Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GAP ULUSLARARASI TARIMSAL ARAŞTIRMA VE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • TARLA BİTKİLERİ ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
    • HAYVANCILIK ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
    • BAHÇE BİTKİLERİ ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
    • EĞİTİM VE YAYIM BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    • ÜRETME VE İŞLETME BÖLÜMÜ
    • DIŞ KAYNAKLI PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    KALİTE VE TEKNOLOJİ LABORATUVARI
    GAP PAMUK LİFİ TEST VE ANALİZ LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
    MAKARNALIK BUĞDAY ÇEŞİTLERİMİZ
    EKMEKLİK BUĞDAY ÇEŞİTLERİMİZ
    ARPA ÇEŞİTLERİMİZ
    MERCİMEK ÇEŞİTLERİMİZ
    NOHUT ÇEŞİTLERİMİZ
    PAMUK ÇEŞİTLERİMİZ
    ÇELTİK ÇEŞİDİMİZ
    YEM BİTKİLERİ ÇEŞİTLERİMİZ
    KAPARİ ÇEŞİDİMİZ
    TİRİTİKALE ÇEŞİDİMİZ
    KEKİK ÇEŞİDİMİZ
    SOYA ÇEŞİDİMİZ
  • PROJELER
    DEVAM EDEN PROJELER
    ​​SONUÇLANAN PROJELER
  • YAYINLAR
    VERİLER
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü > Menu

​

DEVAM EDEN PROJELER


​Ülkesel Mısır Entegre Ürün Yönetimi Ülkesel Mısır Ürün Yönetimi Bölge Verim Ve Adaptasyon Araştırmaları
​Makarnalık Buğdayda Farklı Sıra Arası Mesafe ve Ekim Sıklığının Verim, Bazı Kalite ve Fizyolojik  Özellikler Üzerine Etkisi
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Arpa Islah Araştırmaları
​1. Alt Proje: Güneydoğu Anadolu Bölgesi Arpa Islah Materyallerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
​2. Alt Proje: Güneydoğu Anadolu Bölgesi Arpa Hastalık Çalışmaları
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ekmeklik Buğday Islah Araştırmaları
​1. Güneydoğu Anadolu Geçit Bölgesi Fakültatif Ekmeklik Buğday Islah Araştırmaları
​2. Alt Proje: Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ekmeklik Buğday Islah Materyallerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
​3. Alt Proje: Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ekmeklik Buğday Hastalık Çalışmaları
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Makarnalık Buğday Islah Araştırmaları
​1. Alt Proje: Güneydoğu Anadolu Bölgesi Makarnalık Buğday Islah Materyallerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
​2. Alt Proje: Güneydoğu Anadolu Bölgesi Makarnalık Buğday Hastalık Çalışmaları
​Tohum Mutajenezi Yoluyla Nohutta Üstün Özellikli Genotiplerin Elde Edilmesine Yönelik Ön Islah Çalışmaları​
​Bazı Kırmızı Mercimek Çeşitlerinde Farklı Dozlarda Gamma Işını ve EMS (Ethyl Methane Sulfonate) Uygulamalarının M1 ve M2 Generasyonlarında Bitkisel ve Tarımsal Özelliklere Etkilerinin Belirlenmesi
​Ülkesel Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Beşinci beş yıllık dilim)
​Ülkesel Nohut Islah Araştırmaları (Beşinci beş yıllık dilim)
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Altıncı beş yıllık dilim)
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Nohut Islah Araştırmaları (Altıncı beş yıllık dilim)
​Diyarbakır Koşullarında Tek Yıllık Çim (Lolium multiflorum Lam.) Çeşitlerinin Ot Verimi ve Kalitesinin Belirlenmesi​
​Diyarbakır Koşullarında Kırmızı Mercimek ve Buğday Sonrası Farklı Sorgum Tiplerinin İkinci Ürün Olarak Yetiştirilme İmkanlarının Araştırılması
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Pamuk Araştırmaları​
​Ana Ürün ve Mercimek Sonrası İkinci Ürün Koşullarında Bazı Pamuk (G. hirsutum L.) Çeşitlerinin Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tarım Alanlarında Görülen Solanum Türleri Yabancı Otlarının Teşhisleri, Biyolojileri Ve Mücadele Olanaklarının Araştırılması



​Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi: Siirt İli Hamdani Koyunlarının Halk Elinde Islahı Projesi-1​
​Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi: Siirt İli Hamdani Koyunlarının Halk Elinde Islahı Projesi-2
​Diyarbakır İlinde Koyun Yetiştiricilerinin Küresel İklim Değişikliğine Yönelik Algılarının Belirlenmesi
​Zom Koyunlarında Meme Özellikleri, Süt Verimi, Süt Bileşenleri ve Aralarındaki İlişkilerin Belirlenmesi 



​Güneydoğu Anadolu Bölgesi İncir (Ficus carica L.) Genetik kaynakları Muhafaza ve Değerlendirme Araştırma​
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Badem (Amygdalus communis L.) Genetik kaynakları Muhafaza ve Değerlendirme Araştırma
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Alıç (Crataegus spp.) Genetik kaynakları Muhafaza ve Değerlendirme Araştırma
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Armut (Pyrus spp.) Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Karakterizasyonu II. Aşama
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Dut (Morus spp.) Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Karakterizasyonu
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Zeytin (Olea Europaea L.) Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Karakterizasyonu
​Yüksek Sıcaklık Stresi Koşullarında Bazı Kavun (Cucumis Melo L.) Genotiplerin Dayanımlarının Belirlenmesi
​Tayfı (Vitis vinifera L.) Üzüm Çeşidinde Klon Seleksiyonu I. Aşama
​Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerde Adaptasyonunun Belirlenmesi
​Boğazkere ve Mazrone Üzüm (Vitis Vinifera L.) Çeşitlerinin Aşılı ve Aşısız Fidanlarında Kuraklık Stresi Toleransının Belirlenmesi
​Diyarbakır Yerel Patlıcan Popülasyonlarından Çeşit Geliştirme-II 
​Diyarbakır Yöresi Bademlerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı III. Aşama
​Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Bazı İllerde Yüksek Sıcaklıklara Toleranslı Ceviz Genotiplerinin Seleksiyonu
​Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kavun (Cucumis melo L.) Genotiplerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı

​Buğdaya Ekimle Birlikte Uygulanan Azotun Azaltılarak Azot Kullanım Etkinliğinin Artırılması​

​Hayvancılık Desteklemelerinin Etki Analizi (Diyarbakır İli Örneği) T3
​TAGEM Tarafından Geliştirilen Buğday Çeşitlerinin Üretici Açısından Memnuniyeti ve Takibi – 3(Diyarbakır-Mardin ili örneği)

​​Toprakta Dijital Ayak İzi (GAP Bölge Kalkınma İdaresi)​

İLETİŞİM

    GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü
  • Adres : GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü Silvan Yolu Üzeri 9. Km PK.72 21280 DİYARBAKIR

  • Telefon : +90 412 326 13 23-40 (2 Hat)

  • Faks : +90 412 326 13 24

  • E-Posta : gaputaem@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI