TURKAK YAPTIĞI DENETİM SONUCUNDA LABORATUVARIMIZIN AKREDİTASYONUNA DEVAM DEDİ
TS EN ISO/17025 Standardı kapsamında akredite olan Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Gıda Teknolojisi Bölümü Laboratuvarımız uzman teknik personeli ile çalışmalarını sürdürmektedir. İPA kapsamında kurulan Arı Ürünleri AR-GE Merkezi, son teknoloji cihaz ve makine-ekipmanlarla 14.06.2019 tarihinde TURKAK tarafından "TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney Ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Gereklilikler" kapsamında akredite edilerek hizmet vermeye başlayan Laboratuvarımız, 11 personel ile balda yapılan 15 adet analize yönelik çalışmalarını yürütmektedir. Halihazırda Elektriksel İletkenlik, Tayini Nem Tayini, Serbest Asitlik Tayini, Diastaz Sayısı, Prolin Tayini, Şeker Kompozisyonu Tayini, Ağır Metal Tayini ¹(Kurşun, Kadmiyum,Çinko, Bakır) olmak üzere toplamda 7 analizin akreditasyon kapsamında olduğu Laboratuvarımızda, 12-13 Ağustos 2020 tarihinde TURKAK tarafından 2 denetçi ile Laboratuvarımıza Uzaktan Denetim yoluyla 1. Gözetim Denetimi gerçekleştirildi. Denetim sonucunda Akreditasyonun devamına karar verildi. Önümüzdeki dönemlerde Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğinde bulunan Bal'la ilgili analizlerin tamamının kapsama alınması hedeflenmektedir.