ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TRAKYA TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • TARİHÇE
    • VİZYONUMUZ
    • MİSYONUMUZ
    • ENSTİTÜNÜN GENEL TANITIMI
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • ENSTİTÜ TANITIM FİLMİ
    • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
  • YÖNETİM
    • ENSTİTÜ MÜDÜRÜ
    • MÜDÜR YARDIMCISI
  • BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • ENSTİTÜ MÜDÜRLÜĞÜNE DOĞRUDAN BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • MÜDÜR YARDIMCILIĞINA BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • TEKNİK KOORDİNATÖRLÜĞE BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
  • ÇEŞİTLERİMİZ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksTrakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Damla

​

​TESCİL YILI: Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından melezleme çalışmaları ile geliştirilen ve 2018 yılında tescil ettirilen ekmeklik buğday çeşididir.
Melez ve pedigri: Kraj/90Zhong150//Mex65/Momt/3/Trakia  TE6217-3T-1T-1T-3T-0T                                           
MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Beyaz başaklı, kılçıklı, başakları orta uzunluktadır. Bitki boyu 80-90 cm arasında değişmektedir. Tanesi kırmızı, sert, yarı-sert yapıda olup orta iriliktedir.
AGRONOMİK ÖZELLİKLER: Kışlık bir çeşit olup soğuklara dayanıklılığı çok iyidir. Trakya-Marmara Bölgesinde her türlü toprak yapısına tavsiye edilmektedir. Bitki boyu da kısa olduğu için özellikle taban arazilerde de yatmaya dayanıklılığı çok iyidir. Kardeşlenme kapasitesi iyi olup verim potansiyeli çok yüksektir. Tescil denemelerinde tane verimi 555,2-794 kg/da arasında değişmiş olup ortalama verim 669 kg/da olarak belirlenmiştir. Ekimde metrekareye 500 dane tohumluk kullanılmalıdır.
PATOLOJİK ÖZELLİKLER: Küllemeye toleranslı, kahverengi pasa hassas ve sarı pasa dayanıklıdır. Septoriya yaprak leke hastalığına orta düzeyde toleranslıdır.
KALİTE ÖZELLİKLERİ: Ekmeklik kalitesi iyi olup Tescil denemelerinde tespit edilen kalite değerleri; Kalite değerleri incelendiğinde; kırmızı taneli olan çeşit adayının bin tane ağırlığı 30.2-38.3 g, hektolitre ağırlığı 75.6-80.0 kg/hl, protein oranı %11.8-14.4, zeleny sedimentasyon 29-65 ml, alveograf enerji değeri 153-247, su absorbsiyonu %59.4-64.0, un verimi %60.0-72.0, yaş gluten %22.4-27.4, gluten indeksi %49-85 arasında değişmektedir.
Tescile başvuru denemelerinde ortalama kalite değerleri: Bin tane ağırlığı: 42,4 g, Hektolitre ağırlığı: 78,3 kg, Protein oranı: % 12.3, Gluten: % 36,2 Gluten indeksi: %78,8, Sedimentasyon (zel): 49 ml olarak belirlenmiştir.

 

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Kocasinan Mah. Atatürk Bulvarı 167/A - 22100 EDİRNE

  • Telefon : 0 284 235 81 82

  • Faks : 0 284 235 82 10

  • E-Posta : ttae@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​