Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ - ELAZIĞ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    • RUTİN ÇALIŞMALAR
    • GÖREV ALANI
    • STAJ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
  • LABORATUVARLAR
    GENEL KİMYA LABORATUVARI
    ENSTRÜMANTAL ANALİZ 1-2-3 LABORATUVARI
    BİYOLOJİ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
  • PROJELER
    TAGEM PROJELERİ
    TUBİTAK PROJELERİ
    KALKINMA BAKANLIĞI PROJELERİ
    DİĞER PROJELER
    AB PROJELERİ
    • GIDA VE YEM ANALİZ LABORATUVARI
    GÜDÜMLÜ TAGEM PROJELERİ
    FKA PROJELERİ
    BAP PROJELERİ
    ÖZEL SEKTÖR PROJESİ
    DİĞER ENSTİTÜLERLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE YAPILAN TAGEM PROJELERİ
  • YAYINLAR
    ULUSAL YAYINLAR
    ULUSLARARASI YAYINLAR
    MÜDÜRLÜK YAYINLARI
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksSu Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - Elazığ > Menu

BÖLÜMLER

​Enstitü Müdürlüğü, araştırma faaliyetlerini ve teknik konulardaki diğer işlerini araştırma alt birimleri olan bölümlerle yürütmektedir.

 

Enstitü Müdürlüğünün Bölümleri

 

​1- Islah ve Genetik

Enstitü çalışma alanı içinde bulunan sulak alanlardaki gen kaynaklarının korunması, moleküler düzeyde tanımlanması bu sayede genetik veri tabanı oluşturulmasına yönelik çalışmalar gerek enstitü bünyesinde gerekse de diğer enstitülerle ortak olarak yürütülmektedir. Ayrıca, bölgede bulunan ekonomik değere sahip ve alternatif türlerin ıslah çalışmaları da bölümün çalışmaları doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. 


2- Balıkçılık Yönetimi ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Su ürünleri stoklarını belirleme, üretimin arttırılması ve stokların sürdürülebilir kullanımının sağlanabilmesi için yönetim planları oluşturma, yeni avlama teknolojileri/metotları geliştirme, balıkçılık sosyo-ekonomisini inceleme, balıkçılarda ve kooperatiflerde sorumlu, sürdürülebilir balıkçılık bilinci geliştirme amacıyla eğitim programları düzenleme konularında çalışmalar yürütülen bölümdür. 

Avcılık ve yetiştiricilik yoluyla elde edilen su ürünlerinin; hazırlık, tüketim ve koruma aşamalarındaki kalite ve gıda güvencesi ile ilgili konularda çalışma yapma, su ürünlerinin bozulmadan hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak uzun süre saklanması, bol bulunduğu dönemlerde avlayıp işleyerek diğer mevsimlerde tüketimini sağlama, ürünleri işleyerek hazır ürün haline getirip tüketiciye kolaylık sağlama, diğer sektörlerin ihtiyacı olan mamul ve yarı mamul maddeleri elde etmeye yönelik araştırmalar yapma, mevcut işleme metotlarının geliştirilmesi, yeni metotların geliştirilmesi gibi konularda araştırmalar yapan bölümdür. ​

 ​

3- Yetiştiricilik Bölümü

Su ürünleri yetiştiricilik koşullarının ve veriminin iyileştirilmesi, yeni türlerin yetiştiriciliğe kazandırılmasına yönelik araştırmalar, çevreyle dost yetiştiricilik sistemleri ve balık besleme metotları geliştirmek, balık yetiştiricilerinin sorumlu sürdürülebilir balıkçılık bilinci ile hareket etmelerini sağlayacak danışmanlık hizmetlerinin verilmesi konularında görev yapan bölümdür.


4- Su Ürünleri Sağlığı Bölümü

Sorumluluk sahasında yer alan sularda ve yetiştiricilik işletmelerinde su ürünleri hastalıklarının teşhisi ve tedavisine yönelik araştırmalar yapmak, teşhis, tedavi, kontrol ve mücadele metotları geliştirmek, su ürünleri işletmelerinde sağlıklı üretim bilincinin gelişmesi için eğitim programlarının düzenlenmesi konularında çalışmalar yürüten bölümdür.


5- Üretim ve İşletme

İç su balıklarının üretiminin arttırılmasında yeni teknolojilerin kullanılması ve geliştirilmesi, yeni türleri kültüre almak amacıyla çalışmalar yapmak, yapılan çalışmaların sonuçlarını ve yeni geliştirilen teknikleri üretimin hizmetine sunmakla görevlidir. Su ürünleri yetiştiriciliğinin sürdürülebilirliği, su ürünleri damızlık materyallerinden yumurta ve yavru elde edilmesi, balık besleme, adaptasyon, diğer üretimler (hizmet, danışmanlık vb.) gibi konulardaki çalışmalar, bağlı birim olan ARGE tesisinde yürütülmektedir. 


6- Ekoloji ve Kaynak Yönetimi Bölümü

Göl ve akarsularda, temel ekolojik ve kirlilik çalışmalarını yürütmek, su kaynakları ile ilgili veri tabanı oluşturmak,  yetiştiricilik uygulamalarının çevresel etkisini belirlemek, iç sularla ilgili su kalitesi modelleri geliştirmek ve yönetim planları hazırlamak, su kaynakları kullanıcılarına sucul ekosistemler ve çevre bilinci konularında yardımcı olan bölümdür.

       



 


İLETİŞİM

    Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - Elazığ
  • Adres : Sürsürü Mah. Şehit Polis M.Lami KARAAĞAÇ Sokak. No: 10 P.K.: 62 ELAZIĞ 23040 TURKİYE

  • Telefon : 0 (424) 241 10 85-86

  • Faks : 0 (424) 241 10 87

  • E-Posta : elazigsuurunleri@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Facebook : fb.me/elazigsuurunleri Twitter : http://twitter.com/elazigsuurunler İnstagram : https://www.instagram.com/elazigsuurunleri

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI