Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GAP ULUSLARARASI TARIMSAL ARAŞTIRMA VE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
Ana Sayfa
KURUMSAL YAPI
MÜDÜR
MÜDÜR YARDIMCISI
BÖLÜMLER
TARLA BİTKİLERİ ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
HAYVANCILIK ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
BAHÇE BİTKİLERİ ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
TOPRAK VE SU KAYNAKLARI ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
EĞİTİM VE YAYIM BÖLÜMÜ
TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
ÜRETME VE İŞLETME BÖLÜMÜ
DIŞ KAYNAKLI PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ
ORGANİZASYON ŞEMASI
TARİHÇE
GÖREVLERİMİZ
MİSYON VE VİZYONUMUZ
KALİTE POLİTİKAMIZ
HİZMET STANDARTLARIMIZ
LABORATUVARLAR
KALİTE VE TEKNOLOJİ LABORATUVARI
GAP PAMUK LİFİ TEST VE ANALİZ LABORATUVARI
ÜRÜNLER
MAKARNALIK BUĞDAY ÇEŞİTLERİMİZ
EKMEKLİK BUĞDAY ÇEŞİTLERİMİZ
ARPA ÇEŞİTLERİMİZ
MERCİMEK ÇEŞİTLERİMİZ
NOHUT ÇEŞİTLERİMİZ
PAMUK ÇEŞİTLERİMİZ
ÇELTİK ÇEŞİDİMİZ
YEM BİTKİLERİ ÇEŞİTLERİMİZ
KAPARİ ÇEŞİDİMİZ
TİRİTİKALE ÇEŞİDİMİZ
KEKİK ÇEŞİDİMİZ
SOYA ÇEŞİDİMİZ
PROJELER
DEVAM EDEN PROJELER
SONUÇLANAN PROJELER
YAYINLAR
VERİLER
BASIN
İL HAKKINDA
SIK SORULAN SORULAR
İLETİŞİM
Skip Navigation Links
GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü
>
Menu
DEVAM EDEN PROJELER
TARLA BİTKİLERİ ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
Ülkesel Mısır Entegre Ürün Yönetimi Ülkesel Mısır Ürün Yönetimi Bölge Verim Ve Adaptasyon Araştırmaları
Makarnalık Buğdayda Farklı Sıra Arası Mesafe ve Ekim Sıklığının Verim, Bazı Kalite ve Fizyolojik Özellikler Üzerine Etkisi
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Arpa Islah Araştırmaları
1. Alt Proje: Güneydoğu Anadolu Bölgesi Arpa Islah Materyallerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
2. Alt Proje: Güneydoğu Anadolu Bölgesi Arpa Hastalık Çalışmaları
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ekmeklik Buğday Islah Araştırmaları
1. Güneydoğu Anadolu Geçit Bölgesi Fakültatif Ekmeklik Buğday Islah Araştırmaları
2. Alt Proje: Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ekmeklik Buğday Islah Materyallerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
3. Alt Proje: Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ekmeklik Buğday Hastalık Çalışmaları
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Makarnalık Buğday Islah Araştırmaları
1. Alt Proje: Güneydoğu Anadolu Bölgesi Makarnalık Buğday Islah Materyallerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
2. Alt Proje: Güneydoğu Anadolu Bölgesi Makarnalık Buğday Hastalık Çalışmaları
Tohum Mutajenezi Yoluyla Nohutta Üstün Özellikli Genotiplerin Elde Edilmesine Yönelik Ön Islah Çalışmaları
Bazı Kırmızı Mercimek Çeşitlerinde Farklı Dozlarda Gamma Işını ve EMS (Ethyl Methane Sulfonate) Uygulamalarının M1 ve M2 Generasyonlarında Bitkisel ve Tarımsal Özelliklere Etkilerinin Belirlenmesi
Ülkesel Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Beşinci beş yıllık dilim)
Ülkesel Nohut Islah Araştırmaları (Beşinci beş yıllık dilim)
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırmızı Mercimek Islah Araştırmaları (Altıncı beş yıllık dilim)
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Nohut Islah Araştırmaları (Altıncı beş yıllık dilim)
Diyarbakır Koşullarında Tek Yıllık Çim (Lolium multiflorum Lam.) Çeşitlerinin Ot Verimi ve Kalitesinin Belirlenmesi
Diyarbakır Koşullarında Kırmızı Mercimek ve Buğday Sonrası Farklı Sorgum Tiplerinin İkinci Ürün Olarak Yetiştirilme İmkanlarının Araştırılması
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Pamuk Araştırmaları
Ana Ürün ve Mercimek Sonrası İkinci Ürün Koşullarında Bazı Pamuk (G. hirsutum L.) Çeşitlerinin Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tarım Alanlarında Görülen Solanum Türleri Yabancı Otlarının Teşhisleri, Biyolojileri Ve Mücadele Olanaklarının Araştırılması
HAYVANCILIK ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi: Siirt İli Hamdani Koyunlarının Halk Elinde Islahı Projesi-1
Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi: Siirt İli Hamdani Koyunlarının Halk Elinde Islahı Projesi-2
Diyarbakır İlinde Koyun Yetiştiricilerinin Küresel İklim Değişikliğine Yönelik Algılarının Belirlenmesi
Z
om Koyunlarında Meme Özellikleri, Süt Verimi, Süt Bileşenleri ve Aralarındaki İlişkilerin Belirlenmesi
BAHÇE BİTKİLERİ ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
Güneydoğu Anadolu Bölgesi İncir (
Ficus carica
L.) Genetik kaynakları Muhafaza ve Değerlendirme Araştırma
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Badem (
Amygdalus communis
L.) Genetik kaynakları Muhafaza ve Değerlendirme Araştırma
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Alıç (
Crataegu
s spp.) Genetik kaynakları Muhafaza ve Değerlendirme Araştırma
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Armut (
Pyrus
spp.) Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Karakterizasyonu II. Aşama
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Dut (
Morus
spp.) Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Karakterizasyonu
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Zeytin (
Olea Europaea
L.) Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Karakterizasyonu
Yüksek Sıcaklık Stresi Koşullarında Bazı Kavun (
Cucumis Melo
L.) Genotiplerin Dayanımlarının Belirlenmesi
Tayfı (
Vitis vinifera
L.) Üzüm Çeşidinde Klon Seleksiyonu I. Aşama
Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerde Adaptasyonunun Belirlenmesi
Boğazkere ve Mazrone Üzüm (
Vitis Vinifera
L.) Çeşitlerinin Aşılı ve Aşısız Fidanlarında Kuraklık Stresi Toleransının Belirlenmesi
Diyarbakır Yerel Patlıcan Popülasyonlarından Çeşit Geliştirme-II
Diyarbakır Yöresi Bademlerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı III. Aşama
Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Bazı İllerde Yüksek Sıcaklıklara Toleranslı Ceviz Genotiplerinin Seleksiyonu
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kavun (
Cucumis melo
L.) Genotiplerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı
TOPRAK VE SU KAYNAKLARI ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜ
Buğdaya Ekimle Birlikte Uygulanan Azotun Azaltılarak Azot Kullanım Etkinliğinin Artırılması
TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
Hayvancılık Desteklemelerinin Etki Analizi (Diyarbakır İli Örneği) T3
TAGEM Tarafından Geliştirilen Buğday Çeşitlerinin Üretici Açısından Memnuniyeti ve Takibi – 3(Diyarbakır-Mardin ili örneği)
DIŞ KAYNAKLI PROJELER BİRİMİ
Toprakta Dijital Ayak İzi (GAP Bölge Kalkınma İdaresi)