Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SU ÜRÜNLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • BALIKÇILIK YÖNETİMİ
    • YETİŞTİRİCİLİK
    • ISLAH VE GENETİK
    • ÇEVRE VE KAYNAK YÖNETİMİ
    • SU ÜRÜNLERİ SAĞLIĞI
    • GIDA TEKNOLOJİSİ
    • TARIM EKONOMİSİ
    • ÜRETİM VE İŞLETME
    • EĞİTİM VE YAYIM
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    YETİŞTİRİCİLİK LABORATUVARI
    BALIKÇILIK BİYOLOJİSİ LABORATUVARI
    DENİZ BİYOLOJİSİ LABORATUVARI
    İHTİYOPLANKTON LABORATUVARI
    MOLEKÜLER GENETİK LABORATUVARI
    GENOM ANALİZ LABORATUVARI
    MOLEKÜLER BİYOLOJİ LABORATUVARI
    GEN TRANSFER LABORATUVARI
    SİTOGENETİK LABORATUVARI
    ZOOPLANKTON LABORATUVARI
    ÜREME FİZYOLOJİSİ LABORATUVARI
    GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI
    DUYUSAL LABORATUVARI
    GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ LABORATUVARI
    GIDA İŞLEME
    EKOLOJİK ARAŞTIRMA LABORATUVARI
    HİSTOLOJİ LABORATUVARI
    BENTOLOJİ LABORATUVARI
    YAŞ OKUMA LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
  • PROJELER
    SU ÜRÜNLERİ SAĞLIĞI
    YETİŞTİRİCİLİK
    BALIKÇILIK YÖNETİMİ
    ÇEVRE VE KAYNAK YÖNETİMİ
    GENETİK VE ISLAH
    GIDA TEKNOLOJİSİ
    TARIM EKONOMİSİ
  • YAYINLAR
    YURTİÇİ YAYINLAR
    YURTDIŞI YAYINLAR
    ENSTİTÜ YAYINLARI
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksSu Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Haber

🍮🍬 Bayram Öncesi Alabalık Jelatini ile Tatlı ve Şeker Üretimi

7.03.2025 / Gösterim Sayısı : 335 / Arşiv
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne (TAGEM) bağlı Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü (SUMAE), alabalık derisinden elde edilen balık jelatininin farklı gıdalarda ticari sığır jelatinine alternatif olarak kullanımı üzerine deneme çalışmalarına başladı.

“Ultrases Destekli Balık Jelatin Ekstraksiyonu” başlıklı TAGEM projesi kapsamında üretilen balık jelatini, yumuşak şeker ve sütlü tatlı üretiminde test edildi. Yapılan duyusal değerlendirmelerde, balık jelatini içeren ürünlerde istenmeyen balık tadı ve kokusunun bulunmadığı belirlendi. Bununla birlikte, tekstürel özelliklerin daha da iyileştirilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir.​

SUMAE tarafından yürütülen bu yenilikçi çalışma, su ürünleri kökenli jelatinin gıda sanayisinde kullanım potansiyelini ortaya koyarak sürdürülebilir ve alternatif hammaddelerin geliştirilmesine önemli katkılar sunmaktadır.

Fotoğraf Galerisi (5)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Bakanımız Ve Protokol Heyeti Sumae’Yi Ziyaret ...
...
Milletvekili Vehbi Koç, Sumae’Yi Ziyaret Etti: ...
...
Trabzon Akuakültür Demonstrasyon Merkezinde (A ...
...
Sumae’Den Türk Somonu İşleme Tesisine Teknik Z ...
...
Doğu Karadeniz’De Deniz Salyangozu Stokları İz ...
...
Karadeniz'de Sürdürülebilir Deniz Yetiştiricil ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Vali Adil Yazar Sk. No:6 Kaşüstü, Yomra, 61250, TRABZON

  • Telefon : 0462 341 10 53-54

  • Faks : 0462 341 11 52

  • E-Posta : sumae@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI