ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TRAKYA TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • TARİHÇE
    • VİZYONUMUZ
    • MİSYONUMUZ
    • ENSTİTÜNÜN GENEL TANITIMI
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • ENSTİTÜ TANITIM FİLMİ
    • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
  • YÖNETİM
    • ENSTİTÜ MÜDÜRÜ
    • MÜDÜR YARDIMCISI
  • BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • ENSTİTÜ MÜDÜRLÜĞÜNE DOĞRUDAN BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • MÜDÜR YARDIMCILIĞINA BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • TEKNİK KOORDİNATÖRLÜĞE BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
  • ÇEŞİTLERİMİZ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksTrakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Harman22

​
​
TESCİL YILI: Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından melezleme çalışmaları ile geliştirilen ve 2022 yılında tescil ettirilen ekmeklik buğday çeşididir. 
Melez ve pedigri: Tekirdağ//GK Kalasz/Beabourg TE6748-0T-0T-9T-2T-2T-0T
MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ; Beyaz başaklı, kılçıklı, başakları orta uzunluktadır. Tescil denemelerinde bitki boyu 70-85 cm arasında değişmiştir. Tanesi kırmızı, sert, yarı-sert yapıda olup orta iriliktedir. 
AGRONOMİK ÖZELLİKLER: Kışlık bir çeşit olup soğuklara dayanıklılığı çok iyidir. Orta erkenci bir çeşittir. Trakya-Marmara Bölgesinde her türlü toprak yapısına tavsiye edilmektedir. Bitki boyu orta-kısa uzunlukta olup taban arazilerde de yatmaya dayanıklılığı çok iyidir. Kardeşlenme kapasitesi iyi olup verim potansiyeli çok yüksektir. Tescil denemelerinde tane verimi 563,5-898,5 kg/da arasında değişmiş olup ortalama verim 733,9 kg/da olarak belirlenmiştir. Tescile başvuru denemelerinde ortalama verim 775 kg dekar olmuştur. Ekimde metrekareye 500 dane tohumluk kullanılmalıdır. 
PATOLOJİK ÖZELLİKLER: Küllemeye orta seviyede toleranslıdır. Kahverengi (10S) ve sarı pasa (5R) yüksek oranda toleranslıdır. Tescil denemelerinde enfeksiyonun yüksek olduğu koşullarda dahi hastalık oranı en fazla 10S-5R olarak belirlenmiştir. Tescil öncesi denemelerde kahverengi pas TR sarı pas 10S olarak belirlenmiştir. Septoriya yaprak leke hastalığına hassastır.
KALİTE ÖZELLİKLERİ: Ekmeklik kalitesi çok iyi olup Tescil denemelerinde tespit edilen kalite değerleri; bin tane ağırlığı 35,7-37,3 g, hektolitre ağırlığı 73,2-75,1 kg/hl, protein oranı %14.5-18,4, zeleny sedimantasyon 61-73 ml, alveograf enerji değeri 267-385, un verimi %60-71, yaş gluten %25,7-34,8, kuru gluten %10,8-12.2, gluten indeksi %93,2-99.6 arasında değişmiştir.
Tescile başvuru denemelerinde en yüksek kalite değerleri: Bin tane ağırlığı: 44,7 g, hektolitre ağırlığı: 82,4 kg, protein oranı: % 13,8, gluten: % 35,7, gluten indeksi: %91,2 ve sedimantasyon (zel): 56 ml olarak belirlenmiştir.

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Kocasinan Mah. Atatürk Bulvarı 167/A - 22100 EDİRNE

  • Telefon : 0 284 235 81 82

  • Faks : 0 284 235 82 10

  • E-Posta : ttae@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​