      • ÇİFTÇİ EĞİTİM
    • PROJELERİMİZ
      • DEVAM EDEN PROJELER
      • SONUÇLANAN PROJELER
    • FINDIK ÇEŞİTLERİMİZ
    • BİLGİ EDİNME
    • FINDIK
    • KARAYEMİŞ
    • YURTDIŞI EĞİTİMLERDEN
  • TELEFON REHBERİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksFındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

TARIMSAL ARAŞTIRMALAR VE POLİTİKALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN (TAGEM) 30. KURULUŞ YILI KUTLAMALARI ÇERÇEVESİNDE “FINDIK FİDANCILIĞINDAKİ GELİŞMELER “ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK

24.11.2021 / Gösterim Saysı : 877 / Arşiv

​

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün (TAGEM) 30. kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde Giresun Valisi Sayın Enver ÜNLÜ,   Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Yılmaz CAN ve  Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr.Tahsin TONKAZ'ın teşrifleri ile "Fındık Fidancılığındaki Gelişmeler " etkinliği düzenledik.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Enstitü Müdürü Aysun AKAR; Fındıkta son yıllarda gerek verimliliği artırma gerekse yeni hastalık ve zararlılar gibi gündemleri olduğunu belirterek, "Bu problemleri Bakanlığımızın ilgili birimleriyle çözdük ve bu konularda eğitim, uygulama ve araştırma faaliyetlerimiz devam etmektedir." ifadelerini kullandı. Son yıllarda fındık fidanındaki arzın yeterli olmadığına işaret eden Akar, fidan taleplerinin artmasının temel nedenlerinden birinin bahçelerin gençleştirilmesine yönelik uygulama projelerinin artması olduğunu aktardı. Bunun haricinde fındık zararlıları olan böceklerin neden olduğu bahçe kurumaları da yaşandığını dile getiren Akar, don olayında zarar gören yüksek rakımlı fındık bahçelerinde soğuğa daha dayanıklı fındık fidanlarının dikiminin de önem arz ettiğini vurguladı. Aysun Akar, tüm bu sebeplerle fidan taleplerinin oldukça arttığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Fidan üretim kapasitemizi artırmak için bazı çoğaltım yöntemleri üzerinde yoğunlaştık. Doku kültürü yani laboratuvar ortamında üretim, daldırma yöntemleriyle üretim, aşılamayla üretim gibi pek çok yöntemi denedik. Bunların arasında da mevcutta en iyi başarı elde ettiğimiz tepe daldırma yöntemiyle fidan üretimidir."

Giresun Valisi Enver ÜNLÜ, etkinlikte yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz'in fındığın ana vatanı olması dolayısıyla geleneksel yetiştiriciliğin var olduğunu ve halen sürdüğünü söyledi. Bu üretim şekli ile istenilen sayıda ve kalitede fındık fidanı elde edildiğini aktaran Ünlü, "Bugün fidan sökümü yapacağımız fidanlıkta tepe daldırma yöntemi uygulanmıştır. Bu yöntem ile 6 ay gibi kısa zamanda fidanlar elde ediyoruz" dedi.

Prof.Dr Yılmaz CAN, Giresun Üniversitesinin Fındık konusunda ihtisaslaşmasının YÖK tarafından onaylandığı bilgisini vererek fındık ile ilgili çalışan tüm kurumları bir araya getireceklerini, ortak yapılacak çalışmaların daha güçlü ve etkili olacağını ifade etti.

Prof.Dr. Tahsin TONKAZ ise Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesinin Fındık ile ilgili çalışmaları ile ilgili bilgiler paylaşarak, değişen iklim şartlarının fındığı da etkilediğini ve araştırma faaliyetlerinin önemini vurguladı.

Ardından fidanlık alanına geçilerek fidan sökümü yapıldı. Damızlık fidan üniteleri ve doku kültürü laboratuvarı tanıtıldı.


Fotoğraf Galerisi (13)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • Genel Müdürümüz Dr. Metin Türker'den Enstitümü ...
  • Azerbaycan Meyve Ve Çay Yetiştiriciliği Araştı ...
  • Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Y ...
  • Yeni Hizmet Binamızın Resmî Açılışı Sayın Cumh ...
  • Dünya Fındık Haftasında Fae’Ye Ödül

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Teyyaredüzü Mahallesi Atatürk Bulvarı

  • Telefon : 0454 215 15 51-0454 215 15 65

  • Faks : 0454 215 18 83

  • E-Posta : findikarastirma@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
YUKARI ​