Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • ISLAH VE GENETİK BÖLÜMÜ
    • KALİTE VE TEKNOLOJİ BÖLÜMÜ
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
    • TARIM MAKİNALARI VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ BÖLÜMÜ
    • BİYOÇEŞİTLİLİK VE GENETİK KAYNAKLAR BÖLÜMÜ
    • ÜRETME VE İŞLETME BÖLÜMÜ
    • BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    • EĞİTİM VE YAYIM BÖLÜMÜ
    • TÜRKİYE TOHUM GEN BANKASI MERKEZİ
    • BİYOTEKNOLOJİ ARAŞTIMA MERKEZİ
    • BİTKİSEL GIDALAR ARAŞTIRMA MERKEZİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE YÖNETİMİ
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • BELGELERİMİZ
    • ANKET FORMU
    • GÖRÜŞ/ŞİKAYET FORMU
    • ŞİKAYETLER PROSEDÜRÜ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    ANALİZ HİZMETLERİ
    • AÇIKLAMALAR
    • ANALİZ TALEP FORMU
    • BANKA HESAP BİLGİLERİ
    • ANALİZ LİSTESİ
  • ÜRÜNLER
    EKMEKLİK BUĞDAY
    MAKARNALIK BUĞDAY
    ARPA
    NOHUT
    MERCİMEK
    FASULYE
    ASPİR
    KETENCİK
    PELEMİR
    YONCA
    MACAR FİĞİ
    YAYGIN FİĞ
    TÜYLÜ FİĞ
    TÜYLÜ MEYVELİ FİĞ
    KOCA FİĞ
    KORUNGA
    KILCIKSIZ BROM
    MÜRDÜMÜK
    ÇAYIR DÜĞMESİ
    KIRAÇ
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    DERGİLER
    • BİOTECH STUDİES DERGİSİ
    • TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ
    ÇEŞİT KATALOĞU
    CBS BÜLTEN
    SATIŞ-PAZARLAMA
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksTarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Haber

Kuru Fasulye Odak Grup Toplantısı Çumra’da Gerçekleştirildi

19.04.2016 / Gösterim Sayısı : 51 / Arşiv

​

Enstitümüz Tarım Ekonomisi Bölümü liderliğinde yürütülmekte olan “Türkiye’de Yemeklik Dane Baklagillerin Üretim ve Tüketim Kararlarını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi” adlı TAGEM projesine ait odak grup toplantılarının ilki 13.04.2016 tarihinde ana teması kuru fasulye olmak üzere Konya ili Çumra ilçesinde gerçekleştirildi. 
Enstitü Müdürü Dr. Mevlüt ŞAHİN ve Müdür Yardımcısı Öztekin URLA, Tarım Ekonomisi Bölümünden Rahmi TAŞCI, Merve BOLAT ve Yemeklik Dane Baklagiller Islahı Birim Sorumlusu Dr. Abdulkadir AYDOĞAN, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih ÖZDEMİR, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin BAYDAR, araştırmacılar, Konya Ziraat Odaları temsilcileri, çeşitli STK temsilcileri, üniversiteler, özel tarım danışmanları ve üreticilerinin katılımı ile kuru fasulye üretimi ve pazarlaması konularında fikir alışverişinde bulunuldu.
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Önder’in moderatörlüğünü yaptığı toplantıda kuru fasulye üretiminin şimdiki ve gelecekteki durumu, kuru fasulye üretici ve tüketici fiyatları, kuru fasulye üretiminin sürdürülebilirliği, üreticilerin kuru fasulye üretiminde eğitim istekleri konuları görüşülerek sorunlar tespit edilmiştir.
Bu projede; 6 Araştırma Enstitüsü, 2 Üniversite ile teknik işbirliği, Mersin Ticaret Borsası ve Ulusal Baklagil Konseyi ile hem maddi hem de teknik işbirliği yapılmaktadır. İşbirliği yapılan enstitü, üniversite ve kuruluşlar şunlardır:
• Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
• Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
• Tarımsal Ekonomi ve Politika Geliştirme Enstitüsü Müdürlüğü
• GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
• Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
• Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

 Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü

 Mersin Ticaret Borsası
 Ulusal Baklagil Konseyi
Projenin amaçları:
Projede hem üretici hem de tüketici çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda amaçlar şöyle sıralanabilir;
- İşletmelerin girdi kullanımı, uyguladıkları yetiştirme tekniklerini ve karşılaştıkları problemleri belirlemek,
- Üreticilerin pazarlama stratejilerini ve pazar problemlerini belirlemek,
- Baklagil yetiştiriciliği konusundaki bilgi kaynakları ve ihtiyaç duydukları konuları tespit etmek,
- Üreticilerin baklagil üretiminin sürdürebilirliği konusundaki görüş, istek ve taleplerini belirlemek,
- Tespit edilen problemlere yönelik somut çözüm önerileri sunmak,
- Tüketicilerin sosyo-ekonomik durumunu ve baklagil tüketim miktarı, sıklığı ve tüketim şeklini belirlemek,
- Tüketici tercihlerini ve pazar fiyatlarındaki değişimlerin tüketici kararlarına etkisini belirlemek,
- Politika yapıcılara önemli bir veri kaynağı sağlamak amaçlanmaktadır.

Son Haberler
...
Glutensiz Ekmeklerin Tekstürel, Duyusal Ve Bes ...
...
Bölge Grup Toplantısı – Ankara 19 Kasım 2025
...
Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Birimi’Mizden Yeni ...
...
Tagem Hayvan Sağlığı Ve Gıda-Yem Araştırmaları ...
...
Buğçetap Projesinin Çorum Saha Çalışmaları Tam ...
...
Ankara Altındağ İlçe Tarım Müdürlüğü İle Gerçe ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Şehit Cem Ersever Cad. No: 11 Yenimahalle / ANKARA

  • Telefon : 0 (312) 343 10 50

  • Faks : 0 (312) 327 28 93

  • E-Posta : tarlabitkileri@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI