ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ARICILIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • TARİHÇE
    • GÖREV ALANLARI VE GÖREVLER
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
  • BÖLÜMLER
    • ISLAH VE BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ BÖLÜMÜ
    • GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
    • ARI SAĞLIĞI BÖLÜMÜ
  • PERSONEL
    • ENSTİTÜ MÜDÜRÜ
    • MÜDÜR YARDIMCISI
    • TEKNİK PERSONEL
    • İDARİ PERSONEL
  • PROJELER
    • TAGEM PROJELERİ
    • TAGEM DIŞI PROJELER
  • YAYINLAR
    • MAKALELER VE BİLDİRİLER
    • BAL ARILARI İÇİN TÜRKİYE FLORASINA AİT ÖNEMLİ BİTKİLER VE POLENLERİ KİTABI
    • ENSTİTÜ ARICILIK KİTAPCIKLARI
    • ENSTİTÜ TANITIM KİTAPCIĞI
    • ENSTİTÜ PROJELER VE YAYINLAR KİTAPCIĞI
    • LİFLETLER
  • LABORATUVARLAR
    • ENSTRÜMENTAL ANALİZ LABORATUVARI
    • FİZİKSEL VE ANALİTİK KİMYA LABORATUVARI
    • MOLEKÜLER LABORATUVARI
    • MORFOLOJİ LABORATUVARI
    • BOMBUS ARISI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA LABORATUVARI
    • ARI SAĞLIĞI LABORATUVARI
    • ARI DAVRANIŞ LABORATUVARI
    • ÜR-GE LABORATUVARI
  • ANALİZLER
  • ENSTİTÜ DERGİSİ
  • HIZLI ERİŞİM
    • TARIM-MAİL
    • PTS
    • ARBİS
    • ​TURKOMP
    • EBYS
    • PBYS
    • TBS
    • KURUMSAL
    • E-DEVLET
    • PES
  • DÖNER SERMAYE
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksArıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Makaleler ve Bildiriler

  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009

1.  Akdeniz, G., Kılıçin, T. (2021). Evaluation of Organic Honey Production in the Context of Ethics. 3rd International Congress on Agricultural & Food Ethics, 05-06 November, Oral Presentation, Abstract Book, p:64-65.

2. Akdeniz, G., Gül, A., Okuyan, S. (2021). The Action Mechanism of Vitellogenin on Honey bees. 1stInternational Congress on Biological and Health Sciences (ICBH), 26-28 February 2021, Online, ISBN 978-625-409-647-1, Abstract Book, P: 375.

3. Akdeniz, G., Gül, A., Çifçi, A. (2021). Impact of Pasteurization Process on Hydroxymethylfurfural Amount and Diastase Activity of Honey. 1st Joint International Apitherapy Congress. 20-26 May, Oral Presentation, Abstract Book, p:61. 5. 

4. Aktürk, S., Gösterit, A., Akdeniz, G., Okuyan, S., Şahin, A.E. (2021). The Developmental Characteristics of Bombus terrestris L. (Hymenoptera: Apidae) Population in Ordu Province. 2nd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, October 25-29, Oral Presentation, Abstract Book (ISBN: 978-605-80461-4-6), p:206. 3. 

5. Arıgül Apan, M., Zorba, M., & Kayaboynu, Ü. (2021). Bal arısı ve bal arısı ürünleri. Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 6(2).

6. Bay, V., Topal, E., Çakıcı, N., Yıldızdal İ., & Tosunoğlu, A., 2021. Palynological Analyses, Chemical And Mineral Composition of Some Honeybee Pollen Pellets. Uludağ Arıcılık Dergisi, 21(2), 187-197.

7. Cınbırtoğlu, Ş., Sıralı, R., Konak, F. 2021. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi doğal florasında yetişen ormangülü (Rhododendron L.) türlerine ait polenlerin bazı morfolojik özellikleri. Akademik Ziraat Dergisi 10(2):433-440. DOI: http://dx.doi.org/10.29278/azd.938085. 

8. Cınbırtoğlu, Ş., Güney, F. 2021. Pollen Preference of Honeybees Depending on Protein Contents . Bee Studies, 13 (1) , 1-4 . DOI: 10.51458/BSTD.2021.10

9. Cınbırtoğlu. Ş. 2021. Türkiye Florası, Nektar ve Polen Kaynakları ile Mobil Arıcılık Sistemi. Uluslararası Karadeniz Arıcılık Konferansı, Avrupa Birliği Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı-ENI CBC Black Sea Basin Programme, ITM BEE-BSB 136, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Karadeniz Havzasında Arıcılık ve Bağlantılı Sektörlerde Rekabet Gücünün ve Ticaretinin Artırılması, Sözlü sunum. 28-29.06.2021, Ordu.

10. Kabakcı, D., Akdeniz, G., Tunca İvgin, R. (2021). Determination of Nosema Spores in the Bee Cakes. II. Balkan Agriculture Congress, 29 August - 1 September, Oral Presentation, Abstract Book, p:48. 4. 

11. Kılıçin, T., Akdeniz, G., Aktürk, S., Kabakçı, D., Karataş, Ü., Çankaya, S. (2021). A Research on the Breeding Activities of Organic Beekeeping Enterprises. Bee Studies 13(1), 9-16. http://doi.org/10.51458/BSTD.2021.12. 3. 

12. Okuyan, S., & Cross, P. (2021). The Effects of Co-Enzyme Q10 and Caffeine on Morphometric Characteristics of Queen Honey Bees. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 9(2), 321–325. https://doi.org/10.24925/turjaf.v9i2.321-325.3903.

13. Sansar, S. (2021). Influence of Different Classes of Insecticides on Honey Bee Survival. Bee Studies, 13(2), 43-49.

14. Sansar, S. (2021). Evaluation of Carbon Microparticles On Foraging Behavior Of Honey Bees Exposed To Sublethal Dose Of Imidacloprid. 2nd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture- Food Science and Technology (TURJAF) October 25-29, 2021

15. Sevin, S., Ceylan, A., Özgenç, Ö., Akdeniz, G., Yılmaz, F., Kabakçı, D., Yarsan, E. (2021). Investigation of The Effect of Different Disinfectant Solution on Honey bess (Apis mellifera). Journal of the Turkish Veterinary Medical Society. 92(2):143-151. http://doi.org/10.33188/vetheder.852336.

16. Şahin, A.E., Akdeniz, G., Şahin, P., Alparslan, S. (2021). An Online Survey to Determine Breeding Activities and Main Issues in Turkey's Beekeeping Enterprises. Bee Studies, 13, 063-072. http://doi.org/10.51458/BSTD.2021.20. 2. 



1.  Akdeniz, G. 2020. Evaluation of The Role of The People's Republic of China in The World Honey Market in Terms of Production and Trade. 4st. International Symposium of Silk Road Academic Studies. 17-18 December 2020, Online, Oral Presentation, Proceedings Book, p: 65-66

2. Akdeniz, G., Cınbırtoglu, Ş., Aksoy, F., Kayaboynu, Ü., Kabakci,D., Demir, T., Kılıçin, T., Aktürk, S., Ertugral, H., Canverdi, N.P., Subaşı, O.S., Başaran, H., Derebaşı, E., Çankaya, S., Ceyhan, V. 2020. Is Crystallized Honey Consumable? A Study in Turkey Scale. International Sustainable Living Conference (ISLC2020). 24- 26 December 2020, Online, Oral Presentation.

3. Akdeniz, G., Güney, F. 2020. The Role of Bee Product in Promoting Healthy Living-Apitherapy. 2020. International Sustainable Living Conference (ISLC2020). 24-26 December 2020, Online, Oral Presentation.

4. Akdeniz, G., Kuvancı, A., Karataş, Ü., Kabakcı,D., Aksoy, F., Yılmaz, F., Oskay, D. 2020. Effects of Different Protein Sources Used as Supplementary Feeding Material on Honey Bee Colonies. International Sustainable Living Conference (ISLC2020). 24-26 December 2020, Online, Oral Presentation.

5. Akdeniz, G., Okuyan, S., Gül, A. 2020. Potential Experiences of Honey Bees on Their Pain and Suffering. International Sustainable Living Conference (ISLC2020). 24-26 December 2020, Online, Oral Presentation.

6. Aktürk, S., Kabakcı, D., Akdeniz, G., Kasko Arıcı, Y., Kuvancı, A. 2020. The Effects ofWintering in Different Climatic Regions ofTurkey on Some Physiological Characteristic of Caucasian Honey Bee (Apis mellifera caucasica) Colonies.Turkish Journal of Agriculture - Food Science andTechnology, Vol 8, No 10 (2020).

7. Arıgül Apan M., Zorba M., 2020. Kestane Balı Bileşimi ve Fonksiyonel Özellikleri. Türkiye 13. Gıda Kongresi Bildiri Özeti Kitabı, 21-23 Ekim 2020, Çanakkale.

8. Evren, M., Apan, M., Kayaboynu,Ü., (2020). Beyaz Peynirde Bozma Etmeni Mayaların DNA İzolasyon Yöntemleri International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry Oral Presentation, Abstract Book, page: 168. Ankara,TURKEY

9. Güney, F., Ertürk, Ö., 2020. Determination of the effects of propolis ethanolic extract on some properties of fruit yoghurt during storage. Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi, 25(2), 145-152. DOi: 10.37908/mkutbd.694712

10. Gürbüz, S., Çakıcı,N., Mehmetoğlu, S., Atmaca, H., Demir, T., Arıgül Apan, M., Atmaca, Ö.,Güney, F., 2020. Physicochemical Quality Characteristics of Southeastern Anatolia Honey, Turkey. International Journal of   Analytical Chemistry. Volume 2020, Article ID 8810029.

11. Kabakcı, D., Çankaya, S., Akdeniz, G., Derebaşı, E. 2020. Effects of Honey Sales Performed via Television Commercials on Consumers' Buying Behavior. Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology. 8(11):2330-2333. DOi: https://doi.org/10.24925/turjaf.v8il   1.2330-2333.3312.

12. Kabakci, D., Akdeniz, G., Başaran, H. 2020.The Effects of Season on QueenThat Reared from Commercial Queen Reaerers in Mersin. IV. International Congress on Domestic Animal Breeding, Genetics and Husbandry (ICABGEH-20). 12-14 August 2020, Online, Oral Presentation, Proceedings Book, p:128.

13. Kılıç Karabaş, G., Erdem, S., Kabakcı, D., Akdeniz, G. 2020. Recent Studies in the Use of Propolis as a Traditional Medicine: A Review. Bee Studies 12(1), 12-16. Kılıçin, T., Akdeniz, G. 2020. A Study Related toThe Production Process ofThe Firms Which Have The Organic Beekeeping Activity. International Sustainable Living Conference (ISLC2020). 24-26 December 2020, Online, Oral Presentation.

14. Nur, G.H. , Yeninar, H , Aktürk, S. (2020). Effects of Number of Worker Bees in Queen Mating Nucleus on Queen Quality And Mating Nucleus Population Dynamics . Bee Studies , 12 (2), 1-4.

15. Okuyan, S, Mehmetoğlu, S , Çakıcı, N . (2020). Antioxidant Variability of Propolis Collected from Different Zones in Hives. Bee Studies, 12 (1) , 1-4 .

16. Yılmaz,F.,Kuvancı,A.,Konak,F.,Öztürk,S.H.,Şahin,A.E. 2020. The Effects of Some Essential Oils Against Nosemosis. Bee Studies 12(2), 34

1. Akdeniz, G. 2019. International Competitiveness of Turkish Beekeeping. 1st Internatıonal Lıvestock Scıence Congress. 31 Oct - 3 Nov 2019, Antalya, Turkey, Openıngspeeches: ILSC_19_04, Oral Presentation, Abstracts,  p:4.

2. Akdeniz, G. 2019. Key Countries in the World Honey Export and Import. 1st International Livestock Science Congress, 31 Oct - 3 Nov 2019, Antalya, Turkey, Abstracts, p:278.

3. Akdeniz, G. 2019. Türkiye'de Üretilen Monofloral ve Polifloral Balların Coğrafi İşaret Tescil Potansiyeli. Uluslararası Arıcılık Araştırmaları ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Stratejileri Kongresi. Ekim 11-13, Bingöl, Türkiye, Sözlü Sunu. Proceedings Book, p:74.

4. Akdeniz, G., Konak, F. 2019.   Küresel Arıcılık Sektörü İçerisinde Türkiye. Uludağ Arıcılık Bülteni. Kasım 2019, Sayı:7, S:39-42.

5. Akdeniz, G., Konak, F. 2019. Uluslararası Bal Ticareti ve Türkiye'nin Pazar Payına Yönelik Değerlendirmeler. Uluslararası Arıcılık Araştırmaları ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Stratejileri Kongresi. Ekim 11-13, Bingöl, Türkiye, Sözlü Sunu. Proceedings Book, p:74.

6. Akdeniz, G., Kuvancı, A. 2019. The Importance of Pollination in Plant Production and the Studies Carried Out Within the Institute. 1st International Livestock Science Congress, 31 Oct - 3 Nov 2019, Antalya, Turkey, Abstracts, p:277.

7. Arıgül Apan M., Atmaca Ö.F., Güney F., 2019. The Problem of Naphthalene Residue in Honey. 1. International Congress on Agriculture and Forestry Research (AGRIFOR) 8-10 April 2019, Marmaris/ Muğla, Proceedıng Book.

8. Arıgül Apan, M., Apan, M., Çakıcı, N.,Mehmetoğlu, S., Atmaca, H. & Şahin, P., 2019. Arıcılıkta Kullanılan Balmumunun Kalite Kontrolü. International Congress on Agriculture and Forestry. Research (AGRIFOR), 8-10 April 2019, Marmaris.

9. Atmaca, H., Çakıcı, N., Atmaca, Ö. F., Demir, T., Arıgül Apan, M., 2019. Balda Antioksidan Aktivite Tayini, International Congress on Agriculture and Forestry Research (AGRIFOR), 8-10 April 2019, Kongre Kitapçığı Sayfa:40. Marmaris.

10. Atmaca, H., Çakıcı, N., Şahin, P., Mehmetoğlu, S., Arıgül Apan, M., Atmaca, Ö. F., 2019. Determination of Heavy Metal and Mineral Substances of Some Monofloral Honeys Produced in Turkey. 1st International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies (I-CRAFT). 3-5 October 2019, Adana.

11. Cınbırtoğlu, Ş., 2019. Türkiye ve Karadeniz Bölgesi Arıcılık Faaliyetleri. Uluslararası Varna Arıcılık Fuarı. 17-19.09.2019. Varna-Bulgaristan.

12. Cınbırtoğlu, Ş., Konak, F., Sıralı, R., Demirkol, G. 2019. Bal Arısı (Apis mellifera L.)'nın Polen Aktivitesi (Pollen Activity of Honey Bee (Apis mellifera L.). Arıcılık Araştırma Dergisi/ Journal of Apiculture Research, 11(1), 21-27.

13. Çakıcı, N. Güney, F., Arıgül Apan, M., Mehmetoğlu, S., Atmaca, Ö. F., 2019. Arı Ürünlerinde Pestisit Sorunu, International Congress on Agriculture and Forestry Research (AGRIFOR), 8-10 April 2019, Kongre Kitapçığı Sayfa:38. Marmaris.

14. Çakıcı, N., Atmaca, H., Demir, T., Şahin, P., Atmaca, Ö. F., 2019. Hurdle Technology on Bee Pollen. 1st International Conference on Research   of Agricultural and Food Technologies (I-CRAFT). 3-5 October 2019,   Adana.

15. Çakıcı, N., Atmaca, H., Ustaoğlu, E., 2019. Apiterapi. Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü.

16. Güney, F., Çakıcı, N., Demir, T., Arıgül Apan, M., Mehmetoğlu, S., 2019. Türkiye'nin farklı bölgelerinden toplanan propolislerin antioksidan içeriklerinin karşılaştırılması, International Congress on Agriculture and Forestry Research (AGRIFOR), 8-10 April 2019, Kongre Kitapçığı Sayfa:42.   Marmaris.

17. Güney, F., Çakıcı, N., Mehmetoğlu, S., Konak, K., Cınbırtoğlu, Ş., Akdeniz, G., Duman, M., Kayaboynu, Ü.,  Kılıçin, T., 2019. Determination of Proline Content of Different Parts of Comb Honey. 46th Apimondia International Apicultural Congress. Kongre Kitabı Sayfa:274, Montreal.

18. Mehmetoğlu, S., Arıgül Apan, M., Demir, T., Çakıcı, N., Şahin, P., 2019. Laboratuvar Koşullarında Toz Propolis Üretimi. International Congress on Agriculture and Forestry Research (AGRIFOR), 8-10 April 2019, Marmaris.

19. Mehmetoğlu, S., Tarakçı, Z., Çakıcı, N., Güney, F., Demirkol, M., 2019. Physicochemical and Functional Properties of Propolis Added Ice Cream. 46th Apimondia International Apicultural Congress. Kongre Kitabı Sayfa:290, Montreal Canada.

20. Okuyan,S., Şahin,A.E.,Akdeniz,G. 2019. The Effects of Environmental Factors on Honey Bees Flight Activities. I. International Livestock Science Congress Kongresi/ 31 Ekim - O1 Kasım 2019

21. Özler, H., Cınbırtoğlu, Ş., Güney, F., Çakıcı, N., Türkarslan, N. 2019. Konya ve Karaman İllerinden Bazı Bal Örneklerinin Fizikokimyasal Analizi(Physicochemical Analysis of Some Honey Samples From Konya and Karaman Regions) Arıcılık Araştırma Dergisi/ Journal of Apiculture Research, 11(1), 1-7.

22. Sevin, S., Ceylan, A., Özgenç, Ö., Akdeniz, G., Yılmaz, F., Kabakçı, D., Yarsan, E., 2019. Investigation ofVarious Disinfectant Solutions Usage in Honeybee (Apis mellifera spp.) and Their Undesirable Effects. 19th International Symposium on Toxicity Assessment. August 25-30, Thessaloniki, Greece. Oral Presentation, Abstracts, p:14.

23. Şahin P., Arıgül Apan M., Mehmetoğlu S., 2019. Arı Ürünleri. Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ordu.

24. Yarsan, E., Sevin, S., Ekici, H., Aluç, Y., Akdeniz, G. 2019. Determination of Metal Contents in Pollen Samples Collected From Different Regions in Turkey. 19th International Symposium on Toxicity Assessment. August 25-30, Thessaloniki, Greece. Oral Presentation, Abstracts, p:8.

1. Akdeniz, G. 2018. Position of Turkey at International Honey Trade. 1st International GAP Agriculture & Livestock Congress. Oral Presentation, Abstract Book, p:180.

2. Akdeniz, G., Cınbırtoğlu, Ş., Ceyhan, V. 2018. A Research on Customer Behaviours Determination Concerning Bee Products in Southeast Anatolian Region. 1st International GAP Agriculture & Livestock Congress. Oral Presentation, Abstract Book, p:181.

3. Akdeniz, G.,   Çankaya, S.  2018.  Consumer Behaviors Regarding Honey Marketing Drives on Media. 6th International Muğla Beekeeping and PineHoney Congress. Poster Presentation, Proceedings & Abstracts, p:605.

4. Akdeniz, G., Çankaya, S., Derebaşı, E., Aksoy, F., Demir, T., Ertuğral, H. 2018. Consumer Behaviors Regarding Bee Products: TheSample of Aegean Region. 6th International Muğla Beekeeping and PineHoney Congress. Poster Presentation, Proceedings & Abstracts, p:675-676.

5. Akdeniz, G., Dağlıoğlu, Y., Kabakcı, D. 2018. Antifungal Activites Against Candida albicans of Chesnut and FlowerHoneySamples Obtained from Different Villages in Borçka. 1st International Traditional and Complementary Medicine Congress. Poster Presentation, Abstract Book.

6. Akdeniz, G., Dağlıoğlu, Y., Kabakcı, D. 2018. ComparativeStudy on Antibacterial Activity of the Flowers and ChestnutHoney in Escherichia coli. 6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress. Poster Presentation, , Proceedings & Abstracts, p:560.

7. Akdeniz, G., Kabakcı, D., Okuyan, S., Başaran, H. 2018. Development ofHoney Bee Individuals Raised in In-vitro Conditions. 6th International Muğla Beekeeping and PineHoney Congress. Poster Presentation, Proceedings & Abstracts, p:514.

8. Aktürk, S., Günbey, S. 2018. Life Force of Colony and Wintering Ability of CaucasianHoney Bee (Apis mellifera caucasica) Colonies in Mediterranean- Black Sea - Continental Climatic Regions of Turkey. 10. International Animal Science Congress. Oral Presentation, Abstract Book, page: 518.

9. Apan, M.A., Apan, M., Mehmetoglu,S., Çakıcı, N., Tevkür,H. 2018 Balın Beslenmede Yeri ve Önemi. 2nd International Conference on Agriculture, Forest, FoodSciences and Technologies ICAFOF. Kongre KitapçığıSayfa:323, İzmir.

10. Arıgül Apan M., Apan M., 2018. Bal Şarabı. 2nd. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies ICAFOF Conference Proceedıng e-book.

11. Arıgül Apan M., Apan M., 2018. Balda Pestisit. 2nd. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies ICAFOF Conference Proceedıng e-book.

12. Arıgül Apan M., Apan M., Mehmetoğlu S., Çakıcı N., Atmaca H. ve Atmaca Ö.F., 2018. Quality Characteristics of Blossom and Honeydew Honeys. 6.Uluslarrası Muğla arıcılık ve Çam Balı Kongresi Bildiriler ve Özetler Kitabı.

13. Arıgül Apan M., Kayaboynu Ü.., Zorba M., Bee and Products. İnternational Congress on Agriculture and Forestry Researh 8-1O April 2019 Marmaris/Turkey Arıgül Apan M., Zorba M., Apan M., 2018. Antimicrobial Activity of Chestnut Honey. 6.Uluslarrası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi Bildiriler ve Özetler Kitabı.

14. Arıgül Apan, M., Apan, M., Mehmetoğlu, S., Çakıcı, N., Atmaca, H., Atmaca, Ö. F., 2018. Çiçek ve Salgı Ballarının Kalite Karakteristikleri. 6th International Muğla Beekeping & Pine Honey Congress. Kongre Kitapçığı Sayfa:627, Muğla.

15. Atmaca Ö.F., Atmaca H., Mehmetoğlu S., Çakıcı N., Arıgül Apan M., Demir T., 2018. Phenolic Compounds in Honey. 6.Uluslarrası Muğla arıcılık ve Çam Balı Kongresi Bildiriler ve Özetler Kitabı.

16. Atmaca, Ö. F., Atmaca, H., Mehmetoğlu, S., Çakıcı, N., Arıgül Apan, M., Demir, T., 2018. Baldaki Fenolik Bileşikler. 6th International Muğla Beekeping & Pine Honey Congress. Kongre Kitapçığı Sayfa:574, Muğla.

17. Canverdi N. P., Çankaya S., Kayaboynu Ü., Duman M., Sarıkaya E., 2018. The Effect of Different Cells Used in the Production of Royal Jelly. 6th International Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress 15-19 October 2018, Muğla, Turkey

18. Canverdi N. P., Kayaboynu Ü., Duman M., Kılıçin T., Sarıkaya E., Karataş Ü., 2018. The Effect of Brood Reinforcement in the Production of Royal Jelly. 10th International Animal Science Conference 25-27 October 2018-Antalya, Turkey

19. Canverdi, N. P., Kayaboynu, Ü., Duman, M., Çakıcı, N., Güney, F., 2018. Arı Sütü ve Arı Sütünün Sağlık Açısından Önemi. 6th International Muğla Beekeping & Pine Honey Congress. Kongre Kitapçığı Sayfa:545, Muğla.

20. Cınbırtoğlu, Ş., Kuvancı, A., Demirkol, G., Mehmetoğlu, S., Tevkür, H. 2018. Bal Arısının Sarı Ormangülü (Rhododendron luteum SWEET)'nden Polen Toplama Aktivitesi ile Polenine Ait Bazı Morfolojik ve Biyokimyasal Özellikleri. 6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Bildiri Kitabı s:646 (P0079). 15-19.10.2018, Fethiye/Muğla, Türkiye.

21. Çakıcı, N., Atmaca, H., Mehmetoğlu, S., Atmaca, Ö. F. Demir, T., 2018. Haşhaş (Papaver somniferum) Poleninin Biyokimyasal Özellikleri. 6th International Muğla Beekeping & Pine Honey Congress. Kongre Kitapçığı Sayfa:631, Muğla.

22. Çakıcı, N., Canverdi, N. P., Tevkür, H., Arıgül Apan, M., Türkarslan, N., Demir, T., 2018. Balmumu ve Kullanım Alanları, 2nd International Conference on Agriculture, Forest Food Science and Technologies, İzmir.

23. Çakıcı, N., Tevkür, H., Arıgül Apan, M., Mehmetoğlu, S., Demir, T., 2018. Pollen in Human Nutrition. 1. International Technological Sciences and Design Symposium, Kongre Kitabı Sayfa:482, Giresun/TURKEY.

24. Çakıcı, N., Türkarslan, N., Güney, F., 2018. Farklı Yöntemlerle Paketlenen Polenin Bazı Kalite Parametrelerinde Depolama Süresince Meydana Gelen Değişimlerin İncelenmesi. 6th International Muğla Beekeping & Pine Honey Congress. Kongre Kitapçığı Sayfa:280, Muğla.

25. Çakıcı N., Türkarslan N., Güney F., 2018.Determination of Changes during Storage in Some Pollen Quality Parameters Packed by Different Methods. 6th lnternational Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress. 15-19 October 2018, Fethiye/Muğla.

26. Dağlıoğlu, Y., Akdeniz, G. 2018. Antifungal Activities Against Candida Albicans of Chestnut And Flower Honey Samples Obtained From Different Villages in Artvin. International Artvin Symposium. Full Text Book, E-ISBN:978-605-62377-4-4, p:604-608.

27. Demir, T., Mehmetoğlu, S., Türkarslan, N., Çakıcı, N., Atmaca, H., Güney, F., Atmaca, Ö. F., 2018. Camili Bölgesinde Üretilen Kestane Ballarının Şeker Kompozisyonları ve Hmf Düzeyleri. 6th International Muğla Beekeping & Pine Honey Congress. Kongre Kitapçığı Sayfa:648, Muğla.

28. Güney F., Ertürk Ö., 2018. The Effect of Propolis Extracts on Some Features of Fruit Yoghurt. 6th International Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress. 15-19 October 2018, Fethiye/Muğla.

29. Güney, F., Ertürk, Ö., N., Çakıcı, N., Demir, T., Mehmetoğlu, S., 2018. Determination of Some Properties of Propolis Added Fruit Yoghurt During Storage. International Technological Sciences and Design Symposium, Kongre Kitabı Sayfa:105, Giresun/TURKEY.

30. Kabakcı, D., Akdeniz, G. 2018. Honey Bee Breeding in in Vitro Conditions. International Congress on Domestic Animal Breeding, Genetics and Husbandry (ICABGEH-18). Poster Presentation, Abstract Book, p:227.

31. Kabakcı, D., Akdeniz, G., Takma, Ç. 2018. Ticari Olarak Yetiştirilen Orta Anadolu Bal Arısı (Apis mellifera Anatoliaca) Ana Arılarının Bazı Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi. IV. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi. Aralık, 07-09, Erzurum, Tam Metinler Kitabı, Cilt:l, ISBN 978-605-7923-39-4, s:322-323.

32. Karataş, Ü. Education of Royal Jelly Production for Female Apiarists in Ordu Province, 10. İnternational Animal Science Conference, 25-27 Ekim 2018, Antalya/ Side.

33. Karataş, Ü. Royal Jelly Production with Women Beekeepers from Ordu, 6th İnternational Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress, 15-19 Ekim 2018, Oral Presentation Abstracts& poster list. page:650, Muğla/Fethiye.

34. Karataş, Ü., Güler, A., Akdeniz, G., Kabakçı, D., Yılmaz, Ö. The Research on the Zinc Supplement Amount at the Different Levels in the Royal Jelly to the Syrup Which Is Used in Feeding the Honey Bees (Apis mellifera L.), 6th İnternational Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress, Oral Presentation page:322, 15-19 Ekim 2018, Muğla/Fethiye.

35. Karakuş S., Yeşil E., Tepe Ş., Baran A., Uçurum Ö., Takma Ç., Ekerbiçer Ü., Karaca Ü., Güney F., 2018. Determination of Heavy Metal Contents of Pine Honey Produced in Different Regions (Turkey). 6th International Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress. 15-19 October 2018, Fethiye/Muğla.

36. Karataş, Ü., Öztürk, S. The Residues Problem on the Honeycombs Which are Used in the Apiculture, 6th İnternational Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress, 15-19 Ekim 2018, Oral Presentation Abstracts& poster list. page:652, Muğla/Fethiye.

37. Kayaboynu Ü., Canverdi N. P., Duman M., Ese H., 2018. Queen Production Grafting Different Applications: Royal Jelly. 6th International Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress 15-19 October 2018, Muğla, Turkey.

38. Kayaboynu Ü., Günbey B., Yılmaz F., Öztürk S.H., Canverdi N.P., Duman M., 2018. Epidemiology ofNosemosis at Beerding Colony that Used in the Queen Bee Product Enterprises. 6th International Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress 15-19 October 2018, Muğla, Turkey.

39. Konak F., Cınbırtoğlu Ş., Güney F., Top E., Özkaya Y., 2018. My Bee, My Honey, My Honeycomb" Project. 6th International Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress. 15-19 October 2018, Fethiye/Muğla.

40. Mehmetoglu S., Tevkür H. Arıgül Apan M., Güney F., Atmaca Ö. F., 2018. Arı Zehiri ve Medikal Özellikleri. 2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies ICAFOF Conference Proceedıng e-book. Mehmetoglu, S., Çakıcı, N., Türkarslan, N., Apan,M.A., Demir, T.2018. HMF Formation in Honey. 2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies ICAFOF. Kongre Kitapçığı Sayfa:577, İzmir.

41. Mehmetoğlu S., Arıgül Apan M., Tevkür H., Atmaca Ö.F., 2018.   Apiair. Uluslararası Teknoloji Bilimleri ve Tasarım Sempozyumu Özet Kitapçığı.

42. Mehmetoğlu, S., Güney, F., Türkarslan, N., Çakıcı, N., Demir, T., 2018. Bee Products Usage in Dairy Industry. International Technological Sciences and Design Symposium, Kongre Kitabı Sayfa:650,  Giresun/TURKEY.

43. Okuyan, S., & Akyol, E. (2018). The Effects of Age and Number of Grafted Larvae on Some Physical Characteristics of Queen Bees and Acceptance Rate of Queen Bee Cell. Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology, 6(11), 1556-1561.

44. Okuyan,S., Şahin, A.E., Şahin, P. 2018. Some Way to Protect Honey Bees from Pesticide Intoxication. VI.Uluslararası Muğla Arıcılık Ve Çam Balı Kongresi 15-19 Ekim 2018 , Ölüdeniz, Fethiye, Muğla, Türkiye .

45. Sıralı, R., Cınbırtoğlu, Ş. 2018. Bal Arılarının Tozlaşmadaki ve Bitkisel Üretimdeki Önemi. Arıcılık Araştırma Dergisi. 10(1): 28-33.

46. Sıralı, R., Cınbırtoğlu, Ş. 2018. Ormangülü (Rhododendron) Türlerinin Bazı Özellikleri ve Arıcılık Açısından Önemi. Arıcılık Araştırma Dergisi. 10(2):12-20. Sıralı, R., Kılıçin, T., Akıncı, İ., Destan, M., 2018 Propolisin İnsan Sağlığı Açısından Önemi "20st International Veterinary Medicine Students Scientifıc Research Congress" 20. Uluslararası Veteriner Hekimliği Öğrencileri Bilimsel Araştırma Kongresi 03-05 Mayıs, 2018, İstanbul - TÜRKİY E. Bildiri Kitabı, S: 282.

47. Şahin, A.E.,Okuyan,S., Şahin, P. 2018. Doğal Bombus Popülasyonlarını Tehdit Eden Faktörler. VI.Uluslararası Muğla Arıcılık Ve Çam Balı Kongresi 15-19 Ekim 2018 , Ölüdeniz, Fethiye, Muğla, Türkiye .

48. Şahin, P., Şahin, A.E. ve Okuyan,S. 2018. Bal Arısı Zehirindeki Şifa . VI.Uluslararası Muğla Arıcılık Ve Çam Balı Kongresi 15-19 Ekim 2018 , Ölüdeniz, Fethiye, Muğla, Türkiye (Poster).

49. Şahin, P., Yılmaz, E. ve Şahin, A.E. 2018. Doğal Arı Ürünlerinin Balık Yetiştiriciliğinde Kullanılabilirliğinin Araştırılması. VI.Uluslararası Muğla Arıcılık Ve Çam Balı Kongresi 15-19 Ekim 2018 , Ölüdeniz, Fethiye, Muğla, Türkiye (Poster).

50. Tepe Ş., Baran A., Takma Ç., Karaca Ü., Yeşil E., Uçurum Ö., Karakuş S., Güney F., 2018. The Effect ofRegional Differences on Physical and Chemical Features of Turkish Pine Honey. 6th International Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress. 15-19 October 2018, Fethiye/Muğla.

51. Tevkür,H. Atmaca,Ö.,F., Mehmetoglu,S., Çakıcı, N., Apan,M.A., Demir, T.2018. Balın Fenolik Madde İçeriği. 2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies ICAFOF. Kongre Kitapçığı Sayfa:397, İzmir

52. Türk Baydır A., Güney F., Dıraman H., 2018. Investigation ofSome Physico­ Chemical Properties ofVarious Honeys.. 6th International Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress. 15-19 October 2018, Fethiye/Muğla.

53. Yılmaz, F. Öztürk, S. H., Kuvancı, A., Kayaboynu, Ü., Karataş, Ü., Kaya, S., Derebaşı, E., Buldağ, M. 2018. Doğu Karadeniz Bölgesinde Nosema apis ve Nosema ceranae'nın Epidemiyolojisi, Arıcılık Araştırma Dergisi/ Journal of Apiculture Research, 10(2), 34-44.

54. Yılmaz,F., Öztürk, S.H., Kuvancı, A., Kayaboynu, Ü., Karataş, Ü., Kaya, S., Derebaşı, E., Buldağ, M.,2018. Doğu Karadeniz Bölgesinde Nosema apis ve Nosema ceranae'nın Epidemiyolojisi Arıcılık Araştırma Dergisi / Journal of Apiculture Research, 10(2), 34-44

55. Zorba, M., Arıgül, M., 2018. Balın Antimikrobiyal Özelliği. 2nd. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies ICAFOF Conference Proceedıng e-book.

1. A, Kuvancı., Ü, Kayaboynu., M., Duman., N, Çankaya. 2017. Importance of Blue Weed (Echium vulgare L Plants among Phacelia (Phacelia tanacetifolia B.), Red Clover (Trifolium pratense L.) and White Clover (Trifolium repens L.) on Preference of Honey Bees. 45. International Apicultural Congress. Page 290. September 29-0ctober 04, 2017 İstanbul,Turkey

2. Akdeniz, G., Ceyhan, V., Çankaya, S., Derebaşı, E., Cınbırtoğlu, Ş., Aksoy, F., Kabakcı, D., Kayaboynu, Ü., Kılıçin, T., Aktürk, S., Canverdi, N.P., Başaran, H. 2017. A Research in the Awareness of Bee Products in Turkey. 45th Apimondia International Apicultural Congress. Oral Presentation, Abstract Book, page: 77.

3. Akdeniz, G., Yılmaz, A., Kuvancı, A., Cınbırtoğlu, Ş., Bilim, C., Güler, A., Okay, Y., Açar, i. 2017. The Role of Honey Bees (Apis mellifera L.) in the Pollination of Almond Plants. 45th Apimondia International Apicultural Congress. Oral Presentation, Abstract Book, page: 129.

4. Aktürk, S., Arıcı Kasko, Y., Akdeniz, G., Kuvancı, A., Kayabaşı, R., Kılıçin, T., Kabakcı, D., Başaran, H., Karataş, Ü., Cınbırtoğlu, Ş., Sarıkaya, E., Öztürk, S.H. 2017. The Effects of Wintering in Different Climatic Regions of Turkey on Wintering Ability of Caucasian Honey Bee (Apis mellifera caucasica) Colonies. 45th Apimondia International Apicultural Congress. Poster Presentation, Abstract Book, page: 204.

5. Arıgül Apan M., Apan M., 2017. Balın Staphylococcus aureus Üzerine Antibakteriyel Etkisi. 10. Gıda Mühendisliği Kongresi Bildiri Özeti Kitabı.

6. Arıgül Apan M., Güney F., Mehmetoğlu S., Türkarslan N., Çakıcı N., Tevkür H., 2017. Half-lives of Antıbiotics. 45th Apimondia International Apicultural Congress. 45th APIMONDIA Internatıonal Apıcultural Congress Abstract Book.

7. Atmaca, Ö. F., Mehmetoğlu, S., Tevkür, H., Çakıcı, N., Türkarslan, N., Güney, F. 2017.Physicochemical Properties of Honeys from Sivas Region. 45th Apimondia International Apicultural Congress. Kongre Kitabı Sayfa:268, İstanbul.

8. Canverdi, N. P., Kayaboynu, Ü., Duman, M., Türkarslan, N., Çakıcı, N., 2017. Doolittle Method from Controlled Queen Bee Production Methods. Apimondia International Apicultural   Congress. Kongre Kitabı Sayfa:197, İstanbul.

9. Cınbırtoğlu, Ş., 2017. Arım Balım Peteğim. ORAY-BİR dergisi. s:14-15 Cınbırtoğlu, Ş., Konak, F., Kuvancı, A., Çakıcı, N. 2017. Karadeniz Bölgesi Ormangüllerinin (Rhododendron          L.)        Habitat Alanları            ve Polenlerinin Bazı  Morfolojik   Özellikleri   (Habitats   of   Black  Sea  Region  Rhododendrons {Rhododendron L.} and Some Morphological Characteristics of Its Pollen) P-0031. 45. Uluslararası Arıcılık Kongresi  APIMONDIA.  29  Eylül-  04  Ekim  2017, İstanbul, Türkiye.

10. Cınbırtoğlu, Ş., Sıralı, R., Konak, F. 2017. Karadeniz Bölgesi Doğal Florasında Yetişen Ormangüllerinin  (Rhododendron  L.)  Bazı Morfolojik  Özellikleri. s:117. VIII. Balkan Hayvan Bilimi Kongresi. BALNIMALCON . 6-8 Eylül 2017. Kosova Çakıcı, N., Türkarslan, N., Güney, F. 2017. Effect of Storage on Antioxidant Activity of Pollen with Packaged Different Methods. 45th Apimondia International Apicultural Congress.  Kongre Kitabı Sayfa:155, İstanbul.

11. Çakıcı, N., Türkarslan, N., Güney, F., 2017. Farklı Yöntemlerle Paketleme ve Depolamanın Polenin Kimyasal Özellikleri Ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi, Uluslararası Katılımlı 1. Ulusal Apiterapi Kongresi, İstanbul. Kongre Kitapçığı Sayfa:76, İstanbul

12. Çakıcı, N., Türkarslan, N., Tevkür, H., Apan. A., M. 2017. Proline in the Honey. 45th Apimondia International Apicultural Congress. Kongre Kitabı Sayfa:156 , İstanbul.

13. Demir, T., Güney, F., Tevkür, H., Mehmetoğlu, S., Çakıcı, N., Atmaca, Ö.F. 2017. Residue Problem in Bee Products. 45th Apimondia International Apicultural Congress. Kongre Kitabı Sayfa:265, İstanbul.

14. Demirkol, G., Cınbırtoğlu Ş. 2017. Antimicrobial Effects of Propolis Against Plant Pathogens (P-619). 45. Uluslararası Arıcılık Kongresi APIMONDIA. 29  Eylül- 04 Ekim 2017, İstanbul, Türkiye.

15. Demirkol, G., Cınbırtoğlu Ş. 2017. Antioxidant Properties and Total Phenolic Contents of Propolis Samples Collected from Turkey (P-0241). 45. Uluslararası Arıcılık  Kongresi APIMONDIA. 29  Eylül- 04 Ekim  2017,  İstanbul, Türkiye.

16. Güney F., Türkarslan N., Tevkür H., Arıgül Apan M., Atmaca. Ö. F., 2017. Investigation of Sugar Composition and Some Properties of Honey Produced in Migratory Beekeeping Conditions in Various Regions of Turkey. 45th Apimondia International Apicultural Congress. 45th APIMONDIA Internatıonal Apıcultural Congress Abstract Book.

17. Güney, F., Çakıcı, N., Mehmetoğlu, S., Demir, T., Ertürk, Ö. 2017. GC-MS analysis of propolis samples collected from different regions of Turkey. 45th Apimondia International Apicultural Congress. Kongre Kitabı Sayfa:107, İstanbul. Güney,  F.,  Çakıcı,  N.,  Türkarslan,  N.,  Demir,  T.,  Mehmetoğlu,  S.     2017. Comparison of antioxidant content of propolis collected from different regions of Turkey. 3rd  International Agriculture Congress.

18. Kabakcı, D.,  Akdeniz,  G. 2017. Bal  Arıları  (Apis mellifera  L.)  ve   Pestisitler. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi. Kasım, 26-27, Antalya, Sözlü Sunu, Bildiri Özetleri Kitabı, S: 52.

19. Kabakcı,D.,Akdeniz,G. 2017. Bal Arıları'nda (Apis mellifera L.) Ek Beslemenin Önemi. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi. Poster Sunu, Bildiri Özetleri Kitabı, S: 51.

20. Kabakcı, D., Akdeniz, G. 2017. Honey Bee (Apis mellifera L.) Instrumental Insemination and Semen Storage. 45th Apimondia International Apicultural Congress. Poster Presentation, Abstract Book, page: 204.

21. Kabakcı, D., Akdeniz, G., Ayvaz Çol, M. 2017. Evaluation of Antioxsidan Properties of Chestnut Honey From Scientifıc Studies. 6th International Chesnut Symposium. Poster Presentation, Abstract Book, p: 57.

22. Karataş,Ü.,Akdeniz,G.,Kayaboynu,Ü.,Kabakcı,D.,Kılıçin,T.,Canverdi,N. P., Aktürk, S., Şerefoğlu, H. 2017. The Research on the Amount of Zinc Addiction in the Royal Jelly at the Different Levels to the Syrup W hich Is Used in the Nutrition of Apis Mellifera. 45th Apımondıa Internatıonal Apıcultural Congress Septembe 29 - October 4, 2017 / Oral Presentation Abstracts& poster list. page:278,Istanbul -Turkey.

23. Karataş, Ü., Canverdi, N. P. 2017. A New Employment for the Women from Ordu; the Training on the Production of Royal Jelly. 45th Apımondıa Internatıonal Apıcultural Congress Septembe 29 - October 4,2017 / Oral Presentation Abstracts& poster list. page:247, Istanbul- Turkey.

24. Karataş, Ü., Okuyan, S., Yılmaz, Ö. 2017. Ek Beslemede Kullanılan Çinko Sülfatın Arı Sütündeki Çinko Miktarı Üzerine Etkisi. Dergi Park Arıcılık Araştırma Dergisi. Arşiv Cilt:9, Sayı: 2, Sayfa: 63- 67.

25. Kayaboynu, Ü., Duman, M., Canverdi, N.P., 2017. Dryand Royal Jelly Larva Transfer in Queen Bee Production,45th Apimondia Congress,İstanbul, Turkey.

26. Kılıçin, T., Akdeniz, G.,Ese, H., Karataş,Ü., Sıralı,R.,2017. Türkiye'de Organik Arıcılık. "45th Apimondia Congress" Dünya Arıcılık Kongresi 29 Eylül - 4 Ekim, 2017, İstanbul- TÜRKİYE. Bildiri Kitabı, S: 76.

27. Konak, F., Cınbırtoğlu, Ş., Güney, F., Top, E., Kısaç, A., Özkaya, Y., Özcan, H. 2017. Arım Balım Peteğim Projesi ("My Bee,My Honey,My Honeycomb" Project). 45. Uluslararası Arıcılık Kongresi APIMONDIA. 29 Eylül- 04 Ekim 2017,İstanbul, Türkiye.

28. Konak,F., Güney,F., Mehmetoglu,S., Tevkür,H., Türkarslan, N., Çakıcı, N., Demir, T. Atmaca,Ö.,F. 2017. Chemical Properties of Chestnut Honeys Produced in Different Regions of Turkey. 6th International Chestnut Syrnposium. Kongre Kitapçığı Sayfa:19, Samsun.

29. Mehmetoğlu S., Güney F.,Tevkür, H., Arıgül Apan M.,Atmaca., Ö. F.,2017. Bee Products and Apitherapy Practises. 3rd International Agriculture Congress. 45th APIMONDIA  Internatıonal Apıcultural  Congress  Abstract Book.

30. Mehmetoğlu S., Tevkür H.,Arıgül Apan M., Atmaca Ö.F.,2017. Arı Ürünlerinde Lipitler. Ulusal Apiterapi Kongresi, Türkiye Ukrayna Apiterapi Zirvesi Bildiri  Özeti Kitabı.

31. Mehmetoğlu, S., Tevkür, H., Türkarslan, N., Çakıcı, N., Apan. A., M.,   Güney, F. 2017. Antioxidant Activity of Bee Products. 45th Apimondia International Apicultural Congress. Kongre Kitabı Sayfa:259, İstanbul.

32. Mehmetoğlu, S., Türkarslan, N., Çakıcı, N., Güney, F., Demir, T., 2017. Farklı Ülkelerden Propolis  Örneklerinin Antimikrobiyal Özelliği, Uluslararası  Katılımlı 1. Ulusal Apiterapi Kongresi, İstanbul. Kongre Kitapçığı Sayfa:77, İstanbul. Mehmetoğlu,S., Tarakçı,Z., Demirkol,M., Çakıcı,N., Güney,F. 2017. Gıda Katkı Maddesi Olarak Propolis. Arıcılık Araştırma Dergisi, ISSN:2146-2720, Cilt:9 Sayı:1,32- 39.

33. Öztürk,S.H., Yılmaz,F., Kuvancı,A., Buldağ,M.,2017. Doğu Karadeniz Bölgesinde Varroa Mücadelesi Tamamlanan Kolonilerde Bulaşıklık Düzeyinin   Araştırılması 45. Apimondia Dünya Arıcılık Kongresi Bildiriler Kitabı (Poster).s:224 İstanbul Sıralı, R., Cınbırtoğlu, Ş., Develi, Z.Ş.. 2017. Some Important Characteristics of Anatolian Bee (Apis mellifera anatoliaca). S:138. 02-04.May.2017, 19 th Veterinary Medicine Student Scientifıc Research Congress İstanbul University / Uludag Bee Journal .17(2):82-92

34. Tevkür, H., Güney, F., Mehmetoğlu, S., Çakıcı, N., Atmaca, Ö. F., 2017. Arı Ürünlerinin Antikanser Aktivitesi, Uluslararası Katılımlı 1. Ulusal Apiterapi Kongresi, İstanbul. Kongre Kitapçığı Sayfa:78, İstanbul.

35. Tevkür, H., Mehmetoğlu, S., Çakıcı, N., Türkarslan, N., Apan. A., M., Atmaca., Ö. F. 2017.Mineral and Trace Elements in Honey. 45th Apimondia International Apicultural Congress. Kongre Kitabı Sayfa:275, İstanbul

36. Türkarslan, N., Çakıcı, N., Güney, F., Mehmetoğlu, S., Tevkür, H., Apan. A., M. 2017. Monofloral Honeys from Turkey.45th Apimondia International Apicultural Congress. Kongre Kitabı Sayfa:279, İstanbul

37. Yılmaz ,F., Öztürk,S.H., Kurt,M., Kaya, S.,Karataş, Ü.,Kuvancı, A.,Kayaboynu, Ü. ,2017. Doğu       Karadeniz Bölgesinde Nosema apis ve Nosema ceranae'nın Epidemiyolojisi 45. Apimondia Dünya Arıcılık Kongresi Bildiriler Kitabı (Sözlü Sunum).s:63 İstanbul

38. Zorba M., Arıgül Apan M., 2017. Balda Botanik Orijin Tespiti. 10. Gıda Mühendisliği Kongresi  Bildiri  Özeti Kitabı.

39. Zorba M., Arıgül Apan M., Güney F., 2017. Ülkemizde Bal Üretimi ve Yasal Düzenlemeler. 10. Gıda Mühendisliği Kongresi Bildiri Özeti  Kitabı.

1. Aksu, M. İ., Erdemir, E., Çakıcı, N., Güngör, S., Alaylı Güngör, A., 2016. The Effect of Mullein Plant (Verbascum Sp.) Extract on Quality Characteristics of Ground Meat, International Journal of Biotechnology and Bioengineering Research. International Journal of Biotechnology and Bioengineering Research.

2. Arıgül, M., Zorba, M. 2016. Bal Toksini: Grayanotoksin. Türkiye 12. Gıda Kongresi. Gıda teknolojisi Derneği Yayın No:48.

3. Atmaca, Ö. F., Mehmetoğlu, S., Tevkür, H., Çakıcı, N., Demir, F. 2016. Arı Sütünün Medikal Faydaları. Türkiye 12.Gıda Kongresi, Kongre Kitabı Sayfa:552.

4. Cınbırtoğlu, Ş., Deveci, M., Sıralı, R., Ese, H. 2016. Some Morphological and Biochemical Features of Cherry Laurel (Laurocerasus officinalis R.) Plant Pollens. 5th International Vocational Schools Symposium (UMYOS 2016). 18-20 May 2016, Prizren/KOSOVA

5. Cınbırtoğlu, Ş., Konak, F., Özcan, H., Demirkol, G. 2016. Türkiye'deki Sabit ve Gezginci Arıcılık Faaliyetleri. V. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, s:302-303. 1-5 Kasım 2016. Muğla.

6. Cınbırtoğlu, Ş., Kuvancı, A., Konak, F., Demirkol, G. 2016. Karabuğday (Fagopyrum esculentum M.) ve Fazelya (Phacelia tanacetifolia B.) Bitkileri Arasında Bal Arısı Tercihinin Araştırılması. V. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi,s:586-587. 1-5 Kasım 2016. Muğla. (Arıcılık Araştırma Dergisi ISSN 2146-2720, 8(1):28-38).

7. Çakıcı, N., Türkarslan, N. ve Güney, F. 2016. Çam Ballarında Antioksidan Aktivite. 5. Uluslar Arası Muğla Çam Balı ve Apiterapi Kongresi, Kongre Kitabı Sayfa:430-431.

8. Çakıcı, N., Türkarslan, N., Güney, F., Tevkür, H., Mehmetoğlu, S. 2016. Gıda İşletmelerinde Sorumlu Yöneticilerin Yükümlülükleri. Türkiye 12.Gıda Kongresi, Kongre Kitabı Sayfa:554.

9. Çakıcı, N., Türkarslan, N.,Tevkür, H. 2016. Gıda Maddesi Olarak Polen Muhafazası ve Kullanılan Yöntemler. Türkiye 12.Gıda Kongresi, Kongre Kitabı Sayfa:548.

10. Dağlıoğlu, Y., Kabakcı, D., Akdeniz, G. 2016. Nanokteknoloji / Nanopartikül, Çevre ve Bal Arıları Arasındaki İlişki. Arıcılık Araştırma Dergisi, 2016, 8(1), 22- 27.

11. Dağlıoğlu, Y., Kabakcı, D., Akdeniz, G., Çelebi, S,M. 2016. Determining The Acute Toxic Effects Of Poly (Vinylferrocenium) Supported Platinum Nanoparticle (PT/PVF+ NPS) On Apis mellifera. Mugla Journal of Science and Technology. Vol 2, No 2, 2016, Pages 1-8.

12. Deveci, M., Cınbırtoğlu, Ş., Demirkol, G. 2016. Arı Yetiştiriciliğinde Ballıbaba (Lamium purpureum L.) Bitkisi ve Poleni. Küresel Mühendislik Çalışmaları Dergisi. e-ISSN: 2149-2735. 3(2):16-20.

13. Duman, M., Kayaboynu, Ü., Türkarslan, N., Çakıcı, N. Canverdi, N.P. 2016. Sukroz Beslemeli Kolonilerden Elde Edilen Balların Bazı Kimyasal ve Palinolojik Özellikleri, 5. Uluslar Arası Muğla Arıcılık ve Çambalı Kongresi, Sayfa: 487-488, 1-5 Kasım 2016, Muğla,Türkiye.

14. Ellibeş, B., Güney, F. 2016. Ordu İlindeki Ballı Bitki Florası.VI. Süs Bitkileri Kongresi.

15. Güney, F., Çakıcı, N., Türkarslan, N. 2016. Propolis ve Gıda Koruyucu Etkisi. Türkiye 12.Gıda Kongresi, Kongre Kitabı Sayfa:556.

16. Güney, F., Türkarslan, N., Çakıcı, N., Baran, A., Kolaylı, S. 2016. Türk Çam Ballarının Prolin ve Diastaz Düzeyleri. 5th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress. Bildiri Kitabı,S:524-527.

17. Kabakcı, D., Akdeniz, G. 2016. A Review on Consumers' Preferences for Honey Consumption in Van. November 1-5, 5th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress. p:374-377.

18. Kılıçin, T., Akdeniz, G., Sıralı, R., Ese, H. 2016. Türkiye'de Organik Bal Üretimi. 5th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress 1-5 November, 2016, Fethiye, T URKEY, Bildiri Kitabı S:390-393.

19. Konak, F., Cınbırtoğlu, Ş., Kuvancı, A., Sıralı, R. 2016. Mobile Beekeeping System. 5th International Vocational Schools Symposium (UMYOS 2016). 18-20 May 2016, Prizren/KOSOVA

20. Kuvancı, A., Deveci, M., Alay, F., Çankaya, N., Avcı, M.. 2016. Balarılarının (Apis mellifera L.) Bitki Tercihinde İskenderiye Üçgülü (Trifolium alexandrinum L.) ve Fazelya (Phacelia tanacetifolia B.)'nın Yeri Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2016, 25 (Özel sayı-2):188-194 Araştırma Makalesi (Research Article)

21. Kuvancı, A., Güler, A., Yılmaz, F., Günbey, V.S., Kayaboynu, Ü. 2016.Bal Arılarına (Apis mellifera L.) Ek Besleme ile Verilen Esansiyel Yağ Karışımının Varroa (Varroa destructor) Bulaşıklık Düzeyine Etkisi V. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, (sözlü sunum) 1-5 Kasım 2016. Muğla Muğla.

22. Kuvancı, A., Güler, A.,Aksoy, F., Karaoğlan, Y. 2016 Bal arısının(Apis mellifera L.) Kivi Bitkisinin Polenlerinden Yararlanma Düzeyleri. Arıcılık Araştırma Dergisi, Cilt:8, Sayı:l, 2016, Sayfa:15-21.0rdu

23. Kuvancı, A., Yılmaz, F., Öztürk, S.H., Konak, F., Buldağ, M. 2016.Doğu Karadeniz Bölgesi Arıcılığına Genel Bakış V. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, s:298 1-5 Kasım 2016.  Muğla.

24. Tepe, Ş., Baran, A., Takma, Ç., Karaca, Ü., Yeşil, E.,  Uçurum,  Ö.,  Karakuş,   S., Güney, F. 2016. Türk Çam Balının Fizikseli Kimyasal Özellikleri ve Coğrafık Farklılıklar. 5th International Muğla Beekeeping  and  Pine  Honey  Congress. Bildiri  Kitabı,S:192-196.

25. Tevkür, H., Çakıcı, N., Mehmetoğlu, S., Atmaca, Ö. F. 2016. Deli Bal ve Medikal Etkileri. Türkiye 12.Gıda Kongresi, Kongre Kitabı Sayfa:549.

27. Türkarslan, N., Çakıcı, N., Güney, F., Demir, T. ve Yılmaz, M. 2016. Türk Çam Ballarının Kalitesinin Değerlendirilmesi. 5. Uluslar Arası Muğla Çam Balı ve Apiterapi Kongresi, Kongre Kitabı Sayfa: 432-433.

28. Türkarslan, N., Çakıcı, N., Mehmetoğlu,S., Güney, F. 2016. Taklit ve Tağşişli Ballarda C4 Analizinin Önemi. Türkiye 12.Gıda Kongresi, Kongre Kitabı Sayfa:553.

29. Yılmaz, F.,Öztürk,S.H.,Kuvancı,A.,Ese,H.,2016. Türkiye'de Kullanılan Temel Peteklerin Amerikan Yavru Çürüklüğü Sporları (P.larvae larvae) Yönünden İncelenmesi 5.uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Bildiriler Kitabı (poster) Muğla

1. Akdeniz, G. 2015. Mutualist Bir İlişki - Bal Arısının Bitkisel Üretimdeki Yeri. VII. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi. Bildiri Özetleri Kitabı, S:  349.

2. Akdeniz, G., Kılıçin, T., Cınbırtoğlu, Ş. 2015. Gezgin Arıcılık İşletmelerinin Ana Arı Tercihleri Üzerine Bir Araştırma. IX. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. Bildiri Kitabı, S: 953.

3. Akdeniz, G., Yılmaz, A., Güler, A., Okay, Y., Kuvancı, A., Cınbırtoğlu, Ş., Bilim, H.C., Açar, İ. 2015. Researching Pollination Effect of Honeybees (Apis mellifera L.) on Almond. 44th International Apicultural Congress. Abstracts List. page:228. Akdeniz, G., Yılmaz, A., Okay, Y., Güler, A., Kuvancı, A., Cınbırtoğlu, Ş., Bilim, H.C., Açar, İ. 2015. Bal Arısının Kilis İli Ekolojik Şartlarında Yetiştiriciliği Yapılan Ferragnes ve Ferradual Badem Çeşitlerinin Meyve Tutumuna Etkisi. VII. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi. Bildiri Özetleri K, S:  278.

4. Cınbırtoğlu, Ş. 2015. Samsun İlindeki Nektar ve Polen Kaynakları. Marka Bal Olma Yolunda Samsun Sempozyumu. 10 Ocak 2015. Samsun.

5. Cınbırtoğlu, Ş., Demirkol, G., Öztürk, S.H., 2015. Bal Arısı (Apis mellifera L.)'nın Dut Ağacı (Morus sp.)'ndan Polen Toplama Aktivitesi. 9. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, Selçuk Üniversitesi, 3-5 Eylül 2015, s:705-708, Konya.

6. Cınbırtoğlu, Ş., Deveci, M., 2015. Ceviz (Juglans regia L.) Bitkisi Poleninin Arıcılıktaki Yeri. VII. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Onsekiz Mart Üniversitesi, 25 -29 Ağustos 2015, s:297, Çanakkale.

7. Cınbırtoğlu, Ş., Deveci, M., 2015. Çiçekli Bitki Polenlerinin Bal Arıları (Apis mellifera L.)'nın Gelişim ve Yaşam Dönemlerindeki Etkisi. GAP VI. Tarım Kongresi,s: 643-648.28 Nisan-Ol Mayıs 2015. Şanlıurfa.

8. Cınbırtoğlu, Ş., Deveci, M., 2015. Fabaceae Familyasına Ait Bazı Bitki Türlerinin Polenlerinin Morfolojik Özellikleri. 11. Tarla Bitkileri Kongresi, Onsekiz Mart Üniversitesi, 7-10 Eylül 2015, s:455, Çanakkale.

9. Cınbırtoğlu, Ş., Deveci, M., 2015. Lamiaceae Familyasına Ait Bazı Bitki Polenlerinin Önemli Morfolojik Yapıları (PP-015). Kovandan Sofraya- Arı Ürünlerinin Gıda Güvenliği ve Otansitesi Uluslararası Kongresi,  İstanbul Kalkınma Ajansı. 21-22 Mayıs 2015. İstanbul.

10. Cınbırtoğlu, Ş., Deveci, M., 2015. Ordu İli'nde Bal Arıları (Apis mellifera L.) için Polen Kaynağı Olan Bazı Bitki Türleri ile Polenlerinin Morfolojik Özellikleri. II. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 28-30 Nisan 2015. Nevşehir.

11. Cınbırtoğlu, Ş., Deveci, M., Güney, F. 2015. Protein and Mineral Contents of Pollen that is Important for Honey Bees. 44. International Apicultural Congress, APIMONDIA 2015. 15-20 September 2015, Daejeon, S. Korea.

12. Cınbırtoğlu, Ş., Konak, F., Akdeniz, G. 2015. Bal Arıları (Apis mellifera L.) için Fındık Bitkisi (Corylus sp.) Poleninin Önemi. s:636-641. GAP VI. Tarım Kongresi, 28 Nisan- 01 Mayıs 2015. Şanlıurfa.

12. Cınbırtoğlu, Ş., Konak, F., Güney, F., Akdeniz G., Çakıcı, N., 2015. Ihlamur (Tilia sp.) Bitkisi ve Poleninin Morfolojik Yapısı. Uluslar Arası Katılımlı Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu, Kongre Kitabı Sayfa 63.

14. Cınbırtoğlu, Ş., Konak, F., Güney, F., Akdeniz, G., Çakıcı, N. 2015. Ihlamur (Tilia sp.) Bitkisi ve Poleninin Morfolojik Yapısı. Uluslararası Katılımlı Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu, 20-22 Kasım 2015, Marmaris-Muğla.

15. Cınbırtoğlu, Ş., Konak, F., Kuvancı, A. 2015. Gürcistan'da Arıcılık. II. Ulusal Zootekni Kongresi, Dicle Üniversitesi. s:26. 29-30 Nisan 2015. Diyarbakır.

16. Çakıcı, N., Yassıhüyük, N. ve Demir, T., 2015. Samsun Salıpazarı Kestane Ballarının Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi, Sempozyum Kitabı (ISBN:978- 605-4672-93-6), sayfa: 261.

17. Çakıcı, N., Yassıhüyük, N., Güney, F., Demir, T., Yılmaz, Ö. 2015. Kestane Balının Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi. Uluslar Arası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Kongre Kitabı Sayfa: 355.

18. Dağlıoğlu, Y., Kabakcı, D., Akdeniz, G. 2015. Toxicity of nano and non-nano horon particles on Apis mellifera (honey bee). Research Journal of Chemical and Environmental Sciences. Vol.3 [3] June2015:06-13.

19. Dağlıoğlu, Y., Önalan, Ş., Kabakcı, D., Çelebi, S,M., Akdeniz, G. 2015. The Evaluation of Toxic Effects of Poly (vınylferrocenıum)-Supported Palladium NPS (pd/PVF+) on Apıs mellifera (honey bee). International Journal of Development Research. Vol.5, Issue, 06, pp. 4577-4583.

20. Deveci, M., Cınbırtoğlu, Ş., Demirkol, G. 2015. İlkbahar Dönemi Bitkileri ve Arıcılıkta Polen Kaynağı Bakımından Önemi. Ordu Üniversitesi, Akademik Ziraat Dergisi. 4(1):1-12.

21. Deveci, M., Cınbırtoğlu, Ş., Demirkol, G. 2015. The importance of the Caucasian Persimmon (Diospyros lotus L.) and its Pollen in Beekeeping (AGSY 0615627D). VI. lnternational Scientifıc Agricultural Symposium (AGROSYM 2015). October 15-18, 2015, Jahorina - Bosna-Herzegovina.

22. Guney,F., Erturk,O., Yassihuyuk, N., Cakici, N.,Yilmaz, O. 2015. Total Polyphenols and Chemical Properties of Turkish Propolis. 44th APIMONDIA International Apicultural Congress, Abstract Book, P:287.

23. Güney F. ve Çakıcı, N., 2015. Arı Ürünlerinde Kalıntı Problemi ve Sebepleri. 5. Gıda Güvenliği Kongresi, Kongre Kitabı Sayfa 127.

24. Güney, F. 2015.Balda Saflık ve Kalite Testleri, Marka Bal Olma Yolunda Samsun Sempozyumu Kitabı (ISBN:978-605-4672-93-6),s:171-186.

25. Konak, F., Cınbırtoğlu, Ş., 2015. Arım Balım Peteğim Projesi. Arıcılık Araştırma Dergisi (ISSN 2146-2720), 7(13): 36-39.

26. Özkan, Y., İrende, İ., Akdeniz, G., Kabakcı, D., Sökmen, M. 2015. Evaluation of the Comparative Acute Toxic Effects of Ti02, Ag-Ti02 and Zn0-Ti02 Composite Nanoparticles on Honey Bee (Apis mellifera). J. Int. Environmental Application & Science, Vol.10(1): 26-36 (2015).

27. Özkan, Y., Kabakcı, D., Akdeniz, G. 2015. Ti02 Nanopartikülünün Apis mellifera (Bal Arısı)'da Akut Toksik Etkilerinin Belirlenmesi. IX. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. Bildiri Kitabı, S: 681-688.

28. Öztürk, P., Akdeniz, G. 2015. İklim Değişikliğinin Konya İli Arıcılığı İçin Değerlendirilmesi. September 30-0ctober 3. 2nd ICSAE 2015 İnternational Conference on Sustainable Agriculture and Environment. Abstracts Book. P:85.

29. Sıralı, Recep., Aktürk, S., Gök, Hacer.,2015. Conventional Treatment Technique For Mad Honey Poisoning. Beekeping Research Magazine (ISSN 2146-2720), Year:7, No:13, Page:34-36.

30. Sirali, R., Ertürk, O., Y ilmaz,O., Güney, F. 2015. Determination of Nutritional Values in Pollen Added Yogurts.The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus.

1. Akdeniz, G. 2014. Apiculture in TR21 Thrace Region and its Importance in Turkey. Balkan Agricultural Congress. Paper Summaries' Book. page:302.

2. Akdeniz, G. 2014. Bazı Bakteriyel ve Fungal Etkenlere Karşı Suda Çözünebilir Boratların (Borik asit-Boraks pentehidrat) Bal Arılarında (Apis mellifera L.) Kullanım Olanaklarının Araştırılması. Düzce Üniversitesi, Arıcılık  ve  Arı  Ürünleri AR-GE Proje Pazarı. Proje Özetleri Kitabı,  S:6-7.

3. Akdeniz, G. 2014. Possible Effects of Global Warming on Pine Honey Production. 4th International Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress (concurrently with) 20th Apislavia Congress. Abstracts. P:404-407.

4. Akdeniz, G. 2014. Some Important Honeyed Plants of the TR21 ThraceRegion and Their Blooming Periods. Balkan Agricultural Congress. Paper Summaries' Book. page:303.

5. Akdeniz, G., Akturk, S., Kabakçı, D., Karataş, Ü., Kuvancı, A. 2014. Effects of Sudden Temperature Change on Overwintering of Honey Bee  (Apis mellifera  L.) Colonies. 12th Asian Apicultural Association Conference. Program Book. page:12.  Antalya, TURKEY.

6. Akdeniz, G., Aktürk, S., Kılıçin, T. 2014. İklim Değişikliklerinin Ordu İlindeki Bal Arısı (Apis mellifera L.) Kolonileri Üzerine Olası Etkileri. Arıcılık Araştırma Dergisi (ISSN 2146-2720), Yıl:6, Sayı:11, S:08-12.

7. Akdeniz, G., Aktürk, S., Kılıçin, T. 2014. The Potential İmpact of Climate Changes on Honey Bee (Apis mellifera L.) Colony ın Ordu. Beekeping Research Magazine (ISSN 2146-2720), Year:6, No: 11, Page: 08-12.

8. Akdeniz, G., Çatalçam, K., Akgün, M. 2014. TR83 Bölgesi Arıcılığı ve Bölgenin Bazı Önemli Ballı Bitkileri. Petek Dergisi. Eylül 2014, Sayı:13, S:20-23.

9. Akdeniz, G., Güler, A., Cınbırtoğlu, Ş., Yılmaz, A., Yılmaz, Ö. 2014. Morphometric Structure of Almond Pollens (Prunus amygdalus L.)  and Their Protein and Mineral Contents. 5th Apimedica 4th Apiquality Forum of Apimondia. Paper Summaries' Book. page:83-84.

10. Akdeniz, G., Kaplan, M., Cınbırtoğlu, Ş., Yılmaz, Ö. 2014. Morphometric Structure and Protein and Mineral Matter Contents of Apricot (Prunus armeniaca L.) Pollens. 4th International Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress (concurrently with) 20th Apislavia Congress. Abstracts. P:337.

11. Akdeniz, G., Konak, F., Cınbırtoğlu, Ş. 2014. Küresel Isınmanın Konya İli Arıcılığı ve Ballı Bitkiler Açısından Değerlendirilmesi. il. Uluslararası Katılımlı Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu. Bildiri Özetleri Kitabı, S:  138-139.

12. Aktürk, S.,2014. in Overwintering of Honey Bee (Apis mellifera L.) Points To Consider. (ISSN 2146-2720), Year:6, No:12, Page:37-39.

13. Cınbırtoğlu, Ş. 2014. Arım Balım Peteğim. Oray Bir'in Sesi. 9(10): 24-27 Cınbırtoğlu, Ş.  2014.  Investigation of Flora in Erzurum and Sivas    Cities According To Beekeeping, Apimondia 5. Apimedica ve 4. Apiquality Forum, 01- 05 Eylül 2014, s:41. Erzurum.

14. Cınbırtoğlu, Ş., Deveci, M. 2014. Çiçekli Bitkiler ve Polen Kaynağı Bakımından Önemi, IV. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı  (20. APISLAVIA) Kongresi, 5-9 Kasım 2014. Muğla.

15. Cınbırtoğlu, Ş., Deveci, M., Demirkol, G. 2014. Bal Arıları (Apis mellifera L.) İçin Önemli Olan Nektar ve Polen Kaynakları, IV. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı  (20. APISLAVIA) Kongresi,   5-9  Kasım  2014.  Muğla.

16. Cınbırtoğlu, Ş., Deveci, M., Yılmaz, Ö. 2014. Kara Hurma (Diospyros lotus L.), Çayırgüzeli (Bellis perennis L.) ve Ceviz (Juglans regia L.) Türlerine Ait Polenlerin Protein ve Bazı Mineral Madde İçerikleri, IV. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı (20.APISLAVIA) Kongresi,   5-9 Kasım 2014.   Muğla.

17. Çakıcı, N. and Yassıhüyük, N. 2014. Baldaki Tehlike: Hidroksimetilfurfural (HMF), 5th Apimedica & 4th Apiquality Forum of Apimondia, p:81.

18. Çakıcı, N., Yassıhüyük, N., Yılmaz, Ö., Güney, F., Demir, T., Yılmaz., M. 2014. Çam Balı Ve Çiçek Ballarının Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi,  4.  Uluslar Arası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, p:  414.

19. Derebasi, E., Bulut, G., Col, M., Güney, F., Yasar, N. and Ertürk, Ö. 2014. Physicochemical and Residue Analysis of Honey from Black Sea Region of Turkey. FRESENIUS   ENVIRONMENTAL   BULLETIN (FEB), 23(1), 10-17.

20. Derebaşı, E., Çankaya, S., Yılmaz, Ö., Güney, F. 2014.Karadeniz Bölgesinin Farklı Rakımlarında Üretilen Balların Bazı Biyokimyasal Özellikler ile  Ağır Metaller Yônünden İncelenmesi.4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi. Poster list:69.

21. Deveci, M., Cınbırtoğlu, Ş. 2014. Determination of Pollen Collection Activity of Honey Bee (Apis mellifera L.) During Spring Period and Some Morphological and Quality Features of Preferred Pollens, Balkan Agriculture Congress, 08-10 September 2014, Edirne.

22. Güney, F. 2014. Isıl işlemin balın yapısında meydana getirdiği değişiklikler.5. Apimedica ve 4. Apiquality Forum 2014. Kongre Kitabı, S:70.

23. Güney, F., Yılmaz, Ö., Çakıcı, N., Yassıhüyük, N., Demir, T., Yılmaz, M. 2014. Çam Balının Elektriksel İletkenlik, Diastaz Sayısı ve Mineral Madde İçeriği. 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi. Poster list:71.

24. Güney, F., Yılmaz, Ö,. Çakıcı, N., Yassıhüyük, N., Demir, T., Yılmaz., M.2014. Çam Balının Elektriksel İletkenlik, Diastaz Sayısı ve Mineral Madde İçeriği, 4. Uluslar Arası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi,  p:401.

25. Güney, F., Yılmaz, Ö. 2014. Propolis ve sağlık üzerine etkileri.5. Apimedica ve 4. Apiquality Forum 2014. Kongre Kitabı, S:73.

26. Güney, F., Yılmaz, Ö. 2014. Türkiyeöe üretilen balların bazı özelliklerinin Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği'ne göre değerlendirilmesi. Arıcılık Araştırma Dergisi, Yıl:6, Sayı:11, s: 25-28.

27. Kabakcı, D., Akdeniz, G., Karataş, Ü. 2014. Determinig of First Oviposition Process Activity and Ovulating Period of Natural Mating and Instrumental Inseminating Queen Bees. 4th International Muğla Beekeeping & Pine Honey Congress (concurrently with) 20th Apislavia Congress. Abstracts. P:457-458.

28. Karadeniz, T., Canverdi, N. P., 2014. Elmada Meyve Kalitesi Üzerine Polinasyonun Etkisi. 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ve eş zamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi, 05- 09 Kasım, Muğla Fethiye.

29. Kuvancı, A., Güler, A., Konak, F., Günbey, B., Günbey, V.S.., 2014. Determination ofThe Effect ofEssential Oil Mixture on Physiological and Behaviour Character of Honey Bee. 4'nd International Mugla Beekeeping&Pine Honey Congress(poster report), 05-09 November 2014 Mugla-Turkey .

30. Kuvancı, A., Konak, F., Doğan, Ö. F., Öztürk, S.H.., 2014. Beekeeping Observations in Camaron. 4'nd International Mugla Beekeeping&Pine Honey Congress(poster report), 05-09 November 2014Mugla-Turkey.

31. Öztürk, S:H., Umur, Ş., Yılmaz, F., Ese, H., Güney, F., 2014. Türkiyede Bulaşması Muhtemel İllere Ait Bal Arılarında Trake Akarı Varlığının Araştırılması. 4.uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Bildiriler Kitabı(Sözlü Sunum).s:92. Muğla Kongresi 1.

32. Öztürk, S.H.,Nosematosis (Arıcılık Ararştırma Dergisi 2014).

1. Akdeniz, G., Şahin, S., Yılmaz, ö., Karataş, Ü., Karmaz. E., Kabakcı, D., Yaşar, N. 2013. Karaçalı (Paliurus spina-christi Miller) ve Ayçiçeği (Helianthus annuus L.) Ballarının Mikroskobik Yapısı ve Biyokimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması. Arıcılık Araştırma Dergisi (ISSN 2146-2720), Yıl:5, Sayı:9, S:22-25.

2. Cınbırtoğlu, Ş. 2013. Bal Arısı Mucizesi Arı Sütü (Royal Jelly). Çiftçi ve Köy Dünyası. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, 345: 64-65.

3. Derebasi, E., Cankaya, S., Guney, F. 2013. Determination of Pesticide and Naphthalene Residue Levels in Honeys from Black Sea Region ofTurkey, XXXX:111 International Apicultural Congress.

4. Deveci, M., Cınbırtoğlu, Ş., Konak, F., Sıralı, R., Demirkol, D. 2013. Ordu İli'nde Bal Arısı (Apis mellifera L.) İçin Önemli Bitkilerin İncelenmesi. Türkiye 10. Tarla Bitkileri. Kongresi.10-13 Eylül 2013. Konya.

5. Deveci, M., Cınbırtoğlu, Ş., Konak, F., Sıralı, R., Demirkol, G. 2013. The Determination oflmportant Plants for Honey Bees (Apis mellifera L.) in Province of Ordu. XXXXIII. International Apicultural Congress, APIMONDIA 2013. page:360. 29 September 4 October 2013, Kyiv, Ukraine.

6. Guney, F., Yılmaz, M. 2013. Propolis and Apitherapy (Review). XXXXIII International  Apicultural Congress.

7. Guney, F., Yılmaz, Ö. 2013. Quality of Honey From Turkey: Study of Chemical Composition. XXXXIII International Apicultural Congress.

8. Güney, F., Yılmaz, M. 2013. Propolisin Kimyasal İçeriği ile Antibakteriyel, Antiviral, Antitümör, Antifungal ve Antioksidan Aktivitesi. Arıcılık Araştırma Dergisi, Yıl:5, Sayı:10 s: 25-28.

9. Kabakçı, D., Karmaz, E., Akdeniz, G., Karataş, Ü., Çol, M. 2013. Investigation of Antioxidant Properties Of Chesnut Honey Produced In The Black Sea And The Marmara Region In Turkey. XXXXIII International Apicultural Congress. Oral Presentation Abstracts& poster list. page:333.

10. Karataş, Ü., Hotoğlu, E., Akdeniz, G., Kabakçı, D. 2013. Apitherapy: Physicochemical Structure Of Royal Jelly And Effects On Living Organizms. XXXXIII International Apicultural Congress. Oral Presentation Abstracts& poster list. page:330, Kyiv, Ukraine.

11. Kuvancı, A., İslam, A., Güler, A., Duman, M., 2013. Kivide Bal Arısının Tozlanma, Meyve Tutumu ve Tohum Sayısı Üzerine Etkisi, Akademik Ziraat Dergisi 2 (2); 1-12 2013. ISSN 2147-6403, Ordu.

12. Sıralı, R., Konak, F., Cınbırtoğlu, Ş. 2013. Ülkemizdeki Arıcılık Desteklemeleri. Arıcılık Araştırma Dergisi (ISSN 2146-2720), 5(9): 14-18. Top, E., 2013. Arım Balım Peteğim. ORAY-BİR dergisi.

1. Akdeniz, G., Şahin, S., Yılmaz, Ö., Karataş, Ü., Karmaz. E., Kabakcı, D., Yaşar, N. 2012. Karaçalı (Paliurus spina-christi Miller) ve Ayçiçeği (Helianthus annuus L.) Ballarının Mikroskobik Yapısı ve Biyokimyasal Özelliklerinin  Karşılaştırılması. III. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi. Kongre Kitabı, S:413-422. Aksoy, F., 2012. Ballı Bitkiler, T SE Standart Dergisi, Yıl:51, Sayı:603, Sayfa: 108- 112, Ankara

2. Deveci, M., Sıralı, R., Cınbırtoğlu, Ş. 2012. Korunga (Onobrychis sp.) Yetiştiriciliğinin Arıcılık Açısından Önemi, III. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, 01-04 Kasım 2012, s:323-331. Muğla.

3. Kabakcı, D., Çol, M., Karataş, Ü., Akdeniz, G., Yılmaz, Ö., Güney, F. 2012. Ordu ve Giresun İli Arı Yetiştiricilerinden Toplanan Kestane Ballarının Biyokimyasal Yapılarının  İncelenmesi. Arıcılık  Araştırma  Dergisi  (ISSN  2146-2720), Yıl:4, Sayı:8, S:14-15.

4. Kabakcı, D., Çol, M., Karataş, Ü., Akdeniz, G., Yılmaz, ö., Güney, F. 2012. Ordu, Giresun ve Yalova'dan Toplanan Kestane Ballarının Biyokimyasal Yapısının Karataş, Ü., Yaşar, N., 2012. Avrupa Birliği Ülkeleri ve Türkiyeöe Arıcılık, Arıcılık Araştırma Dergisi, Sayı:7, s:21-22.

5. Konak F,, Kayaboynu Ü., Bilgi F., Okumuş A., Arı Genotiplerinin Değerlendirilmesinde Moleküler Genetik Tekniklerin Kulanımı, İncelenmesi. , Arıcılık Araştırma Dergisi, Aralık

6. Kuvancı, A.,Yılmaz,Ö., Yılmaz,F.,Kayaboynu,Ü.2012.Erzurum Aşkale İlçesi Güllüdere Köyü İle Sivas Ulaş Tarım İşletmesinde üretilen Balların Yapısal Özellikleri.3. Uluslar arası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi Bildirileri Kitabı (poster bildirimi). S:363 368.Muğla

7. Sarıkaya, E., Sıralı, R., Deveci, M., 2012 Bal Arılarının Bitki Tercihinde Etkili Olan Faktörler, Arıcılık Araştırma Dergisi (ISSN 2146-2720), Yıl: 4, Sayı: 7. Sayfa: 32-33.

8. Şahin, S., Akdeniz, G. 2012. Bal: Besin ve Şifa Kaynağı Olarak. Arıcılık Araştırma Dergisi (ISSN 2146-2720), Yıl:4, Sayı:7, S:25-28.

1. Aksoy, F., 2011. Ballı Bitkiler II, Arıcılık Araştırma Dergisi, Yıl:3, Sayı:5, Sayfa: 32-33, Ordu

2. Aksoy, F., 2011. Ballı Bitkiler III, Arıcılık Araştırma Dergisi, Yıl:3, Sayı:6, Sayfa: 33-36, Ordu

3. Cınbırtoğlu, Ş., Konak, F., Kuvancı, A., 2011. Bal arıları (Apis mellifera L.)'nda Kışlatma. Arıcılık Araştırma Dergisi (ISSN 2146-2720), 3(6): 14-17.

4. Guney, F. 2011. Some Principles of Production and Organization Activities by the Guidance of the Bees (REVIEW). 42nd International Apicultural Congress.

5. Güney, F. 2011. Arı Ürünlerinde Kalıntı Sorunu, Arıcılık Araştırma Dergisi Yıl:3 Sayı:5 s:28-31.

6. Şerefoğlu, H., Canverdi, N. P., 2011. Ana Arı Yetiştiriciliğinin Önemi ve Ana Arının Kalitesine Etki Eden Faktörler. Arıcılık Araştırma Dergisi (ISSN 2146- 2720), Yıl: 3, Sayı: 6. Sayfa : 20-22.

1. Aksoy, F., 2010. Ballı Bitkiler I, Arıcılık Araştırma Dergisi, Yıl:2, Sayı:4, Sayfa: 28-30, Ordu

2. Derebaşı, E., Güney, F., Günbey, V.S., Cankaya, S., Yılmaz, O., Yaşar, N. 2010. Doğu Karadeniz ballarının Biyokimyasal yapılarının incelenmesi, 2.   Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi.

3. Derebasi, E., Cankaya, S.,Yaşar,N., Güney, F., Yılmaz, O. 2010. Karadenizn Bölgesi Ballarının Ağır Metaller Yönünden İncelenmesi, 3.rd International Itaffe Congress.

4. Duman, M., 201O. Arı Ürünlerinin İnsan Yaşamı ve Sağlığı Açısından Önemi, Arıcılık Araştırma Dergisi, Yıl: 2010 Sayı:3, Sayfa: 15-16.

5. Günbey,V. S., Günbey, B., Güney, F., Yılmaz, Ö. 201O. Ordu İli Bal Üreticilerinden Elde Edilen Balların Biyokimyasal Yapısının İncelenmesi. Arıcılık Araştırma Dergisi, Yıl:2, Sayı:4 s: 20-23

6. Günbey,V. S., Duman, M., Güler, A., Namdar, T., Karaoğlan, Y., Yılmaz, Ö., 2010. Ordu İli Doğal Florasında Yetişen Sarı Orman Gülü Bitkisi (Rhododendron luteum sweet) Üzerinde Anadolu Arısı (Apis mellifera anatolica) ve Yöre Arısının Davranış Özelliklerinin Belirlenmesi, 4. Uluslararası Marmara Arıcılık Kongresi, Çanakkale.

7. Güney, F., Yılmaz, O., Demir, T., Yılmaz, M. 2010. Çam Balı Ve Yayla Ballarının Bazı Biyokimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması, 2. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi.

8. Konak, F., V.S. Günbey, Ü. Kayaboynu Mobil Arıcılık Sistemi, IV. Uluslararası katılımlı Marmara arıcılık kongresi, 2-4 aralık 2010, Çanakkale.

9. Kuvancı, A., İslam, A., Günbey, B., Yılmaz, Ö., Güney, F. 2010. Bal Arısı ile Tozlaşmanın Kivi Meyvesinde C Vitamini İçeriğine Etkisi 2. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi.

10. Yılmaz, F. 2010, Organik Arıcılıkta Varroa Mücadelesi, Arıcılık Araştırma Dergisi Sayı 3.

1. Bulut, G., Şahinler, N., Gül, A., Karaaslan, E., Güney, F., Yılmaz, Ö., Yaşar, N., Derebaşı, E., Çarkcıoğlu, S. 2009. Karadeniz Bölgesinde Üretilen Petekli Balların Biyokimyasal Yapısı, 6.Ulusal Zootekni Kongresi.

2. Duman, M., 2009. Arıcılıkta İlkbahar Bakımı ve Kontrolleri, Arıcılık Araştırma Dergisi, Yıl:2 2009, Sayı:2, Sayfa: 8-11.

3. Günbey,V. S., Güney, F., Yılmaz, Ö., Öztürk, B. 2009. Ordu ili bal üreticilerinden elde edilen balların biyokimyasal yapısının İncelenmesi 6.Ulusal Zootekni Kongresi Kayaboynu, Ü. Mobil Arıcılık Sistemi Uygulamaları,  Arıcılık   Araştırma Dergisi, Sayı:2, 30-31, Aralık 2009

4. Sarıca, Ş., Karataş Ü., Gözalan, R., 2009. Kanatlılarda Bağışıklık Sistemi ve Bağışıklık Sistemini Etkileyen Besinsel Faktörler. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi v. 26(2), s. 81-86.

5. Yılmaz, F. 2009, Koloni Çöküş Hastalığı. Arıcılık Araştırma Dergisi Sayı

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Ordu-Ulubey Karayolu 12.Km Dedeli Yerleşkesi (Pk:10) Altınordu/ORDU

  • Telefon : 0452 256 2341

  • Faks : 0452 256 2471

  • E-Posta : orduaricilik@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​