ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TRAKYA TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • TARİHÇE
    • VİZYONUMUZ
    • MİSYONUMUZ
    • ENSTİTÜNÜN GENEL TANITIMI
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • ENSTİTÜ TANITIM FİLMİ
    • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
  • YÖNETİM
    • ENSTİTÜ MÜDÜRÜ
    • MÜDÜR YARDIMCISI
  • BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • ENSTİTÜ MÜDÜRLÜĞÜNE DOĞRUDAN BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • MÜDÜR YARDIMCILIĞINA BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • TEKNİK KOORDİNATÖRLÜĞE BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
  • ÇEŞİTLERİMİZ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksTrakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Yaba

​

​TESCİL YILI: Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından ıslah çalışmaları sonucu geliştirilen ve 2019 yılında tescil ettirilen arpa çeşididir.
Slad//HB 854/Ast/3/Osk4.39/2-84/4/Obz/Rod/5/Bar     TEA2324-0T-0T-1T-5T-1T-0T
MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ:  Başakları 2 sıralı olup orta uzunluktadır. Bitki boyu orta olup 82-103 cm arasında değişmiştir. Danesi iri olup ve homojen yapıdadır. Başaklanma zamanı orta erkencidir.
TARIMSAL ÖZELLİKLERİ:
Kışlık bir çeşit olup soğuklara dayanıklılığı iyidir. Marmara bölgesinde taban ve yarı taban alanlarında yetiştiriciliği tavsiye edilir. Kardeşlenme kapasitesi yüksek olup verim potansiyeli yüksektir. Verimi tarımsal değerleri ölçme denemelerinde 682.5 kg/da ortalama verim ile dördüncü sırada yer almıştır. Tescil denemelerindeki en yüksek verim 843,6 kg/da olarak belirlenmiştir. Kullanılacak tohumluk miktarı m2’ye 450-500 dane (17-19 kg/da),  uygulanacak gübre miktarı 12-15 kg/da saf azot olacak şekilde yapılmalıdır.
PATOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Küllemeye toleranslı ve kahverengi pasa hassastır. Bölgede yaygın olarak görülen arpa yaprak leke hastalığına (Rhynchosporium secalis) orta düzeyde toleranslı, ağbenek yaprak leke hastalığına (Pyrenophora teres) yüksek düzeyde toleranslıdır.
KALİTE ÖZELLİKLERİ: Tescil denemeleri kalite değerleri; hektolitre ağırlığı 55.1-70.1kg/hl, bin tane ağırlığı 28.0-49.9 g, nişasta(nit) oranı 59.9-62.6, protein oranı %11.2-15.1, 2.5+2.8 mm elek üstü %20.3-96.8, elek altı %0.2-31.9 arasında değişmektedir.

 

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Kocasinan Mah. Atatürk Bulvarı 167/A - 22100 EDİRNE

  • Telefon : 0 284 235 81 82

  • Faks : 0 284 235 82 10

  • E-Posta : ttae@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​