On-going Projects


Sıra No
Proje Adı​
Proje​ Lid​eri
01
Bağ Yetiştiriciliğinde Kullanılabilecek Otonom Robot Tasarımı (ROBOTAGEM) ve Uygulama Olanakları
Dr. Elif YAZAR COŞKUN
02
Melezleme Islahı Yoluyla Erkenci ve Geççi Üzüm Çeşitlerinin Elde Edilmesi (4. Dilim) 
Dr. Onur ERGÖNÜL
03
​Farklı Anaçların Aksıdağan ve Karamenüş Üzüm Çeşitlerinde Vejetatif Gelişim, Fizyolojik Aktivite, Üzüm ve Şarap Kalite Bileşenlerine Etkileri
Tezcan A​LÇO
04​Trakya Bölgesi Şarap Üreticilerinin Sürdürülebilirliğinin Belirlenmesi​
Uğur AKDEMİR
05
TAGEM Tarafından Geliştirilen Buğday Çeşitlerinin Üretici Memnuniyeti Açısından Değerlendirilmesi ve Takibi (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli)
Mehmet Ali ŞENOL
06
ÇATI PROJE: Asma Çeşit ve Anaç Genetik Kaynakları Araştırmaları 
Alt Proje 1 : Türkiye Asma Genetik Kaynaklarının Belirlenmesi, Muhafazası ve Tanımlanması
Tamer UYSAL
07ÇATI PROJE: Asma Çeşit ve Anaç Genetik Kaynakları Araştırmaları 
Alt Proje 2 : Uluslararası Asma Çeşit/Anaç Koleksiyonunun Oluşturulması ve Muhafazası
Tamer UYSAL
08Türkiye Asma Genetik Kaynakları Veritabanı Tamer UYSAL
09Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerde Adaptasyonunun Belirlenmesi ​
Bekir AÇIKBAŞ
​10
​Bulamanın Endüstriyel Üretim Olanaklarının Araştırılması Ve Atıştırmalık Ürün EldesiDr. Gamze UYSAL SEÇKİN
(Proje Yürütücüsü)
11
Türkiye Asma Genetik Kaynaklarının Suni İnokülasyon Yöntemleri ile Bazı Fungal Hastalıklara Karşı Dayanıklılık Durumlarının Belirlenmesi ve Melezleme ile Hastalıklara Dayanıklı/Tolerant Yeni Çeşitlerin Geliştirilmesi (1. Dilim)​
Dr. Aslı POLAT
​12
​Kiraz Fidan Dipkurdu, Capnodis tenebrionis (L.) (Coleoptera: Buprestidae)'in Mücadelesinde Entomopatojen Fungus ve Yapışkan Tuzak Kullanım Olanaklarının Araştırılması
​Dr. Damla ZOBAR
13
​Farklı Anaçların Aksıdağan ve Karamenüş Üzüm Çeşitlerinde Vejetatif Gelişim, Fizyolojik Aktivite, Üzüm ve Şarap Kalite Bileşenlerine Etkileri
​Tezcan ALÇO
​14
​Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerde Adaptasyonunun Belirlenmesi ( Sakarya - Pamukova Lokasyonu )
​Ali İzzet TORÇUK
​15

​Farklı Kurutma Yöntemleriyle Kurutulan Aronya (Aronia Melanocarpa)  Posasının Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Manda Yoğurdunda Kullanımı
Dr. Gamze UYSAL SEÇKİN​ (Proje Yürütücüsü)
​16

​Farklı Endüstriyel Olgunlukların Yerel Şaraplık Çeşitlerde Fenolik Bileşikler ve Aroma Profillerine Etkileri
​Tezcan ALÇO
​17

​Çeltik Kompostundan Bakterilerin İzolasyonu, Tanımlanması ve Üretimde Kullanılması​
​Dr. Aylin ERKOÇAK 
(Proje Yürütücüsü)
​18

​Asmada Türler Arası Somatik Melezleme Yöntemi ile Biyotik ve Abiyotik Streslere Dayanıklı Üzüm Çeşitlerinin Geliştirilmesi (1. Dilim)​
​Dr. Aslı POLAT
​19

​Bazı Minor Meyvelerin Moleküler Karakterizasyonunun Belirlenmesi, Kuru ve Yaş Meyvelerdeki Bazı Tıbbi Aromatik Özelliklerinin İncelenmesi ve Koleksiyon Bahçesi Oluşturulması​

​20
Türkiye’de Mekanizasyon Planlaması, Yeni Teknolojilerin Kullanımı Ve Politika Araçlarının Geliştirilmesi
Alt Proje: Tekirdağ İlinde Tarımsal Mekanizasyon Planlaması, Yeni Teknolojilerin Kullanımı Ve Politika Araçlarının Geliştirilmesi​

Dr. Elif YAZAR COŞKUN​