ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TRAKYA TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • TARİHÇE
    • VİZYONUMUZ
    • MİSYONUMUZ
    • ENSTİTÜNÜN GENEL TANITIMI
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • ENSTİTÜ TANITIM FİLMİ
    • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
  • YÖNETİM
    • ENSTİTÜ MÜDÜRÜ
    • MÜDÜR YARDIMCISI
  • BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • ENSTİTÜ MÜDÜRLÜĞÜNE DOĞRUDAN BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • MÜDÜR YARDIMCILIĞINA BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • TEKNİK KOORDİNATÖRLÜĞE BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
  • ÇEŞİTLERİMİZ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksTrakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Gelibolu

​

 

​TESCİL YILI: Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından ıslah çalışmaları sonucu geliştirilen ve 2005 yılında tescil ettirilen ekmeklik buğday çeşididir.
MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Beyaz başaklı, kılçıklı bir çeşittir. Başakları uzun olup dik ve yarı eğik bir görünüm arz eder. Bitki boyu 85-90 cm’dir. Danesi orta iri, kırmızı renkli ve sert-yarı sert yapıdadır.
TARIMSAL ÖZELLİKLERİ: Kışlık bir çeşit olup soğuklara dayanıklılığı çok iyidir. Marmara bölgesinde her tülü toprak yapısında ve bölgenin tamamına ekimi tavsiye edilir. Marmara bölgesi dışında diğer bölgelerde ise taban alanlarda ekimi tavsiye edilir. Kardeşlenme kapasitesi iyi olup verim potansiyeli çok yüksektir (450-800 kg/da). Kurakta verim potansiyeli yüksek düzeyde olduğu gibi iyi koşullarda da yüksek verim potansiyeline sahiptir. Orta erkenci, orta boylu ve sağlam saplı bir çeşit olup yatmaya karşı dayanıklıdır. Kullanılacak tohumluk miktarı m2’ye 450-550 dane (18-20 Kg/da), uygulanacak gübre miktarı 12-15 kg/da saf azot olacak şekilde yapılmalıdır.
PATOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Küllemeye toleranslı, kahverengi pas ve kök hastalıklarına karşı hassastır. Tohumlar sürme ile bulaşık olması halinde ekimden önce tohum ilaçlaması yapılmalıdır.
KALİTE ÖZELLİKLERİ: Bin tane ağırlığı 36.5 g, hektolitre ağırlığı 78.3 kg, protein oranı % 12.2, gluten oranı % 29.1, gluten indeksi % 95.7, tane sertliği 44 ve sedimantasyon değeri 43 ml’dir (2009 yılı deneme sonucu).

 

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Kocasinan Mah. Atatürk Bulvarı 167/A - 22100 EDİRNE

  • Telefon : 0 284 235 81 82

  • Faks : 0 284 235 82 10

  • E-Posta : ttae@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​