ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
FINDIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • TANITIM
    • ENSTİTÜ YÖNETİMİ
    • VİZYONUMUZ
    • MİSYONUMUZ
    • YÖNETİM VE ORGANİZASYON
    • HİZMET STANDARDIMIZ
    • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
  • BÖLÜMLER
    • TEKNİK BÖLÜMLER
      • GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
      • ISLAH VE GENETİK BÖLÜMÜ
      • YETİŞTİRME TEKNİĞİ BÖLÜMÜ
      • ÜRETİM VE İŞLETME BİRİMİ
      • EĞİTİM VE YAYIM BİRİMİ
    • LABORATUVARLAR
      • GIDA TEKNOLOJİLERİ LABORATUVARI
      • DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
      • POMOLOJİ LABORATUVARI
      • BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
      • T0PRAK VE YAPRAK ANALİZ LABORATUVARI
    • İDARİ BÖLÜMLER
      • İDARİ BİRİMLER
  • PERSONEL
    • TEKNİK PERSONEL
    • İDARİ PERSONEL
    • DÖNERSERMAYE PERSONELİ
    • YARDIMCI HİZMETLER PERSONELİ
  • DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ
    • İŞLETME BİGİLERİ
    • ANALİZ ÜCRETLERİ
    • ÜRÜN SATIŞ LİSTESİ
  • BİLGİ BANKASI
    • EĞİTİM VE YAYIM
      • ÇİFTÇİ EĞİTİM
    • PROJELERİMİZ
      • DEVAM EDEN PROJELER
      • SONUÇLANAN PROJELER
    • FINDIK ÇEŞİTLERİMİZ
    • BİLGİ EDİNME
    • FINDIK
    • KARAYEMİŞ
    • YURTDIŞI EĞİTİMLERDEN
  • TELEFON REHBERİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksFındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

​GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

Gıda Teknolojileri Bölümü, başta Fındık olmak üzere enstitümüz çalışma konuları içinde yer alan meyvelerle ilgili ülkesel bazda veri toplama ve değerlendirme, temel ve stratejik araştırmalar yapma, hasat ve hasat sonrası işleme sırasında karşılaşılan sorunların giderilmesine yönelik mevcut teknolojileri iyileştirme, yeni teknolojileri araştırma ve katma değeri yüksek yeni ürünler geliştirme başlıca görevlerimiz arasında yer almaktadır.

Bu kapsamda;

  • * Hasat, hasat sonrası işleme ve depolama aşamalarında ürün kalitesinin ve güvenirliliğinin korunması, kalite parametrelerinin belirlenmesi,
  • * Bölgeye ve fındığa uygun kurutma sistemlerinin geliştirilmesi,
  • * Katma değeri yüksek yeni ürün geliştirilmesi
  • * Enstitümüz tarafından geliştirilen fındık tip ve çeşitlerinin sanayiye uygunluğunun değerlendirilmesi ile ilgili Ar-Ge projeleri yürütmektedir.

 Proje sonuçlarımız çeşitli toplantı, eğitim, tarla günü vb. faaliyetlerle üreticilerimize, STK ve Kamuda çalışan teknik personele aktarılmaktadır.

 Şu ana kadar bölümde yürütülen çalışmalar sonucunda Ziraat Yüksek Mühendisi Hüsamettin KAYA tarafından  "Elektrik Donanımlı Sandık Sistemli Fındık Kurutma Makinası (2004)" geliştirilirken Gıda Yüksek Mühendisi Tuğba Er tarafından Faydalı Model Belgesine sahip katma değeri yüksek yeni bir ürün olan "Fındık Cipsi (2018)" geliştirilmiştir.


 

Birimimizde görevli personel:​

 

ADI SOYADI
ÜNVANI
​DAHİLİ TEL.
​Dr. Tuğba ER (Bölüm Sorumlusu)
Yüksek Gıda Mühendsi
​108
Dr. Fikret TÜFEKCİ
​Gıda Mühendisi
​109
​Hakan DERMAN
​Gıda Mühendisi
​110

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Teyyaredüzü Mahallesi Atatürk Bulvarı

  • Telefon : 0454 215 15 51-0454 215 15 65

  • Faks : 0454 215 18 83

  • E-Posta : findikarastirma@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​