| TESCİL YILI: Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 2020 yılında tescil ettirilen yaygın fiğ çeşididir. MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ: TTSM raporlarına göre; yeşil ot miktarı, 2806 kg/da; kuru ot miktarı, 595 kg/da arasındadır. Biyolojik verimi, 762 kg/da; tane verimi 135 kg/da’dır. Bitki boyu 61 cm’dir. TARIMSAL ÖZELLİKLERİ: Alternatif-kışlık bir çeşit ve Trakya bölgesi için normal koşullardaki soğuklara karşı dayanıklılığı iyi olan çeşitlerden biridir. KALİTE ÖZELLİKLERİ: Ham protein oranı %26 Kuru madde oranı %90 Ham selüloz oranı %25 ADF % 26 NDF % 48 |