Bölgesel Görev Alanı: Ülkenin arıcılık yapılan tüm alanları
Görev Konuları: Arıcılık ve arı ürünleri;
· Arıcılık araştırmaları için ihtiyaç duyulan ülkesel düzeyde veri toplamak ve değerlendirmek,
· Yöresel arı gen kaynakları ile ilgili araştırmalar yapmak ve sürdürülebilir kullanımını sağlamak,
· Yöresel ve ürüne özgü ballarla ilgili nektar kaynakları ve kapasiteleri hakkında çalışmalar yapmak,
· Laboratuar altyapı imkanlarını arıcılık sektörüne cevap verecek şekilde geliştirmek, bu faaliyetleri diğer kuruluşlarla koordineli biçimde yürütmek,
· Arıcılıkta verimliliği arttıracak ıslah, yetiştirme ve üretim teknikleri ile alet ve ekipmanlar üzerine çalışmalar yapmak,
· Arı ürünlerinin beslenme ve gıda takviyesi olarak kullanım alanlarını artırıcı çalışmalar yapmak,
· Apiterapi konusunda çalışmalar yapmak,
· Arı hastalık ve zararları konularında çalışmalar yapmak ve çözümler geliştirmek,
· İklim değişikliğinin arıcılık üzerinde meydana getireceği muhtemel değişimleri belirlemek ve uygun adaptasyon önerileri geliştirmek,
· Arıcılık ile ilgili gelişmeleri izlemek, gözlem yapmak, rapor hazırlamak ve karar vericilere muhtemel krizleri önleyici önlemleri öngören ayrıntılı raporlar sunmak,