Dünyada bağcılık için elverişli olan kuşak içerisinde yer alan Trakya Bölgesi, üzüm üretiminde Türkiye'nin belli başlı bölgelerinden birisidir.
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen üzüm suları fenolik maddelerce zengin, antioksidan kapasitesi yüksek, insan vücudunda birçok hastalığa karşı immün sistemine yardımcı olmakta ve özellikle kalp-damar sağlığı açısından tüketimi tavsiye edilen içecekler arasında yer almaktadır.
Enstitü deneme ve üretim bağlarından toplanan hasat olgunluğuna gelmiş siyah renkli üzümler Üzüm Ürünleri İşleme Tesisinde taze olarak üzüm suyuna işlenmektedir.
Üretilen üzüm suları ilave şeker, her hangi bir koruyucu, aroma zenginleştirici ve boyar madde içermemektedir.
Yüzde yüz doğal olarak şişelenen ürünün uygun koşullarda 1,5 yıl raf ömrü bulunmaktadır.
