 
| TESCİL YILI: Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından melezleme yoluyla geliştirilen ve 2014 yılında tescil ettirilen bir yulaf çeşididir. MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Bitki boyu 115-150 cm, sap sağlam ve kalın olup yatmaya karşı dayanıklıdır. Yaprakları geniş, kalın ve hafif mumsudur. Salkım şekli sarkık salkım tipinde olup salkımda tane sayısı 110-130 adettir. Kılçıksız çeşit olup, daneleri iri, dolgun ve uzun olup sarı renktedir. TARIMSAL ÖZELLİKLERİ: Alternatif-kışlık bir çeşit olup, Trakya-Marmara bölgesindeki normal koşullardaki soğuklara karşı dayanıklılığı iyidir. Trakya- Marmara bölgesinde ekimi tavsiye edilir. Tane verimi yüksek ( 400-750 kg/da), dane dökmeyen en erkenci çeşittir. Tane üretimleri için kullanılacak tohumluk miktarı (15-18 kg/da), yeşil ot amacıyla yetiştirilmesi halinde tohumluk miktarı (18-21 kg/da) artırılmalıdır. Dekara 14-17 kg/da azot (N) ve 3-5 kg/da fosfor (P2O5) olacak şekilde gübreleme yapılmalıdır. PATOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Kara pasa hassastır. Yulaf taçlı pası ve yulaf rastığına karşı orta dayanıklıdır. KALİTE ÖZELLİKLERİ: Yaprakları kalın, geniş ve bol olması nedeniyle yeşil ot kalitesi iyidir. Bin dane ağırlığı 29,4-39,6 g, hektolitre ağırlığı 53,5-61,3 kg ve protein oranı % 12,1-16,2. 1000 tane ve hektolitre ağırlıkları yüksek olmasından dolayı insan beslenmesi açısından da çok iyi bir çeşittir. |