Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi ve Gıda Kalite Kontrol ve Analizleri programı öğrencileri Özel Gıdalar dersi kapsamında ders danışmanı Öğr. Gör. Mustafa APAN ile birlikte enstitümüze teknik gezi düzenlemişlerdir.
Müdürümüz Feyzullah KONAK tarafından öğrencilere enstitü tanıtımı yapılmış, kurumumuz bünyesinde yapılan çalışmalar anlatılmış, arı ve arı ürünleri hakkında bilgi verilmiştir. Müdürümüz tarafından yapılan tanıtımın ardından, öğrencilere enstitümüzde yer alan Islah ve Biyoteknoloji, Yetiştirme Tekniği, Gıda Teknoloji ve Apiterapi, Arı Sağlığı bölüm laboratuarları gezdirilerek bu laboratuarlarda bulunan cihazlar, özellikleri ve yapılan analizler üzerine bölüm personelleri tarafından bilgilendirme yapılmıştır. Öğrencilere ilgili personeller tarafından arı hastalıkları, arı genetiği, ülkemiz ve dünyada arıcılık, balda botanik orjin tespiti, balda olabilecek tağşişler, söz konusu tağşişlerin tespitine yönelik uygulanan analizler ve prensipleri anlatılmıştır.