T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TAVUKÇULUK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    TEKNİK KOORDİNATÖR
    BÖLÜMLER
    PERSONEL
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    LABORATUVARLAR HAKKINDA
    YEM VE YUMURTA KALİTE ANALİZ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    DERGİLER
    • CİLT 1 SAYİ 1 (1999)
    • CİLT 2 SAYİ 1 (2000)
    • CİLT 2 SAYİ 2 (2000)
    • CİLT 3 SAYİ 1 (2001)
    • CİLT 3 SAYİ 2 (2001)
    • CİLT 4 SAYİ 1-2 (2002)
    • CİLT 5 SAYİ 1 (2004)
    • CİLT 6 SAYİ 1 (2005)
    • CİLT 7 SAYİ 1 (2007)
    • CİLT 8 SAYİ 1 (2009)
    • CİLT 9 SAYİ 1 (2010)
    • CİLT 10 OZEL SAYİ (2013)
    • CİLT 11 SAYİ 1 (2014)
    • DERGİMİZİN YENİ SAYILARI
  • BİLGİ EDİNME
    İKİZCE KULUÇKAHANE İŞLETMESİ
    İKİZCE ISLAH VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
    YUMURTA SATIŞ OFİSİ
    BİLGİ EDİNME FORMU
  • BASIN
  • FOTO GALERİ
    İKİZCE ISLAH VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
    ENSTİTÜMÜZÜN GÖRSEL TARİHİ
    HİBRİT PATENT BELGELER
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksTavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

MİSYON VE VİZYONUMUZ

MİSYONUMUZ   

Kanatlı araştırmaları için ülkesel düzeyde veri toplamak ve değerlendirmek

Ülkesel ve bölgesel düzeyde uygulanması planlanan temel ve stratejik araştırmaları yapmak, koordine etmek, izlemek, sonuçlarını sahaya intikal ettirmek ve yayınlamak

Tavukçuluk sektöründe ihtiyaç duyulan yüksek verimli ebeveyn genotiplerinin sürekli geliştirilmesini sağlamak, piyasaya sunmak ve müşteriye ulaştırılmasını sağlamak

Tavukçuluktaki yerli damızlık materyalin ve hibritlerin gen kaynaklarını muhafaza etmek ve geliştirmek

Islah çalışmalarının daha verimli olabilmesi için biyoteknolojik yöntemleri geliştirmek ve kullanmak  

Kanatlı Yetiştirme ve Islah Yöntemleri ile Yem Teknolojisi ve Kanatlı Besleme konusunda araştırmalar yapmak

Elde mevcut damızlık materyalde mümkün olan en yüksek sağlık standardının devamlılığını sağlamak

VİZYONUMUZ

Yerli yumurtacı damızlık materyal konusunda marka olma yolunda;

  • Tavukçuluk sektöründe bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden,
  • Yumurta tavukçuluğu ve kurumun geleceğine yön veren,
  • Özverili ve disiplinli çalışan,
  • Kaliteden asla ödün vermeyen,
  • Çevreye ve topluma karşı duyarlı başarılı bir takımın üyesiyiz.

FAALİYETLERİMİZ

1.      Üretim Faaliyetlerimiz

Ticari işletmelerin damızlık yumurta ve civciv ihtiyacını karşılayacak üretim faaliyetlerinde bulunmak. Bu kapsamda;

  • Damızlık yumurta üretimi
  • Yumurtacı ebeveyn civciv üretimi
  • Yumurtacı hibrit civciv üretimi
  • Sofralık yumurta üretimi

2.      Pazarlama ve Satış Faaliyetleri

Döner Sermaye İşletmesinin faaliyetlerini yürütmek. Bu bağlamda;

  • Yumurtacı ebeveyn civciv pazarlama ve satışı
  • Sofralık yumurta pazarlama ve satışı

3.      Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri

  • Diğer kuruluşlarla işbirliği yaparak, ortak projeler hazırlamak, sektörle ilgili bilimsel veri ve kaynak temin etmek, araştırma ve araştırmacı düzeyini yükseltmeye yönelik yabancı dil, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını desteklemek ve teşvik etmek
     
  • ARGE çalışmalarında Tavukçuluk sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapmak
     
  •  Yum-Bir, Besd-Bir ve TÜRKİYEM_BİR ve tavukçuluk sektöründe faaliyet gösteren diğer STK'ların faaliyetlerine katılmak, araştırmalarına katkı sağlamak, ortak Panel, Sempozyum ve Kongre düzenlemek
     
  • Gerektiğinde kanatlılarda test ve kontrol çalışmalarında bulunmak
     
  • Ulusal ve Uluslararası projeler hazırlamak, Ulusal ve Uluslararası kuruluşlar tarafından yürütülen ya da desteklenen projelere katılmak
     
  • Gerektiğinde yeni saf hatlar temin ederek ıslah çalışmalarına dahil etmek
     

4.      Eğitim, Yayım ve Tanıtım Faaliyetleri

  • Araştırmacı teknik personelin düzeyini yükseltmeye yönelik eğitim ve seminer faaliyetleri yapmak ve yaptırmak
     
  • Enstitünün yaptığı araştırma sonuçlarının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımlarını yapmak,
     
  • Araştırmalardan elde edilen sonuçları Ulusal ve Uluslararası dergi, kongre, sempozyum vb. yayınlamak
     
  • Kurumumuzun bilimsel yayın organı olan Hakemli Dergimiz "Tavukçuluk Araştırma Dergisi" belirli periyotlarda yayınlanmak.
     
  • Kurum faaliyetlerimizi ve damızlık materyallerimizi tanıtmak amacıyla ulusal ve uluslar arası hayvancılık fuarlarına katılmak
     
  • Kurumuzda araştırmalardan elde edilen sonuçlarının ulusal ve uluslararası tanıtımını sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası ilgili kongrelere katılmak
     
  • Kurum personelinin yabancı dil ve bilgi işlem ile ilgili eğitim ve kurslara katılımı sağlamak ve teşvik etmek
     
  • Üniversitelerin çalışma alanımızla ilgili bölümlerinde eğitim gören öğrencilere staj yaptırmak
  • ​Talep edilmesi halinde çalışma alanıyla ilgili eğitim programları hazırlamak ve düzenlenen eğitim programlarına eğitici desteği sağlamak      ​

 

                    

İLETİŞİM

    Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Şehit Cem Ersever Caddesi 7/1 Gayret Mahallesi Yenimahalle/ANKARA

  • Telefon : 0312 344 59 90

  • Faks : 0312 344 530 5

  • E-Posta : ankara.tavukculuk@tarimorman.gov.tr

  • KEP : ankara.tavukculuk@gthb.hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI