| Diyarbakır Koşullarında Farklı Ekim Zamanlarının Bazı Cin Mısırı (Zea mays everta L.) Çeşitlerinde Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi |
|---|
| Diyarbakır Koşullarında Farklı Ekim Sıklığı ve Azot Dozlarının Mısır (Zea mays L.)’da Verim ve Verim Unsurları Üzerine Etkisi |
|---|
| Ana Ürün Ve İkinci Ürün Olarak Bazı Şeker Sorgum Çeşitlerinin Verim ve Verim Öğelerinin Belirlenmesi |
|---|
| Diyarbakır Yöresinde Çeltik Yetiştiriciliğinde Organik Tarım Olanaklarının Araştırılması ve Konvansiyonel Tarım ile Karşılaştırılması |
|---|
| Diyarbakır Koşullarında Farklı Ekim zamanının Şeker Mısırı(Zea mays saccharata Sturt) Çeşitlerinde Taze Koçan ve Taze Verimi ile Bazı Tarımsal Özelliklere Etkisi |
|---|
| Diyarbakır Koşullarında II.Ürün Mısır Tarımında En Uygun Toprak İşleme Yönteminin Belirlenmesi |
|---|
| Güneydoğu Anadolu Şartlarında Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Yönüyle Stabilite Yetenekleri ve Mikro Element İçeriklerinin Araştırılması |
|---|
| Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinde Genotip X Çevre İnteraksiyonunun Kalite ile Verim Özelliklerine Etkisi |
|---|
| Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Fizyolojik ve Morfolojik Özelliklerinin Araştırılması |
|---|
| Makarnalık Buğdayda Fizyolojik ve Morfolojik Parametrelerin Verim ve Kalite ile Olan İlişkisinin Belirlenmesi |
|---|
| Makarnalık Buğday Çeşitlerinde Farklı Dönemde Uygulanan Üst gübre Formlarının Verim ve Kaliteye Etkisi |
|---|
| Bazı Buğday Genotiplerinin Sari Cücelik Virüslerine Karşı Dayanıklılığının Genotipik ve Fenotipik Karakterizasyonunun Belirlenmesi |
|---|
| Bazı Yerel Makarnalık Buğdayların Yüksek Sıcaklık Stresiyle İlişkili DNA Markörlerinin ve Seleksiyonda kullanılabilecek Morfolojik ve Fizyolojik Karakterlerinin Belirlenmesi |
|---|
| Makarnalık Buğday Islahında Sıcaklık Stresine Toleransın Belirlenmesinde Kullanılabilecek Fizyolojik ve Morfolojik Parametrelerin Araştırılması |
|---|
| Güneydoğu Anadolu Bölgesi Bazı Durum Buğday Çeşit, Yerel Popülasyon ve Hatlarının Tane ve Bulgur Kalitesinin Değerlendirilmesi |
|---|
Diyarbakır Ekolojik Şartlarında Anasonun İçin Uygun Ekim Zamanı, Ekim Normu Azot ve Fosfor Dozlarının Belirlenmesi
|
Diyarbakır Ekolojik Koşullarında Kişnişin İçin Uygun, Ekim Zamanı, Ekim Normu, Azot ve Fosfor Dozlarının Belirlenmesi
|
Bazı Kişniş Varyetelerinin (Coriandrum sativum var. microcarpum DC., Coriandrum sativum var. makrocarpum) Yazlık, Kışlık Ve Farklı Ekim Zamanlarındaki Performanslarının Belirlenmesi
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Doğal Florasında Bulunan Kekik Türlerinin Yerlerinin Tespit Edilip Kültüre Alma Olanaklarının Araştırılması
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Boya Bitkileri ve Bu Bitkilerle Yapılan Doğal Boyamacılık Sanatının Saptanması Üzerine Bir Araştırma
|
Bazı Boya Bitkilerinin Agronomik ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
|
Boya Bitkileri Araştırma Projesi
|
Sustainable Natural Dyeing and Weaving Systems
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Ex-Situ Muhafazası, Karakterizasyonu ve Ön Değerlendirilmesi
|
GAP Yöresi Tıbii ve Aromatik Bitkiler Genetik Kaynakları Araştırması
|
GAP Yöresi Kapari (Capparis sp.) Geliştirme Projesi
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Meyan Bitkisinin (Glycyrrhiza glabra L.) Kültüre Alınması ve Değerlendirilmesi
|
Meyan (Glycyrrhiza glabra L.)Islah Araştırmaları
|
Ülkesel Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Beşinci beş yıllık dilim)
|
Ülkesel Nohut Islah Araştırmaları (Beşinci beş yıllık dilim)
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Beşinci beş yıllık dilim)
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Nohut Islah Araştırmaları (Beşinci beş yıllık dilim)
|
Tebeşirleşmeye Toleranslı Mercimek Genotiplerinin Belirlenmesi
|
Ülkesel Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Dördüncü beş yıllık dilim)
|
Ülkesel Nohut Islah Araştırmaları (Dördüncü beş yıllık dilim)
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Dördüncü beş yıllık dilim)
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Nohut Islah Araştırmaları (Dördüncü beş yıllık dilim)
|
Kırmızı Mercimek ve Nohut’ta Farklı Bitki Sıklığında Sırta Ekim Yönteminin Geleneksel Ekim Yöntemi ile Kıyaslanması
|
Ülkesel Nohut Islah Araştırmaları (Üçüncü beş yıllık dilim)
|
Ülkesel Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Üçüncü beş yıllık dilim)
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Nohut Islah Araştırmaları (Üçüncü beş yıllık dilim)
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Üçüncü beş yıllık dilim)
|
Diyarbakır Koşullarında Bazı Ön Bitkilerin Geleneksel ve Organik Tarımda Kırmızı Mercimek Verim Ve Verim Unsurlarına Etkisi
|
Ülkesel Nohut Islah Araştırmaları( İkinci beş yıllık dilim)
|
Ülkesel Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları ( İkinci beş yıllık dilim)
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (İkinci beş yıllık dilim)
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (İkinci beş yıllık dilim)
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (birinci beş yıllık dilim)
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (birinci beş yıllık dilim)
|
Diyarbakır Koşullarında İkinci Ürün Şartlarında Farklı Tef (Eragrotis teff) Çeşitlerinin Frarklı ekim ve Hasat Zamanlarının Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisi (2024)
|
Diyarbakır Koşullarında Kışlık Ara Ürün Olarak Yetiştirilecek Bazı Tek Yıllık Baklagil Yem Bitkilerinin Mısırın Silaj ve Tane Verimine Katkısının ve Uygulanacak Azot Dozuna Etkisinin Belirlenmesi (2022)
|
Diyarbakır Koşullarında Bazı Çok Yıllık Buğdaygil Yem Bitkilerinin Adaptasyonu (2021)
|
Diyarbakır Koşullarında Karışım Oranı ve Biçim Zamanının Yem Bezelyesi +Tahıl Karışımlarında Verim ve Kalite Üzerıne Etkıleri (2019)
|
Güneydoğu Anadolu Yem Bitkisi Araştırmaları (2014)
|
Pamukta Bitki Sıklığı ve Ekim Zamanının Verim, Lif Kalite Kriterleri ve Bazı Fizyolojik Parametrelere Etkisi
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Pamuk Islah Araştırmaları
|
Pamukta (Gossypium hirsutum L.) yüksek sıcaklık stresine toleranslık/dayanıklılık ile ilişkili DNA markörlerinin belirlenmesi
|
GAP Bölgesine Uygun Pamuk Çeşitlerinin Çift Melez Yöntemi İle Geliştirilmesi
|
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Pamuk Islah Araştırmaları Yüksek Sıcaklık Stresine Tolerant Pamuk Islahı
|
Pamukta Bazı Fizyolojik Parametreler ile Verim ve Lif Kalite Özelliklerinin Su Stresi Koşullarında Değerlendirilmesi
|
Pamuk Islah Projeleri Sonucunda Elde Edilmiş Olan Ümitvar İleri Hatların Verticillium dahliae Kleb. Solgunluğuna Duyarlıklarının Belirlenmesi
|
Bor Bileşiği ile Kaplanan Pamuk Tohumlarının, Tohumluk Özelliklerindeki Değişimlerin Araştırılması
|
Bor Bileşiği ve Mikoriza Mantarı ile Kaplanan Şekerpancarı Tohumlarının, Tohumluk Özelliklerindeki Değişimlerin ve Arazi Şartlarında Verim ve Kalite Parametrelerine Etkisinin Araştırılması
|
Pamukta Melezleme Islahı ile Çeşit Geliştirme ve Adaptasyon Araştırmaları
|
Bazı İleri Pamuk Hat/Çeşitlerinin Diyarbakır ve Mardin Koşullarına Adaptasyonu
|
Verimli ve II. Ürüne Uygun Erkenci Pamuk Çeşitlerinin Geliştirilmesi
|
Verimli ve Lif Kalite Özellikleri Üstün Pamuk Çeşitlerinin Geliştirilmesi
|
Line x Tester Analiz Yöntemi ile GAP Bölgesine Uygun Pamuk Çeşitlerinin Geliştirilmesi
|