GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
Gıda Teknolojileri Bölümü, başta Fındık olmak üzere Enstitümüz çalışma konuları içinde yer alan meyvelerle ilgili ülkesel bazda veri toplama ve değerlendirme, temel ve stratejik araştırmalar yapma, hasat ve hasat sonrası işleme sırasında karşılaşılan sorunların giderilmesine yönelik mevcut teknolojileri iyileştirme, yeni teknolojileri araştırma ve katma değeri yüksek yeni ürünler geliştirme başlıca görevlerimiz arasında yer almaktadır.
Bu kapsamda; Gıda Teknolojileri Bölümü'nün bazı önemli çalışmaları aşağıda belirtilmiştir.
- 'Fındıkta Katkılı Cips Üretim İmkânlarının Araştırılması' projesi kapsamında 2018 yılında fındıktan cips üretimi gerçekleştirilmiş olup faydalı model olarak patenti alınmıştır.
- 'Bazı Fındık Çeşitlerinden Elde Edilen Yağların Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi' projesi kapsamında farklı fındık çeşitlerin farklı yöre ve rakımda ki fiziksel ve kimyasal özelliklerinde ki değişimler belirlenmiştir. Bu çalışmanın sonucu ile Gıda Kodeksi tarafında fındık yağı için yönetmelik hazırlanacaktır.
Birimimizde görevli personel:
| PERSONEL | ÜNVANI
| DAHİLİ TEL.
|
Bölüm Sorumlusu
| Gıda Mühendsi
| 109
|
| Gıda Mühendisi
| 110
|