Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
BAĞCILIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ - TEKİRDAĞ
Görme Engelli
×
Ana Sayfa
KURUMSAL YAPI
MÜDÜR
MÜDÜR YARDIMCISI
BÖLÜMLER
ISLAH VE GENETİK KAYNAKLAR BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
YETİŞTİRME TEKNİĞİ BÖLÜMÜ
TARIM MAKİNALARI VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
ÜRETİM VE İŞLETME BÖLÜMÜ
ASMA ARAZİ GEN BANKASI
ÜZÜM ÜRÜNLERİ İŞLEME TESİSİ
ÜZÜM TEKNOLOJİLERİ AR-GE VE UYGULAMA MERKEZİ
TARIM MAKİNALARI VE TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ
EĞİTİM YAYIM BİRİMİ
İDARİ BİRİMLER
ORGANİZASYON ŞEMASI
TARİHÇE
GÖREVLERİMİZ
MİSYON VE VİZYONUMUZ
KALİTE POLİTİKAMIZ
HİZMET STANDARTLARIMIZ
LABORATUVARLAR
TARIM ALET VE MAKİNALARI TEST&DENEY LABORATUVARI
BUĞDAY ANALİZ LABORATUVARI
ÜRÜNLER
ÜZÜM ÇEŞİTLERİMİZ
ÜZÜM ÜRÜNLERİMİZ
SİYAH ÜZÜM SUYU
BEYAZ ÜZÜM SUYU
KORUK SUYU
ARONYA & ÜZÜM SUYU
ÜZÜM PEKMEZİ
PROJELER
DEVAM EDEN PROJELER
SONUÇLANAN PROJELER
YAYINLAR
BASIN
TEKİRDAĞ'I TANIYALIM
SIK SORULAN SORULAR
İLETİŞİM
Skip Navigation Links
Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - Tekirdağ
>
Menu
Gıda Teknolojisi Bölümü
Görev Tanımı
:
Üzümün işlenerek gıda sanayiinde katma değer artışı sağlayabilecek ürünlere(Üzüm suyu, şarap, pekmez, kuru üzüm, hardaliye vb.) dönüştürülmesi konularında araştırma çalışmaları yürütmek,
Üzüm ve asmanın yaprak vb. organ ve bölümleri ile inovatif ürünlere dönüştürülmesi konularında araştırma çalışmalarında bulunmak,
Üzüm ve asmanın yaprak vb. organ ve bölümleri ile eczalık ve tıpta kullanım alanları üzerinde araştırma çalışmalarında bulunmak,
Hasat sonrası üzümlerin raf ömrü, muhafazası ve depolaması vb. konularda araştırmalar yapmak,
Geleneksel üzüm ürünlerinde kaliteyi artırmaya ve standardizasyon sağlamaya yönelik araştırmalarda bulunmak,
Üzüm ürünleri işletmesinin sevk ve idaresini sağlamak,
Üzüm ürünleri işletmesinde üretilen ürünleri ambara teslim etmek,
Bölüm laboratuvarlarının amacına uygun ve temiz olarak kullanımını sağlamak,
Bağcılıkta atık yönetimi araştırma çalışmaları yapmak,
Müdürlük tarafından verilecek diğer görevleri yapmak.