T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzman personeli tarafından, 2006 yılında 'Üzüm Suyuna Uygun Çeşitlerin Belirlenmesi' konulu proje ile başlayan süreçte üzüm suyu üretimi için önce laboratuvar tipi prototip düzenek geliştirilmiştir. Sonrasında 2007-2008 yıllarında işin sanayi boyutuna eğilmek ve demostratif amaçlı örnek bir tesis oluşturmak adına kurum bünyesinde Üzüm Ürünleri İşleme Tesisi kurulmuş, üretilen ürünler için TEKİRBAĞ ©™ ismi ile marka ve tescil izinleri alınmıştır.
TEKİRBAĞ ©™ markası ile halen siyah üzüm suyu, beyaz üzüm suyu, koruk suyu, karışık üzüm ve aronya suyu, kuru üzüm, üzüm pekmezi, üzüm çekirdeği, üzüm çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği unu, salamura asma yaprağı, üzüm sirkesi, elma sirkesi ve ayva reçeli üretilmektedir.
Tüm ürünlerimiz Tekirdağ İlinde bulunan satış yerlerinden temin edilebilir.