Enstitümüzden fidan temin etmek isteyen üreticilerimize duyurulur…
2024 yılı fidan üretim programına esas olmak üzere aşılı ve aşısız (anaç fidan) asma fidan talep toplama esasları aşağıda belirtilmiştir.
1. Enstitümüz tarafından üretilen üzüm ve anaç fidanlarını 2025 yılında temin etmek üzere, en az 100, en fazla 5.000 adet miktarı arasında olan talepler; 05 Şubat-23 Şubat 2024 tarihleri arasında telefon ile ya da şahsen mesai saatleri (hafta içi 08:00-17:00) içerisinde Enstitümüz Üretim ve İşletme Bölümüne başvurulması ve sözleşme düzenlenmesi şeklinde yapılabilecektir. Bu tarihlerden sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
2. Aşı kalemi ve çeliği Enstitümüzde bulunmaması durumunda, talep sahibinin bu materyali Enstitümüze teslim etmesi ve 1000 adetin üzerinde fidan talebinde bulunması koşullarıyla sözleşmeli üretim yapılabilecektir.
4. Taleplerde aşılı fidan başına 10 TL ve aşısız fidan başına 5 TL'nin Enstitümüz Döner Sermaye İşletmesine sipariş avansı niteliğinde yatırılması ve yatırıldığına dair bilgi verilmesi gerekmektedir.
5. Sipariş avansı alınan talep sahipleri fidan satışı başlamadan 15 gün önce Enstitü personeli tarafından aranarak belirlenecek fidan satış fiyatı için eksik kalan kısmın yatırılması istenecektir.
6. Sipariş avansı yatırılmasından sonra talepten vazgeçilmesi durumunda en geç 31 Aralık 2024 tarihine kadar bildirilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra iptal edilen talepler için alınan avans geri ödenmeyecektir.
5. Süresi içerisinde (31 Aralık 2024'e kadar) taleplerinden vazgeçen ve olağanüstü nedenlerle (iklim koşulları vb.) karşılanamayan talepler iptal edilerek alınmış avansları sahiplerine iade edilecektir.
7. Aşılı yada aşısız 100 adetin altında olan fidan talepleri olan üreticiler 2025 yılı Ocak ayı içerisinde Enstitümüzce duyurulacak tarihte perakende satıştan yararlanabileceklerdir.
8. Enstitümüz 2025 yılı fidan üretim programında yer alan çeşitler aşağıdaki belirtilmiştir.
Fidan Üretilebilecek Çeşitler
AŞILI ASMA FİDAN ÇEŞİTLERİ | | AŞISIZ (ANAÇ) FİDAN ÇEŞİTLERİ |
Sofralık Üzüm Çeşitleri | | |
Trakya İlkeren | Yapıncak | 5BB |
Tekirdağ Çekirdeksizi | Alphonse Lavallée | 1103 Paulsen |
Tekirdağ Misketi | Cardinal | 110 R |
Italia | Italia | 41 B |
Emirali | Michele Palieri | 140 Rugeri |
Cengizbey | Red Globe | SO4 |
Gürnil | Hamburg Misketi | |
Tekirdağ Sultanı | Victoria | |
Özer Beyazı | Gönülçelen | |
Şaraplık Üzüm Çeşitleri | | |
Cabernet Sauvignon | Sauvignon Blanc | |
Merlot | Papazkarası | |
Syrah (Şiraz) | Chardonay | |