Completed Project

134 projects com​​​pleted

https://arastirma.tarimorman.gov.tr/bagcilik/Menu/7/Sonuclanan-Projeler


bagcilik@tarimorman.gov.tr


SIRA NO​                PROJE ADI
​134
Asmada (Vitis vinifera L.) Erkencilikten Sorumlu Aday Genlerin Genom Düzeyinde Belirlenmesi​ (2023)
​133

Tekirdağ İlinde Hava Kaynaklı ve Farklı Soğutma Düzeneklerine Sahip Bir Fotovoltaik-Termal Hibrit Sistemin Üzüm Kurutmada Performans Analizi​ (2023)
​132
Tekirdağ İlinde Güneş Enerjisi-Biyokütle Hibrit Kurutucuda  Cevizlerin Kurutulması (2023)
​131
Tekirdağ Yöresi Papazkarası Üzüm Çeşidinde Farklı Toprak İşleme ve Malç Bitki Uygulamalarının Toprak Özellikleri, Verim ve Kaliteye Etkileri (2023)
​130
​Türkiye Sofralık Üzüm Yetiştiriciliğine Yeni Çeşitlerin Kazandırılması, Üzüm Üretiminde Verim ve Kalitenin Geliştirilmesi (Entegre Proje) (2022)
​129
​ÜLKESEL PROJE: Organik Atık ve Artık Yönetimi 
ALT PROJE: Tekirdağ Koşullarında Bazı Örtü Bitkilerinin Toprak Özellikleri ve Bitki Beslenme Durumları ile Merlot Üzüm Çeşidinde Verim ve Kalite Üzerine Etkileri (2022)
​128
​Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerde Performansının Belirlenmesi (Entegre Proje)

Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerde Performansının Belirlenmesi (Tekirdağ Alt Proje) (2022)

​127
​Yeni Islah Edilen Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Soğukta Muhafazaya Uygunluklarının Belirlenmesi (2022)
​126
Trakya Yöresi Yerel Şaraplık Üzüm Çeşitlerinde Kuraklık Toleransının Belirlenmesi (2022)
​125
Farklı Ploidi Seviyelerindeki Üzüm Çeşitlerinin  Resiprokal Melezlenmesiyle Yeni Triploid Üzüm Çeşidi Elde Edilmesi Olanakları  (2022)
​124
Trakya Yöresi Bağlarındaki Papazkarası Üzümleri Kullanılarak, Spontan Fermantasyon ile Elde Edilen Şaraplardan İzole Edilen Saccharomyces cerevisiae türü Mayaların Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi (2021)
​123Milli Koleksiyon Bağından Seçilmiş Bazı Yerel Şaraplık Çeşitlere Uygulanan Farklı Terbiye Şekillerinin Üzüm ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkileri (2020)
​122
Türkiye Asma Genetik Kaynakları Veritabanı (2017-2019 dilimi)  (2020) 
​121
​Meyve Bahçelerinde Değişken Oranlı Uygulamaların Verim ve Kaliteye Etkileri (2020)
ICT-AGRI ERANET ÇAĞRISI Id 29957-VAROS
(Enabling Precision Farming Variable Rate Operations In Orchards)
​120
Üzüm Olgunluğu, Hardal Tohumu ve Ürün Depolama Sıcaklığının Hardaliyenin Kalitatif Özellikleri ve Raf Ömrüne Etkileri (2020)
​119
Uluslararası Asma Çeşit/Anaç Koleksiyonunun Oluşturulması ve Muhafazası (2020)
​118
Melezleme Islahı Yoluyla Erkenci ve Geççi Üzüm Çeşitlerinin Geliştirilmesi (II.Dilim) (2020) 
​117
Tekirdağ Çekirdeksizi, Tekirdağ Misketi, Güz Gülü Sofralık Üzüm Çeşitlerinde Kalitenin Arttırılması Üzerine Salkım Ucu Kesme, GA3 ve Bazı Kimyasal Madde Uygulamalarının Etkileri’ (2020)
​116
Türkiye Asma Genetik Kaynaklarının Belirlenmesi, Muhafazası ve Tanımlanması (2020)  
(1965 yılında başlayan sürekli projenin 2015-2019 yılları arasındaki 5 yıllık dilimi)

​115
​Marmara Bölgesinde Cardinal Üzüm Çeşidinde Klon Seleksiyonu Çalışmaları (2020)
​114
ÇATI PROJE: Bağcılıkta Çoğaltma Tekniklerinin Geliştirilmesi
ALT PROJE: Asmaların Çoğaltılmasında Hidroponik Kültürden Yararlanılması (2019)
​113
ÜLKESEL PROJE: ​Organik Atık ve Artık Yönetimi 
ALT PROJE: 
Cibre ve Pirinanın Kalecik Karası ile Narince Üzüm Çeşitlerinde Toprak Özellikleri, Verim, Gelişme, Kalite Üzerine Etkileri (2019)
​112
​Bazı Üzüm Çeşitlerinin Bağ Mildiyösü (Plasmopara viticola ((Berk. & M.A. Curtis) Berl. & De Toni)) Hastalığına Karşı Reaksiyonları ve Etmenin Moleküler Karakterizasyonu (2018)
​111
​Trakya Bağ Alanlarında Fitoplazma Hastalıkları ve Olası Vektör Böcek Türlerinin Tespiti ile Alınacak Önlemlerin Belirlenmesi (2018)
​110
​Trakya Bağ Alanlarında Bitki Paraziti Nematod Türlerinde Pasteuria Spp.'nin Belirlenmesi, Patojenisiteleri Ve Biyolojik Mücadelede Kullanılma Olanaklarının Araştırılması (2018)
​109
​Türkiye Bağcılığında Araştırma-Yayım-Çiftçi İlişkilerinin Belirlenmesi (ÜLKESEL PROJE) (2018)
​108
​​Farklı Kurutma Sistemleri Kullanarak Bazı Üzüm Çeşitlerinin Kurutmalık Özelliklerinin Araştırılması (2018)
​107
Polyploidi Yoluyla Çekirdeksiz ve İri Taneli Üzüm Çeşitlerinin Islahına Yönelik İlk Aşama Olarak Tetraploid Hatların Elde Edilmesi ve Uygun Yöntemlerin Belirlenmesi  (TÜBİTAK 3001) (2017)
​106
​​Tekirdağ İli Sert Çekirdekli Meyve Ağaçlarında Bulunan Buprestidae (Coleoptera) Türleri, Yoğunlukları, Doğal Düşmanları ve Capnodis Türlerinin Mücadelesine Yönelik Bazı Biyolojik Kriterlerin Belirlenmesi (2017)
​105
​Bazı Asma Anaçlarının Xiphinema index’e Karşı Reaksiyonlarının Belirlenmesi (2017)
​104
​​Bağcılık ve Meyvecilikte Elle Hasat Yöntemi ile Tasarımı Yapılacak Hasat Amaçlı Mobil Taşıyıcı Platformun Kullanımında Zaman Yönetimi ve Performans Değerlerinin Karşılaştırılması (2016)
​103
Tekirdağ Koşullarında Cabernet Sauvignon ve M. Palieri Üzüm Çeşitleri Üzerinde Kısmi Kök Bölgesi Kuruluğu (PRD) ve Kısıtlı Damla Sulama ​Programlarının Asma-Su İlişkileri, Gelişime, Verim, Meyve ve Şarap Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi (2016)
​102
​​Farklı Taç Mikroklimalarının Merlot (Vitis vinifera L.) Üzüm Çeşidine Ait Asmalarda Fizyolojik Faaliyetler ve Kalite Üzerine Etkileri (2016)
​101
​Tekirdağ  Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce Yeni  Geliştirilen Üzüm Çeşitlerinin Demonstrasyonlarla Çiftçilere Tanıtılması (2016)
​100
​Trakya'da Çeltik Üreten Tarım İşletmelerinde Yoksulluk Analizi (2016)
​099
​Bazı Üzüm Çeşitlerinde, Ürün İşleme ve Depolama Sürecinde Resveratrol ve Biyoaktif Özelliklerdeki Değişimin Belirlenmesi (2015)
​098
​Üzüm Cibresinin Bazı Kalite Değerleri Üzerine Farklı Kurutma Yöntemlerinin Etkisi (2015)
​097
​Bazı Bitki Aktivatörlerinin Tekirdağ Çekirdeksizi Üzüm Çeşidinde Külleme (Erysiphe Necator (Schw.) Burr.) Hastalığına Karşı Etkilerinin Araştırılması (2015)
​096
​Bazı Yaprak Gübresi Uygulamalarının Kober 5BB Ve 140Ru Üzerine Aşılı Cabernet Sauvignon Ve Alphonse Lavallée Üzüm Çeşitlerinde Verim Ve Kalite Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi (2015)
​095
​Melezleme Yoluyla Erkenci ve Son Turfanda Üzüm Çeşitlerinin Elde Edilmesi (2015)
​094
​Gökçeada' da Organik Üzüm Yetiştiriciliğine Uygun Çeşitlerin Belirlenmesi (2015)
​093
​​Trakya Bağlarında Virüs Vektörü Nematod Türlerinin Belirlenmesi ve Önemli Türün Virüs-Vektör İlişkilerinin Saptanması​ (2015)
​092
​Şarköy Koşullarında Trakya İlkeren ve Alphonse Lavallée Üzüm Çeşitleri İçin Uygun Sulama Programının Belirlenmesi (2014)
​091
​Trakya İlkeren ve Italia Üzüm Çeşitlerinde Salkımlarda Torbalama Uygulamalarının Olgunluk, Verim Ve Kalite Üzerine Etkileri (2014)
​090
​Türkiye Asma Genetik Kaynaklarının Belirlenmesi, Tanımlanması ve Muhafazası Üzerinde Araştırmalar (Milli Koleksiyon Bağı Tesisi) (2014)
​089
​Bağcılık İşletmelerinde Ürün Sigortası Uygulamalarına Yönelik Çiftçilerin Yaklaşımı, Sorunlar ve Çözüm Önerileri (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli Ve Çanakkale Örneği) (2013)
​088
​Cabernet Sauvignon Üzüm Çeşidinde Farklı Toprak İşleme ve Sürgün Uzunluğu Uygulamalarının Su Stresi, Verim ve Kalite Üzerine Etkileri (2013)
​087
​Gibberellik Asit Etken Maddeli Preparatların Güz Üzümü Çeşidinde Verim ve Kalite Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi (2013)
​086
​İç ve Dış Pazara Yönelik Yeni Üzüm Çeşitlerinin Melezleme İle Elde Edilmesi (TUBİTAK) (2012)
​085
​Marmara Bölgesinde Cardinal Üzüm Çeşidinde Klon Seleksiyonu Çalışmaları (2012)
​084
​Farklı Muhafaza Yöntemlerinin, Asma Yapraklarının Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri İle Pestisit Kalıntı Miktarları Üzerine Etkisinin İncelenmesi (2011)
​083
​Bazı Üzüm Çeşitleri ve Amerikan Asma Anaçlarının Meristem Kültürü Yoluyla Çoğaltılmaları (2011)
​082
​Gökçeada'da Organik Üzüm Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Alt Proje:Gökçeada'da Organik Üzüm Yetiştiriciliğine Uygun Çeşitlerin Belirlenmesi (2011)
​081
​Melezleme Islahı ile Elde Edilen Bazı Üzüm Çeşitlerinin SSR Markörleriyle Ebeveyn Analizleri ve Çekirdeksiz Üzüm Çeşidi Islahında Çekirdeksiz Fertlerin Marköre Dayalı Seleksiyon Yöntemiyle Erken Seleksiyonu (2011)
​080
​Şarköy Bağcılığını Geliştirme Projesi (2011)
​079
​TYVEK Malç Uygulamasının Bazı Üzüm Çeşitleri ve 0900 Ziraat Kiraz Çeşidi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi (2011)
​078
​Bazı Üzüm Çeşitlerinin Üzüm Suyuna Uygunluk Derecelerinin Belirlenmesi (2010)
​077
​Marmara Bölgesinde Ekonomik Değer Taşıyan Bazı Üzüm Çeşitleri Üzerinde Klon Seleksiyonu Çalışmaları (Alphonse L.) (2010)
​076
​Bazı Üzüm Çeşitleri Arasında Melezleme Yolu İle Çekirdeksiz Erkenci ve Çekirdeksiz Son Turfanda Üzüm Çeşitlerinin Elde Edilmesi (2010)
​075
​Bağcılıkta Hastalık ve Zararlılarla Mücadelede Elektrostatik Memeli Tünel Tipi İlaçlama Makinesi ile Turbo Atomizörün Etkinliklerinin Belirlenmesi (2010)
​074
​Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Marmara Bölgesindeki Değişik Ekolojik Koşullara Uyumu ve Pazar Değerleri Üzerine Araştırmalar (2010)
​073
​Melezleme Yolu İle Külleme (Oidium tuckeri) ve Mildiyö (Plasmapora viticola) Hastalıklarına Dayanıklı ve Standart Özelliklere Sahip Yeni Üzüm Çeşitlerinin Elde Edilmesi (2009)
​072
​Türkiye Asma Genetik Kaynaklarının Belirlenmesi, Tanımlanması ve Muhafazası (2009)
​071
​Milli Koleksiyon Bağındaki Üzüm Çeşitlerinin Şaraplık Özelliklerinin Araştırılması (2008)
​070
​Marmara Bölgesinde Ekonomik Değer Taşıyan Bazı Üzüm Çeşitleri Üzerinde Klon Seleksiyonu Çalışmaları (Cinsaut) (2008)
​069
​Trakya Bölgesi Bağcılığının Mevcut Durumu Ve Üreticilerin Örgütlenme Olanaklarının Belirlenmesi (2007)
​068
​Kozak Siyahı Üzüm Çeşidinde Klon Seleksiyonu Çalışmaları (2007)
​067
​Tekirdağ Koşullarında Sulamanın Razakı Ve Semillon Üzüm Çeşitlerinde Verim Ve Kalite Üzerine Etkisi (2007)
​066
​Değişik Dönemlerde Alınan Asma Aşı Kalemlerinde Gözlerin Uyanması Ve Kallus Oluşumu Üzerine Soğukta Muhafazanın Etkileri (2007)
​065
​Trakya İlkeren Üzüm Çeşidinde Farklı Anaç Ve Terbiye Sistemlerinin Erkencilik, Verim Ve Kalite Üzerine Etkileri (2007)
​064
​Pülverizasyon Uygulamalarında Klasik İlaçlama Yöntemiyle Elektrostatik Memeli Tünel İlaçlama Yönteminin Karşılaştırılması (2006)
​063
​Milli Koleksiyon Bağındaki Üzüm Çeşitlerinin Şaraplık Özelliklerinin Araştırılması (2006)
​062
​Melezleme İle Elde Edilen Bazı Çekirdeksiz Üzüm Çeşitlerinin Reçel Olarak Teknolojik Değerlerinin Belirlenmesi (2005)
​061
​Tekirdağ Koşullarında Razakı Ve Semillon Üzüm Çeşitlerinde Gençlik Dönemindeki Asmalarda Su Tüketiminin Belirlenmesi Ve Sulamanın Vegetatif Gelişme Üzerine Etkileri (2005)
​060
​Milli Koleksiyon Bağındaki Üzüm Çeşitlerinin Şaraplık Özelliklerinin Araştırılması (2004)
​059
​Ethephon, Gibberellik Asit Ve Bilezik Alma Uygulamalarının Yeni Elde Edilmiş Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerine Etkileri Üzerinde Araştırmalar (2003)
​058
​Tekirdağ Koşullarında Bazı Siyah Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Teknolojik Olum Safhasında Fenolik Maddelerin Değişimi (2003)
​057
​Marmara Ve Trakya Bölgesinde Ekonomik Değer Taşıyan Bazı Üzüm Çeşitleri Üzerinde Klon Seleksiyonu Çalışmaları Projesi (Amasya Beyazı) (2003)
​056
​Tekirdağ İlinde Bağ Alanlarının Spektral Özelliklerinin ve Alansal Dağılımının Sayısal Uydu Verileri ile Belirlenmesi (2002)
​055
​Milli Koleksiyon Bağındaki Üzüm Çeşitlerinin Şaraplık Özelliklerinin Araştırılması (2001)
​054
​Çekirdeksiz Üzüm Çeşitlerinden Yeni Hibritlerin Elde Edilmesinde Embriyo Kültürünün Kullanılması (2001)
​053
​Marmara ve Trakya Bölgesinde Ekonomik Değer Taşıyan Bazı Üzüm Çeşitleri Üzerinde Klon Seleksiyonu Çalışmaları (Kozak Beyazı ve Karasakız) (2001)
​052
​Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Marmara Bölgesi Koşullarına Biyoekolojik Uyumu ile Muhafaza ve Pazarlama Sorunları Üzerine Araştırmalar (2001)
​051
​Italia Üzüm Çeşidinde Vegetatif Gelişme ile Üzüm Kalitesi Arasındaki İlişkiler (2001)
​050
​Değişik Terbiye Şekilleri Verilmiş Italia ve Semillon Üzüm Çeşitlerinin Ekofizyolojik Tepkileri Üzerine Araştırmalar (1999)
​049
​Bazı Standart Üzüm Çeşitleri Üzerinde Yüksek Terbiyede Farklı Pallisaj Şekillerinin Denenmesi (1999)
​048
​Bazı Üzüm Çeşitleri Arasında Melezleme Yoluyla Çekirdeksiz Erkenci ve Çekirdeksiz Son Turfanda Üzüm Çeşitlerinin Elde Edilmesi (1999)
​047
​Klon Seleksiyonu İle Elde Edilen Elit Asma Materyalinin Meristem Kültürü Yoluyla Çoğaltılması (1999)
​046
​Marmara ve Trakya Bölgesinde Ekonomik Değer Taşıyan Bazı Üzüm Çeşitleri Üzerinde Klon Seleksiyonu Çalışmaları (Bozcaada Çavuşu) (1999)
​045
​Melezleme Yolu İle Külleme ve Mildiyö Hastalıklarına Dayanıklı ve Standart Özelliklere Sahip Yeni Üzüm Çeşitlerinin Elde Edilmesi (1999)
​044
​Amerikan Asma Anaçlarında Klon Seleksiyonu Çalışmaları (1999)
​043
​Papazkarası ve Cardinal Üzüm Çeşitlerinde Bölge Şartlarına Uygun Terbiye Şekillerinin Araştırılması (1997)
​042
​Marmara ve Trakya Bölgesinde Ekonomik Değer Taşıyan Bazı Üzüm Çeşitleri Üzerinde Klon Seleksiyonu Çalışmaları (Yapıncak, Semillon, Gamay, Papazkarası, Clairette, Hafızali ve Hamburg Misketi) (1997)
​041
​Bazı Yeni Üzüm Melezlerinin Antalya Koşullarına Adaptasyonu Üzerine Araştırmalar (1997)
​040
​Üzüm Çeşitlerinde Çekirdeksizliğin Kalıtımı (1997)
​039
​Melezleme ile Elde Edilen Çekirdeksiz ve Sofralık Çeşit Adaylarının Ampelografik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Kışlık Gözlerinin Bulundukları Yere Göre Verimliliklerinin Saptanması (1996)
​038
​Değişik A. Asma Anaçlarının Bozcaada Çavuşu Üzüm Çeşidinin Verim, Gelişme ve Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması (1995)
​037
​Yerli ve Yabancı Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Adaptasyon Denemesi (1995)
​036
​Clairette Üzüm Çeşidinin Meristem Kültürü ile Çoğaltılmasında Uygun Oksin- Sitokinin Kombinasyonunun Araştırılması (1995)
​035
​Değişik Fumigasyon Yöntemlerinin Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Önemli Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Soğukta Muhafazasına Etkileri Üzerine Araştırmalar (1994)
​034
​Değişik A. Asma Anaçlarının Hafızali Üzüm Çeşidinin Verim, Gelişme ve Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması (1994)
​033
​A. Asma Anaçlarında Klon Seleksiyonu Çalışmaları (1993)
​032
​Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Muhafazaya Uygunlukları Üzerinde Araştırmalar (1993)
​031
​Değişik A. Asma Anaçlarının Papazkarası Üzüm Çeşidinin Şıra Özellikleri ve Verimi Üzerine Etkilerinin Araştırılması (1993)
​030
​Hafızali, Amasya Beyazı, Yapıncak ve Semillon Üzüm Çeşitlerinde Primer Sürgünlerin Zararlanması Sonucu Oluşan İkinci Sürgünlerin Verimlilik Düzeylerinin Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar (1992)
​029
​Trakya Bölgesi Şaraplık Üzüm Üretim Ekonomisi ve Pazarlaması Üzerine Bir Araştırma (1992)
​028
​Azotlu ve Fosforlu Gübreler ile Ahır Gübresinin Aşılı Asma Fidanı Üretiminde Fidanların Randıman ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması (1992)
​027
​Aşılı Asma Fidanı Üretiminde Kullanılacak En Uygun Parafin Karışımının Saptanması (1991)
​026
​Bazı Şaraplık Üzüm Çeşitlerinde Farklı Olgunluk Derecelerinin Şarabın Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırlması (1991)
​025
​Klon Mukayese Aşamasındaki Gamay, Papazkarası, Clairette, Semillon ve Yapıncak Üzüm Çeşidi Klonlarının Şaraplık Değerlerinin Araştırılması (1990)
​024
​Amerikan Asma Anaçlığında Gübre Denemesi (1990)
​023
​Guyot ve Goble Terbiye Şekilleri ile Yetiştirilen Semillon Üzüm Çeşidinde En Uygun Sıra Üzeri Mesafesinin Tesbiti (1990)
​022
​A. Asma Anaçlıklarında Filiz ve Koltuk Almanın Anacın Çelik Verimi ve Kalitesi Üzerine Etkileri (1989)
​021
​Çimlendirme Ortamında Kullanılan Farklı Katlama Materyalinin Aşılı Asma Fidanı ve Kalitesi Üzerine Etkileri (1989)
​020
​Farklı A. Asma Anaçlarının Semillon Üzüm Çeşidinin Mahsul Verimi ile Kalitesi ve Gelişmesi Üzerine Etkileri (1989)
​019
​Marmara Bölgesinde Şaraplık Olarak Yetiştiriciliği Yapılan Yerli ve Yabancı Bazı Üzüm Çeşitlerinin Bulundukları Ekolojilerinde Şaraplık Değerleri Üzerinde Araştırmalar (1988)
​018
​Papazkarası Üzüm Çeşidi Üzerinde Bölge Şartlarına Uygun Gövde Yüksekliğinin Tesbiti (1985)
​017
​Semillon Üzüm Çeşidi İçin Uygun Terbiye Şekillerinin Saptanması (1985)
​016
​Marmara Bölgesinde Şaraplık Olarak Yetiştiriciliği Yapılan Yerli ve Yabancı Bazı Üzüm Çeşitlerinin Bulundukları Ekolojilerinde Şaraplık Değerleri Üzerinde Araştırmalar (1984)
​015
​Bağlarda 3 Sofralık, 6 Şaraplık Üzüm Çeşidinden Klon Seleksiyonu ile Seçilen Klonların II. Aşama Verim Sonuçları (1982)
​014
​Semillon Üzüm Çeşidi Üzerinde Bölge Şartlarına Uygun Gövde Yüksekliğinin Tesbiti (1982)
​013
​Değişik A. Asma Anaçlarının Semillon ve Meslier Üzüm Çeşitlerinin Verim, Gelişme ve Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması (1982)
​012
​Hafızali ve Semillon Üzüm Çeşitleri Üzerinde Farklı Pallisaj Şekillerinin Denenmesi (1982)
​011
​Azotlu Gübrenin Bağlara En Uygun Atım Zamanı ve Adedinin Tesbiti (1981)
​010
​Yapıncak Üzüm Çeşidinde Omcaların Mahsul ve Gelişme Kapasitelerine Göre Kış Budamasında Bırakılacak En Uygun Göz Sayısının Tesbiti (1980)
​009
​Papazkarası ve Cinsaut Bağlarında Azotlu Gübrelerle Azotun Seviyesini Tesbit Denemesi (1980)
​008
​Virus Hastalığı İle Bulaşık Bir Bağın Sökümünü Müteakip Toprağını Dezenfekte Etmek Sureti ile Yeniden Bağ Tesisi Etmek (1978)
​007
​Kimyasal Gübre Uygulamalarının Kob.5BB Anaçlığında Anacın Çelik Verimi ve Kalitesi Üzerine Etkileri (1973)
​006
​17 Muhtelif Üzüm Çeşidinin 11 Farklı Anaç Üzerinde Verim, Gelişme, Kalite ve Affinitelerin Tesbiti (1973)
​005
​Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerinin On Değişik A. Asma Anacı Üzerindeki Verimini Tesbit Denemesi (1973)
​004
​Karalahna, Semillon, Hafızali ve Müşküle Üzüm Çeşitlerinin Beş Farklı A. Asma Anacı ile Verim ve Kalite İlişkileri Üzerine Araştırmalar (1973)
​003
​A. Asma Çeliklerinin Köklendirilmesinde En Uygun Sulama Zaman Aralıklarının ve Sulama Adedinin Tesbiti (1968)
​002
​Doludan Zarar Gören Bağlarda Budama Denemesi (1968)
​001
Mahsuldar Bağlarda Kimyevi Gübre Denemesi (1968)


YUKARI