ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
FINDIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • TANITIM
    • ENSTİTÜ YÖNETİMİ
    • VİZYONUMUZ
    • MİSYONUMUZ
    • YÖNETİM VE ORGANİZASYON
    • HİZMET STANDARDIMIZ
    • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
  • BÖLÜMLER
    • TEKNİK BÖLÜMLER
      • GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
      • ISLAH VE GENETİK BÖLÜMÜ
      • YETİŞTİRME TEKNİĞİ BÖLÜMÜ
      • ÜRETİM VE İŞLETME BİRİMİ
      • EĞİTİM VE YAYIM BİRİMİ
    • LABORATUVARLAR
      • GIDA TEKNOLOJİLERİ LABORATUVARI
      • DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
      • POMOLOJİ LABORATUVARI
      • BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
      • T0PRAK VE YAPRAK ANALİZ LABORATUVARI
    • İDARİ BÖLÜMLER
      • İDARİ BİRİMLER
  • PERSONEL
    • TEKNİK PERSONEL
    • İDARİ PERSONEL
    • DÖNERSERMAYE PERSONELİ
    • YARDIMCI HİZMETLER PERSONELİ
  • DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ
    • İŞLETME BİGİLERİ
    • ÜRÜN SATIŞ LİSTESİ
    • ANALİZ ÜCRETLERİ
  • BİLGİ BANKASI
    • EĞİTİM VE YAYIM
      • ÇİFTÇİ EĞİTİM
    • PROJELERİMİZ
      • DEVAM EDEN PROJELER
      • SONUÇLANAN PROJELER
    • FINDIK ÇEŞİTLERİMİZ
    • BİLGİ EDİNME
    • FINDIK
    • KARAYEMİŞ
    • YURTDIŞI EĞİTİMLERDEN
  • TELEFON REHBERİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksFındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Çakıldak

​

Çakıldak Fındık: Ordu ilinde yaygın olarak yetiştirilen bu fındık çeşidi Batı Karadeniz bölgesinde Delisava adı ile tanınmakta ve geniş ölçüde üretimi yapılmaktadır. Diğer fındık çeşitlerimizden çok daha geç uyandığından ilkbaharın geç donlarından az zarar görmekte, her türlü iklim ve toprak koşullarına kolay uyabilmekte olan bu çeşidin verimi çok yüksektir. Oldukça iri ve nispeten uzunca olan meyvelerin lezzet ve kalitesi iyi değildir. Meyve kabuğu açık kahverenkli, 1.2 mm kalınlıkta ve kolay kırılmaktadır. Tabla kısmı geniş, düz ve dışa nispeten bombe yapmıştır. İç meyve kabuk içerisini iyice doldurmuştur. Meyve etine yapışık, damarlı ve kalınca zarları bulunmaktadır. Meyve eti fildişi renkte, gevrek ve göbek boşluğu orta derecede büyüktür. Kabuklu meyve ortalama 18.41 mm uzunluk ve 17,76 mm genişliktedir. 580-610 adet kabuklu fındık 1 kg gelmektedir. Randımanı % 52-54 ve yağ oranı % 58-63'dür. Genellikle 4'lü çotanak oluşturmakta ve zurufları meyve boyunun 1,5 katı büyüklüktedir.

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

İLETİŞİM

    Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Teyyaredüzü Mahallesi Atatürk Bulvarı

  • Telefon : 0454 215 15 51-0454 215 15 65

  • Faks : 0454 215 18 83

  • E-Posta : findikarastirma@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​