Bölüm Personeli
Bölüm Başkanı | | |
Gıda Mühendisi | Fazıl GÜNEY | 129 |
Araştırma Personeli | | |
Ünvanı | İsim ve Soyisim | Dahili Numara |
Gıda Yük. Mühendisi | Neslihan ÇAKICI | 152 |
Gıda Yük. Mühendisi | Mukaddes ARIGÜL APAN
| 152 |
Gıda Mühendisi | Serdar MEHMETOĞLU | 154 |
Kimyager | Hilal TEVKÜR | 152 |
Araştırma Yardımcı Personeli | | |
Laborant | Tahsin DEMİR | 154 |
Laborant | Ömer Faruk ATMACA | 154
|
Gıda Teknolojisi Bölümü, ürün kalite standartlarının oluşturulması, tüketicilerin arı ürünlerinden daha iyi yararlanabilmelerinin sağlanması, arıcılık sektörüne tam cevap verecek şekilde altyapı imkanlarının geliştirilmesi ve yapılan tüm faaliyetlerin diğer kuruluşlarla koordineli biçimde yürütülmesi amacıyla hizmet vermektedir.
Bölüm laboratuvarlarında;
- Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği'nde belirtilen analizlerin yapılması,
- Veri tabanı oluşturma çalışmaları,
- İnsan sağlığına zararlı ağır metal kalıntılarının tespit edilmesi,
- Tüm arı ürünleri için gerekli analizlerin yapılması ve yeni metotların araştırılması
- Araştırma projelerinin planlanması ve yürütülmesi
- Kurum tarafından üretilen tüm arı ürünlerinin ilgili mevzuatlara uygun depolanması ve işlenmesi,
- Araştırma projeleri için gerekli analizlerin yapılması ve üreticilerden gelen analiz taleplerini gerçekleştirilmesi
- Arı ürünleri/apiterapi ile ilgili araştırmalar yapılması, yeni ürün ve metotlar geliştirilmesi
- Arıcılıkta ek besleme konularında çalışmalar yapılması, bal ve arı ürünleri paketlemedeki saha içi ve dışındaki üretimlerde takip ve hijyen kurallarının sağlanması,
- Nektarlı ve polenli bitkilerin özelliklerini belirlenmesi ve resimli polen skalası oluşturulması,
amacıyla çalışmalar yapılmaktadır.


Gıda Teknolojisi Bölümünde 4 laboratuvar yer almaktadır:
* Enstrümental Analiz Laboratuvarı
* Katkı Laboratuvarı
* Ağır Metal ve Mineral Madde Laboratuvarı
* Kimyasal ve Fiziksel Analiz Laboratuvarı





Ayrıca, Bal Dolum Tesisi ile ilgili organizasyonun koordinasyonunu da bölümümüz sağlamaktadır. Bu tesiste kurumumuzun üretmiş olduğu ballar, bal dolum makineleri ile hijyenik koşullarda paketlenmekte ve talep edilmesi durumunda firmalara, arıcılara ve kobilere de hizmet verilmektedir. Bu doğrultuda Bal Dolum tesisinde;
• Süzme çiçek ve salgı balları,
• Petekli ballar,
• Polen,
• Arı ürünleri karışımları paketlenmektedir.






