İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (ZAE) tarafından hazırlanan “SOFRALIK ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TEKNOLOJİSİ” kitabı tamamlandı ve satışa sunulmuştur. Editörlüğünü Gıda Yük. Müh. Erkan SUSAMCI, Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ ve Doç. Dr. Harun DIRAMAN’ın yaptığı kitabın tamamı 451 sayfadan oluşmaktadır. Büyük bir kısmı ZAE’de uzun yıllar araştırma yapmış değerli uzmanlardan ve farklı üniversitelerden destek veren yazarlardan oluşan kitap, sofralık zeytin ve zeytinyağının bahçeden başlayıp son ürünün duyusal analizine kadar tüm üretim aşamalarına yönelik ayrıntılı bilgi veren bölümlerin yanında zeytinciliğin tarihçesi, zeytin ve zeytinyağının ekonomik olarak değerlendirilmesi, sorunlar ve çözüm önerileri, başlıca sofralık ve yağlık çeşitlerimiz, gıda güvenliği ve HACCP, sağlık, Türk mutfağında zeytin ve zeytinyağı kültürü ve mevzuat gibi farklı konuları da kapsamaktadır. Sektörde yaşanan sorunlara çözüm üretmek için mümkün olduğunca güncel bilgilerin kullanıldığı kitabın tüm zeytincilik sektörüne faydalı olmasını diliyoruz.
Yayın İletişim Bilgileri
ISBN: 978-605-9175-73-9
Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
Kitap talebi ile ilgili bilgilere
buradan ulaşabilirsiniz.