ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TRAKYA TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • TARİHÇE
    • VİZYONUMUZ
    • MİSYONUMUZ
    • ENSTİTÜNÜN GENEL TANITIMI
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • ENSTİTÜ TANITIM FİLMİ
    • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
  • YÖNETİM
    • ENSTİTÜ MÜDÜRÜ
    • MÜDÜR YARDIMCISI
  • BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • ENSTİTÜ MÜDÜRLÜĞÜNE DOĞRUDAN BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • MÜDÜR YARDIMCILIĞINA BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
    • TEKNİK KOORDİNATÖRLÜĞE BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
  • ÇEŞİTLERİMİZ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksTrakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Yüksel

​TESCİL YILI: Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından İntrodüksiyon-Seleksiyon yolu ile geliştirilen ve 2016 yılında tescil ettirilen ekmeklik buğday çeşididir.
Melez ve pedigrisi: OK81306/STAR’S’
CMSW92WM00167S-17WM-05WM-015WM-010WM-3WM-0WM-5T-0T
MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Beyaz başaklı, kılçıklı başakları orta uzun olup eğik görünümdedir. Bitki boyu 78-100 cm arasında değişmiştir. Tanesi kırmızı, sert, yarı-sert yapıda olup orta iriliktedir.
TARIMSAL ÖZELLİKLERİ: Kışlık bir çeşit olup soğuklara dayanıklılığı çok iyidir. Trakya-Marmara Bölgesinde her türlü toprak yapısına tavsiye edilir. Özellikle taban arazilerde yatmaya dayanıklılığı çok iyidir. Kardeşlenme kapasitesi iyi olup verim potansiyeli çok yüksektir. Tescil denemesi ortalama verimi 807,7 kg/da. (698-931 kg/da Tescil denemeleri). Kullanılacak tohumluk miktarı m2’ye 450-550 dane arasında olmalıdır.
PATOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Küllemeye toleranslı, kahverengi pas ve sarı pasa mutlak dayanıklıdır. Septoriya yaprak leke hastalığına yüksek düzeyde toleranslıdır. Arpa sarı cücelik virüsüne en toleranslı çeşittir. 
KALİTE ÖZELLİKLERİ: Ekmeklik kalitesi iyidir. Tescil denemelerinde tespit edilen kalite değerleri; Bin tane ağırlığı 35,2-42,8 gr, hektolitre ağırlığı 73,1-78,8 kg, protein oranı % 12,3-14,3,  su absorbsiyonu % 56,5-60,9, alveograf enerji 111-199, yumuşama derecesi 63,3, un verimi % 67,1-72,5 ve sedimantasyon miktarı 41-51 ml arasında değişmiştir. Ayrıca 2015 yılında Enstitüde yapılan kalite analizi çalışmalarında bin tane ağırlığı 40,6 gr, hektolitre ağırlığı 80,8 kg, protein oranı %13,8, gluten oranı %36,6, gluten indeksi %96,7 ve sedimantasyon miktarı 56 ml olmuştur.

 

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Kocasinan Mah. Atatürk Bulvarı 167/A - 22100 EDİRNE

  • Telefon : 0 284 235 81 82

  • Faks : 0 284 235 82 10

  • E-Posta : ttae@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​