Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GAP ULUSLARARASI TARIMSAL ARAŞTIRMA VE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • TARLA BİTKİLERİ ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
    • HAYVANCILIK ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
    • BAHÇE BİTKİLERİ ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
    • EĞİTİM VE YAYIM BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    • ÜRETME VE İŞLETME BÖLÜMÜ
    • DIŞ KAYNAKLI PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    KALİTE VE TEKNOLOJİ LABORATUVARI
    GAP PAMUK LİFİ TEST VE ANALİZ LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
    MAKARNALIK BUĞDAY ÇEŞİTLERİMİZ
    EKMEKLİK BUĞDAY ÇEŞİTLERİMİZ
    ARPA ÇEŞİTLERİMİZ
    MERCİMEK ÇEŞİTLERİMİZ
    NOHUT ÇEŞİTLERİMİZ
    PAMUK ÇEŞİTLERİMİZ
    ÇELTİK ÇEŞİDİMİZ
    YEM BİTKİLERİ ÇEŞİTLERİMİZ
    KAPARİ ÇEŞİDİMİZ
    TİRİTİKALE ÇEŞİDİMİZ
    KEKİK ÇEŞİDİMİZ
    SOYA ÇEŞİDİMİZ
  • PROJELER
    DEVAM EDEN PROJELER
    ​​SONUÇLANAN PROJELER
  • YAYINLAR
    VERİLER
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü > Menu

​

​​SONUÇLANAN PROJELER

​Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yerel Süpürge Darısı (Sorghum bicolor) Genotiplerinin Morfolojik Karekterizasyon
​Diyarbakır Koşullarında Farklı Ekim Zamanlarının Bazı Cin Mısırı (Zea mays everta L.) Çeşitlerinde Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi 
​Diyarbakır Koşullarında Farklı Ekim Sıklığı ve Azot Dozlarının Mısır (Zea mays L.)’da Verim ve Verim Unsurları Üzerine Etkisi
​Ana Ürün Ve İkinci Ürün Olarak Bazı Şeker Sorgum Çeşitlerinin Verim ve Verim Öğelerinin Belirlenmesi
​Diyarbakır Yöresinde Çeltik Yetiştiriciliğinde Organik Tarım Olanaklarının Araştırılması ve Konvansiyonel Tarım ile Karşılaştırılması 
​Diyarbakır Koşullarında Farklı Ekim zamanının Şeker Mısırı(Zea mays saccharata Sturt) Çeşitlerinde Taze Koçan ve Taze Verimi ile Bazı Tarımsal Özelliklere Etkisi
​Diyarbakır Koşullarında II.Ürün Mısır Tarımında En Uygun Toprak İşleme Yönteminin Belirlenmesi
​Güneydoğu Anadolu Şartlarında Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Yönüyle Stabilite Yetenekleri ve Mikro Element İçeriklerinin Araştırılması
​Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinde Genotip X Çevre İnteraksiyonunun Kalite ile Verim Özelliklerine Etkisi
​Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Fizyolojik ve Morfolojik Özelliklerinin Araştırılması
​Makarnalık Buğdayda Fizyolojik ve Morfolojik Parametrelerin Verim ve Kalite ile Olan İlişkisinin Belirlenmesi
​Makarnalık Buğday Çeşitlerinde Farklı Dönemde Uygulanan Üst gübre Formlarının Verim ve Kaliteye Etkisi
​Bazı Buğday Genotiplerinin Sari Cücelik Virüslerine Karşı Dayanıklılığının Genotipik ve Fenotipik Karakterizasyonunun Belirlenmesi
​Bazı Yerel Makarnalık Buğdayların Yüksek Sıcaklık Stresiyle İlişkili DNA Markörlerinin ve Seleksiyonda kullanılabilecek Morfolojik ve Fizyolojik Karakterlerinin Belirlenmesi
​Makarnalık Buğday Islahında Sıcaklık Stresine Toleransın Belirlenmesinde Kullanılabilecek Fizyolojik ve Morfolojik Parametrelerin Araştırılması
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Bazı Durum Buğday Çeşit, Yerel Popülasyon ve Hatlarının Tane ve Bulgur Kalitesinin Değerlendirilmesi
​Diyarbakır Ekolojik Şartlarında Anasonun İçin Uygun Ekim Zamanı, Ekim Normu Azot ve Fosfor Dozlarının Belirlenmesi​
​Diyarbakır Ekolojik Koşullarında Kişnişin İçin Uygun, Ekim Zamanı, Ekim Normu, Azot ve Fosfor Dozlarının Belirlenmesi
​Bazı Kişniş Varyetelerinin (Coriandrum sativum var. microcarpum DC., Coriandrum sativum var. makrocarpum) Yazlık, Kışlık Ve Farklı Ekim Zamanlarındaki Performanslarının Belirlenmesi
​Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Doğal Florasında Bulunan Kekik Türlerinin Yerlerinin Tespit Edilip Kültüre Alma Olanaklarının Araştırılması
​Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Boya Bitkileri ve Bu Bitkilerle Yapılan Doğal Boyamacılık Sanatının Saptanması Üzerine Bir Araştırma
Bazı Boya Bitkilerinin Agronomik ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma 
​Boya Bitkileri Araştırma Projesi
​Sustainable Natural Dyeing and Weaving Systems​​
​Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Ex-Situ Muhafazası, Karakterizasyonu ve Ön Değerlendirilmesi
​GAP Yöresi Tıbii ve Aromatik Bitkiler Genetik Kaynakları Araştırması
​GAP Yöresi Kapari (Capparis sp.) Geliştirme Projesi
​Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Meyan Bitkisinin (Glycyrrhiza glabra L.)  Kültüre Alınması ve Değerlendirilmesi
​Meyan (Glycyrrhiza glabra L.)Islah Araştırmaları
Ülkesel Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Beşinci beş yıllık dilim)​
​Ülkesel Nohut Islah Araştırmaları (Beşinci beş yıllık dilim)
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Beşinci beş yıllık dilim)
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Nohut Islah Araştırmaları (Beşinci beş yıllık dilim)
​Tebeşirleşmeye Toleranslı Mercimek Genotiplerinin Belirlenmesi
​Ülkesel Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Dördüncü beş yıllık dilim)
​Ülkesel Nohut Islah Araştırmaları (Dördüncü beş yıllık dilim)
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Dördüncü beş yıllık dilim)
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Nohut Islah Araştırmaları (Dördüncü beş yıllık dilim)
​Kırmızı Mercimek ve Nohut’ta Farklı Bitki Sıklığında Sırta Ekim Yönteminin Geleneksel Ekim Yöntemi ile Kıyaslanması
​Ülkesel Nohut Islah Araştırmaları (Üçüncü beş yıllık dilim)
​Ülkesel Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Üçüncü beş yıllık dilim)
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Nohut Islah Araştırmaları (Üçüncü beş yıllık dilim)
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Üçüncü beş yıllık dilim)
​Diyarbakır Koşullarında Bazı Ön Bitkilerin Geleneksel ve Organik Tarımda Kırmızı Mercimek Verim Ve Verim Unsurlarına Etkisi
​Ülkesel Nohut Islah Araştırmaları( İkinci beş yıllık dilim)
​Ülkesel Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları ( İkinci beş yıllık dilim)
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (İkinci beş yıllık dilim)
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (İkinci beş yıllık dilim)
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (birinci beş yıllık dilim)
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (birinci beş yıllık dilim)
​Diyarbakır Koşullarında İkinci Ürün Şartlarında Farklı Tef (Eragrotis teff) Çeşitlerinin  Frarklı ekim ve Hasat Zamanlarının Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisi (2024)​
​Diyarbakır Koşullarında Kışlık Ara Ürün Olarak Yetiştirilecek Bazı Tek Yıllık Baklagil Yem Bitkilerinin Mısırın Silaj ve Tane Verimine Katkısının ve Uygulanacak Azot Dozuna Etkisinin Belirlenmesi (2022)
​Diyarbakır Koşullarında Bazı Çok Yıllık Buğdaygil Yem Bitkilerinin Adaptasyonu (2021)
Diyarbakır Koşullarında Karışım Oranı ve Biçim Zamanının Yem Bezelyesi +Tahıl Karışımlarında Verim ve Kalite Üzerıne Etkıleri (2019)
Güneydoğu Anadolu Yem Bitkisi Araştırmaları (2014)
​Pamukta Bitki Sıklığı ve Ekim Zamanının Verim, Lif Kalite Kriterleri ve Bazı Fizyolojik Parametrelere Etkisi​
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Pamuk Islah Araştırmaları
​Pamukta (Gossypium hirsutum L.) yüksek sıcaklık stresine toleranslık/dayanıklılık ile ilişkili DNA markörlerinin belirlenmesi
​GAP Bölgesine Uygun Pamuk Çeşitlerinin Çift Melez Yöntemi İle Geliştirilmesi
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Pamuk Islah Araştırmaları Yüksek Sıcaklık Stresine Tolerant Pamuk Islahı
​Pamukta Bazı Fizyolojik Parametreler ile Verim ve Lif Kalite Özelliklerinin Su Stresi Koşullarında Değerlendirilmesi
​Pamuk Islah Projeleri Sonucunda Elde Edilmiş Olan Ümitvar İleri Hatların Verticillium dahliae Kleb. Solgunluğuna Duyarlıklarının Belirlenmesi
​Bor Bileşiği ile Kaplanan Pamuk Tohumlarının, Tohumluk Özelliklerindeki Değişimlerin Araştırılması
​Bor Bileşiği ve Mikoriza Mantarı ile Kaplanan Şekerpancarı Tohumlarının, Tohumluk Özelliklerindeki Değişimlerin ve Arazi Şartlarında Verim ve Kalite Parametrelerine Etkisinin Araştırılması
​Pamukta Melezleme Islahı ile Çeşit Geliştirme ve Adaptasyon Araştırmaları
​Bazı İleri Pamuk Hat/Çeşitlerinin Diyarbakır ve Mardin Koşullarına Adaptasyonu
​Verimli ve II. Ürüne Uygun Erkenci Pamuk Çeşitlerinin Geliştirilmesi
​Verimli ve Lif Kalite Özellikleri Üstün Pamuk Çeşitlerinin Geliştirilmesi
​Line x Tester Analiz Yöntemi ile GAP Bölgesine Uygun Pamuk Çeşitlerinin Geliştirilmesi
​Yerel Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Verim ve Bazı Kalite Parametreleri Belirlenerek DArTseq Yöntemi İle Moleküler Karakterizasyonu

Zom Erkek Kuzularının Besi Performansı, Karkas ve Et Kalitesinin Belirlenmesi​
​Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi, Zom Koyunlarının Halk Elinde Islahı 2 Alt Projesi
​Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi, Karakaş Koyunlarının Halk Elinde Islahı 1 Alt Projesi
​Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi, Renkli Ankara Keçilerinin Halk Elinde Islahı Alt Projesi
​Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi, Zom Koyunlarının Halk Elinde Islahı 1 Alt Projesi
​Halk Elinde Yetiştirilen Karacadağ Zom Koyununu Döl Ve Süt Verimi İle Büyüme, Gelişme Ve Dışyapı Özelliklerinin Belirlenmesi
​İvesi koyunlarının süt verimlerinin artırılması

​Diyarbakır ve Mardin İllerinde Yaygın Olarak Yetiştirilen Şire (Mazrone) Üzüm Çeşidinde Klon Seleksiyonu​
​Diyarbakır Yerel Biber Genotiplerinin Karakterizasyonu ve Agronomik Performanslarının Belirlenmesi
​Diyarbakır Yerel Patlıcan Genotiplerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı
​Diyarbakır Yerel Patlıcan Genotiplerinin Yüksek Sıcaklık Stresine Dayanımlarının Belirlenmesi
​Bazı Yabancı Badem Çeşitleri İle Yerli Badem Tiplerinin Diyarbakır İlindeki Gelişme, Verim, Fenolojik ve Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi I. Aşama
​Bazı Yabancı Badem Çeşitleri İle Yerli Badem Tiplerinin Diyarbakır İlindeki Gelişme, Verim, Fenolojik ve Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi II. Aşama
​Yerli ve Yabancı Bazı Kiraz Çeşitlerinin Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine Uyumlarının Belirlenmesi (1. Aşama )
​Diyarbakır Koşullarında Frigo ve Taze Fide ile Yetiştirilen Bazı Çilek Çeşitlerinin Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
​Diyarbakır Yöresi Bademlerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı I.Aşama
​Diyarbakır Yöresi Bademlerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı II.Aşama

Arıtma Çamuru Kullanımının Daneli Bitkiler ve Yağlı Tohumlu Bitkilerde, Verim, Verim Bileşenleri ve Toprak Yapısına Olan Etkisinin Araştırılması​
​Diyarbakır Koşullarında Farklı Seviyelerde Uygulanan Leonarditin Buğday Bitkisinin Verim ve Bazı Verim Öğeleri ile Toprağın Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerine Etkisi
​Diyarbakır İli Koşullarında Farklı Toprak İşleme Yöntemleri Kullanılarak Yeşil Gübrelemenin Ana Ürün Pamuk ve Mısırda Verim, Verim Bileşenleri ile Toprak Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi
​Farklı Ekim Zamanları, Toprak İşleme Yöntemleri ve Herbisitlerin Mercimekte, Yabancı Otlara, Verim ve Verim Unsurlarına Etkisi
​Buğday Hasadı Sonrası Anız Yönetim Sistemlerinin Teknik ve Ekonomik Yönden İncelenmesi
​Mısırda Farklı Dar Sıra ve Çift Sıra Yetiştirme Tekniğinin Verim, Verim Bileşenleri ve Bazı Toprak Özelliklerine Etkisi
​Fertigasyon Yöntemiyle Farklı Miktarlarda Azot Uygulamalarının Şeker Mısır Verim ve Verim Parametreleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
​Diyarbakır, Batman ve Şırnak İlleri Tarım Topraklarının Bitki Besin Maddesi ve Potansiyel Toksik Element Kapsamlarının Belirlenmesi, Veri Tabanının Oluşturulması ve Haritalanması
​Lif Verimi ve Kalitesi Yüksek, Biyotik ve Abiyotik Stres Faktörlerine Tolerant Yerli Pamuk Genotiplerinin, Klasik Islah ve Moleküler Sınıflama Yöntemleri ile Geliştirilmesi 
Diyarbakır İlinde Kullanılan Damla Sulama Sistemlerinin Teknik Performanslarının Belirlenmesi
Yüksek Sıcaklık Stresine Tolerant Pamuk Islahı
​Mercimek Yetiştiriciliğinde Farklı Çapraz Ekim Yöntemleri ve Leonardit Uygulamalarının Verim, Verim Bileşenleri ile Toprağın Bazı Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisi

​Sulamaya Açılacak Alanlar İçin Sürdürülebilir Normatif Üretim Planı Oluşturulması Ve Planın Benimsenmesinde Etkili Sosyal Ağların Belirlenmesi: Ambar Baraj Havzası Örneği

​Gökyüzünden Sofraya Su Hasadı Projesi (GAP Bölge Kalkınma İdaresi)​
​Pamuk Lifi Üretiminde Bölgesel Sı​nai İşbirliği
​Tarımsal AR-GE ve Eğitim Faaliyetlerinin AB Perspektifiyle Geliştirilmesi
​Organik Tohumluk Üretim Merkezi Kurulumu

İLETİŞİM

    GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü
  • Adres : GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü Silvan Yolu Üzeri 9. Km PK.72 21280 DİYARBAKIR

  • Telefon : +90 412 326 13 23-40 (2 Hat)

  • Faks : +90 412 326 13 24

  • E-Posta : gaputaem@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI