Su ürünleri yetiştiriciliğinde yenilikçi yaklaşımları ve teknolojileri tanıtmak ve aynı zamanda Asya Verimlilik Teşkilatı (APO) üyelerinde su ürünleri yetiştiriciliğinin akıllı dönüşümünü teşvik etmek için SUMAE tarafından Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı aracılığıyla APO'nun desteğiyle Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Yenilikçi Yaklaşımlar konusunda bir eğitim kursu düzenlendi.
Eğitimler sırasında Tokyo Üniversitesi'nden Dr. Daisuke Kitazawa, Marino-Forum 21'den Dr. Junya Higano ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Dr. Rafet Çağrı Öztürk kafes su ürünleri yetiştiriciliği, besleme ve genetik koruma konularındaki son gelişmeleri tanıttılar.
12 APO üyesini temsil eden endüstrilerden, devlet kurumlarından ve akademiden kırk katılımcı, su ürünleri yetiştiriciliğindeki güncel eğilimleri tartıştıkları, deneyimlerini paylaştığı ve Ulusal Balıkçılık Gen Bankası'nı sanal olarak ziyaret ettikleri kursa katılım sağladılar.