![](/ttae/Belgeler/Urunler/Cesitler/cayir_mera/fig/alperen/alperen_dane.jpg) ![](/ttae/Belgeler/Urunler/Cesitler/cayir_mera/fig/alperen/alperen_yesil.jpg)
![](/ttae/Belgeler/Urunler/Cesitler/cayir_mera/fig/alperen/alperen_yesil02.jpg)
| TESCİL YILI: Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 2020 yılında tescil ettirilen yaygın fiğ çeşididir. MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ: TTSM raporlarına göre; yeşil ot miktarı, 2741 kg/da; kuru ot miktarı, 592 kg/da arasındadır. Biyolojik verimi, 650 kg/da; tane verimi 131 kg/da’dır. Bitki boyu 60 cm’dir. TARIMSAL ÖZELLİKLERİ: Alternatif-kışlık bir çeşit ve Trakya bölgesi için normal koşullardaki soğuklara karşı dayanıklılığı iyi olan çeşitlerden biridir. KALİTE ÖZELLİKLERİ: Ham protein oranı %25 Kuru madde oranı %90 Ham selüloz oranı %25 ADF % 27 NDF % 48 |