Sıra No
| Proje Adı
| Proje Lideri
|
01
| Bağ Yetiştiriciliğinde Kullanılabilecek Otonom Robot Tasarımı (ROBOTAGEM) ve Uygulama Olanakları
| Dr. Elif YAZAR COŞKUN
|
02
| Melezleme Islahı Yoluyla Erkenci ve Geççi Üzüm Çeşitlerinin Elde Edilmesi (4. Dilim)
| Dr. Onur ERGÖNÜL |
03
| Farklı Anaçların Aksıdağan ve Karamenüş Üzüm Çeşitlerinde Vejetatif Gelişim, Fizyolojik Aktivite, Üzüm ve Şarap Kalite Bileşenlerine Etkileri
| Tezcan ALÇO
|
| 04 | Trakya Bölgesi Şarap Üreticilerinin Sürdürülebilirliğinin Belirlenmesi
| Uğur AKDEMİR
|
05
| TAGEM Tarafından Geliştirilen Buğday Çeşitlerinin Üretici Memnuniyeti Açısından Değerlendirilmesi ve Takibi (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli)
| Mehmet Ali ŞENOL
|
06
| ÇATI PROJE: Asma Çeşit ve Anaç Genetik Kaynakları Araştırmaları Alt Proje 1 : Türkiye Asma Genetik Kaynaklarının Belirlenmesi, Muhafazası ve Tanımlanması | Tamer UYSAL |
| 07 | ÇATI PROJE: Asma Çeşit ve Anaç Genetik Kaynakları Araştırmaları Alt Proje 2 : Uluslararası Asma Çeşit/Anaç Koleksiyonunun Oluşturulması ve Muhafazası
| Tamer UYSAL
|
| 08 | Türkiye Asma Genetik Kaynakları Veritabanı | Tamer UYSAL |
| 09 | Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerde Adaptasyonunun Belirlenmesi
| Bekir AÇIKBAŞ
|
10
| Bulamanın Endüstriyel Üretim Olanaklarının Araştırılması Ve Atıştırmalık Ürün Eldesi | Dr. Gamze UYSAL SEÇKİN (Proje Yürütücüsü)
|
11
| Türkiye Asma Genetik Kaynaklarının Suni İnokülasyon Yöntemleri ile Bazı Fungal Hastalıklara Karşı Dayanıklılık Durumlarının Belirlenmesi ve Melezleme ile Hastalıklara Dayanıklı/Tolerant Yeni Çeşitlerin Geliştirilmesi (1. Dilim)
| Dr. Aslı POLAT
|
12
| Kiraz Fidan Dipkurdu, Capnodis tenebrionis (L.) (Coleoptera: Buprestidae)'in Mücadelesinde Entomopatojen Fungus ve Yapışkan Tuzak Kullanım Olanaklarının Araştırılması
| Dr. Damla ZOBAR
|
13
| Farklı Anaçların Aksıdağan ve Karamenüş Üzüm Çeşitlerinde Vejetatif Gelişim, Fizyolojik Aktivite, Üzüm ve Şarap Kalite Bileşenlerine Etkileri
| Tezcan ALÇO
|
14
| Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerde Adaptasyonunun Belirlenmesi ( Sakarya - Pamukova Lokasyonu )
| Ali İzzet TORÇUK
|
15
| Farklı Kurutma Yöntemleriyle Kurutulan Aronya (Aronia Melanocarpa) Posasının Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Manda Yoğurdunda Kullanımı
| Dr. Gamze UYSAL SEÇKİN (Proje Yürütücüsü)
|
16
| Farklı Endüstriyel Olgunlukların Yerel Şaraplık Çeşitlerde Fenolik Bileşikler ve Aroma Profillerine Etkileri
| Tezcan ALÇO
|
17
| Çeltik Kompostundan Bakterilerin İzolasyonu, Tanımlanması ve Üretimde Kullanılması
| Dr. Aylin ERKOÇAK (Proje Yürütücüsü)
|
18
| Asmada Türler Arası Somatik Melezleme Yöntemi ile Biyotik ve Abiyotik Streslere Dayanıklı Üzüm Çeşitlerinin Geliştirilmesi (1. Dilim)
| Dr. Aslı POLAT
|
19
| Bazı Minor Meyvelerin Moleküler Karakterizasyonunun Belirlenmesi, Kuru ve Yaş Meyvelerdeki Bazı Tıbbi Aromatik Özelliklerinin İncelenmesi ve Koleksiyon Bahçesi Oluşturulması
|
|
20
| Türkiye’de Mekanizasyon Planlaması, Yeni Teknolojilerin Kullanımı Ve Politika Araçlarının Geliştirilmesi Alt Proje: Tekirdağ İlinde Tarımsal Mekanizasyon Planlaması, Yeni Teknolojilerin Kullanımı Ve Politika Araçlarının Geliştirilmesi
| Dr. Elif YAZAR COŞKUN
|