Milletlerarası Akdeniz Yüksek Zirai Etütler Merkezi (MAYZEM)'in 26 Mart 2015 günü Kahire/Mısır'da gerçekleşen 133. Yönetim Kurulu Toplantısında yapılan Başkanlık seçiminde, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum BURAK, 13 üye ülkenin 12'sinin oyunu alarak Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiştir.
Türkiye'nin de kurucu üyelerinden olan MAYZEM, 1962'de faaliyetlerine başladı. Arnavutluk, Cezayir, Fas, Fransa, Malta, Mısır, İtalya, İspanya, Lübnan, Portekiz, Tunus, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere 13 üyesi bulunan MAYZEM'in Genel Merkezi, Paris'te yer alıyor. MAYZEM (CIHEAM) tarihinde Türkiye, ilk kez Yönetim Kurulu Başkanlığı yapacaktır. Tarım, gıda, balıkçılık ve kırsal kalkınma konularında araştırma, eğitim ve yayın çalışmaları yapmaktadır. Kuruluş, her yıl üye ülkelerden gelen 1000'den fazla öğrenciye çeşitli tarımsal konularda kısa ve uzun dönem eğitimler vermektedir.
25.03.2015 tarihinde Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU ve Bakanımız Sayın M. Mehdi EKER'in katılımları ile gerçekleşen Biyoteknoloji Araştırma Merkezi açılışı anısına Genel Müdürümüz Doç. Dr. Masum BURAK tarafından merkez bahçesine ağaç dikildi. Daha sonra Genel Müdürümüzün MAYZEM başkanı olmasının sevincini ve mutluluğunu paylaşmak adına, Biyoteknoloji Araştırma Merkezi çalışanları olarak hazırlanan pasta Sayın Genel Müdürümüz tarafından kesildi. Program esnasında Ar-Ge'nin önemi ve tarımsal araştırmalarda kazanılan başarılar ve gelecekte yapılması gereken konularla ilgili Genel Müdürümüz tarafından bilgiler verildi.
Enstitümüz adına Sayın Genel Müdürümüzü tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyoruz. Ülkemiz ve MAYZEM 'e üye ülkelerin tarımı adına hayırlara vesile olmasını diliyoruz.