- Devam Eden Projeler
- Doğu Anadolu Bölgesindeki Bazı Çok Yıllık Bitki Türlerinin Kültüre Alınması (Tübitak2009)
- Bazı Meyve Türlerine Ait Gen Kaynaklarının Hıgh-Throughput Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması-I
- Ülkesel Patates Tohumluk Üretim Sisteminin Geliştirilmesi. (Tübitak2009)
- Türkiye Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi (Erzincan Adaptasyonu) (Tübitak2012)
- Ülkemizde Yetiştiriciliği Yapılan Ekonomik Öneme Sahip Bazı Üzüm Çeşit ve Amerikan Asma Anaçları ile Klonlarının Virüsler ve Agrobacterium vitis Yönünden Arındırılması, Tanımlanması ve Yeni Üzüm Çeşitlerinin Geliştirilmesi (Tübitak2012)
- Türkiye Fritillaria L. Türlerinde Çeşit Geliştirme ve Yeni Çeşitlerin Sektöre Kazandırılması (1007) 2010-2015
- Kuru Fasulyede Yüksek Sıcaklığa Ve Kuraklık Stresine Tolerans Materyallerin Belirlenerek Islah Programlarında Değerlendirilmesi
- Diferansiyel Termal Analiz Yönteminin Optimizasyonu ve Hızlı Soğuma-Erimenin, Asma (Vitis vinifera L.) Don Töleransı Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi (TÜBİTAK 1001) 2015-2018 Bütçe 360 000TL
- Bazı Uygulamaların 'Ugni Blanc' Üzüm Çeşidinin Soğuğa Dayanımı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi (1002) (Projenin Yürütüleceği Kurum/Kuruluş: Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü-Doç. Dr. Özkan KAYA) (2021-2022) Bütçe: 45 000 TL
- Yeni Teklif Projeler
- Seleksiyonla Seçilen Kayısı Anaç Adaylarının Sürdürülebilir Ve Sanayiye Uygun Kayısı Yetiştiriciliğindeki Kullanım Potansiyellerinin Belirlenmesi TÜBİTAK 1003
Proje Süresi: 3 Yıl (2023-2026)
Proje Bütçesi: 600000 TL
- Minnesota Üniversitesine Ait Bazı Üzüm Çeşitlerinin Soğuğa-Dayanıklılığa Aklime Olma Adaptasyonunun Değerlendirilmesi TÜBİTAK–2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Programı ABD)
Proje Süresi: 1 Yıl (2023-2024)