Tescil Yılı: • 2019
Islah Metodu: • Melezleme
Morfolojik Özellikleri: • Hipokotilde antosiyanin: Var • Yaprak büyüklüğü: Orta • Yaprak şekli: Geniş üçgene • Sap: Orta tüylü • Çiçeklenme zamanı: Orta • Dil çiçekleri: Portakal sarısı • Bitki boyu: Kısa • Dallanma: Yok • Tabla duruşu: Eğimli gövde üzerinde yarım aşağı dönük • Tabla büyüklüğü: Orta • Tabla şekli: Dış bükey • Tohum rengi: Siyah • Bin dane ağırlığı: 48-52 g
Tarımsal Özellikleri: • Fizyolojik olum: 95 gün • Tablasının eğik olması güneş yanıklığı ve kuş zararına karşı avantaj sağlamaktadır. • Toprak seçiciliği yoktur, adaptasyon kabiliyeti yüksektir.
Kalite Özellikleri: • Tane verimi: 240-260 kg/da (kuru koşullar) • Tane verimi: 390-420 kg/da (sulu koşullar) • Yağ oranı: % 44-47 • Yağ verimi: 112 kg/da (kuru), 180 kg/da (sulu)
Hastalık ve Zararlıları: • Orobanş otuna (Orobanche cumana) karşı yüksek derecede toleranslı • Köse (Mildiyö) hastalığına yüksek derecede toleranslı
Önerildiği Alanlar: • Marmara, Karadeniz, Ege, Çukurova, Akdeniz’ de kuru koşullarda, İç Anadolu Bölgesinde (sulu)
|