Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TRAKYA TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
Ana Sayfa
KURUMSAL YAPI
MÜDÜR
MÜDÜR YARDIMCISI
BÖLÜMLER
ENSTİTÜ MÜDÜRLÜĞÜNE DOĞRUDAN BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
MÜDÜR YARDIMCILIĞINA BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
TEKNİK KOORDİNATÖRLÜĞE BAĞLI BİRİMLER VE BİRİM PERSONELİ
ORGANİZASYON ŞEMASI
TARİHÇE
GÖREVLERİMİZ
MİSYON VE VİZYONUMUZ
KALİTE POLİTİKAMIZ
HİZMET STANDARTLARIMIZ
LABORATUVARLAR
ÜRÜNLER
PROJELER
YAYINLAR
BASIN
ENSTİTÜNÜN GENEL TANITIMI
İLETİŞİM
Skip Navigation Links
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
Tekirdağ
TESCİL YILI:
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından ıslah çalışmaları sonucu geliştirilen ve 2005 yılında tescil ettirilen ekmeklik buğday çeşididir.
MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ:
Beyaz başaklı, kılçıklı bir çeşittir. Başakları uzun olup dik ve yarı eğik bir görünüm arz eder. Bitki boyu 80-85 cm’dir. Danesi iri, kırmızı renkli ve sert-yarı sert yapıdadır.
TARIMSAL ÖZELLİKLERİ:
Kışlık bir çeşit olup soğuklara dayanıklılığı iyidir. Marmara bölgesi ile kışlık ekim yapılan diğer bölgelerde her türlü alanlarda ve toprak yapısında ekimi tavsiye edilir. Kardeşlenme kapasitesi iyi olup verim potansiyeli yüksektir (450-750 kg/da). Orta erkenci, orta boylu ve sağlam saplı bir çeşit olup yatmaya karşı dayanıklılığı çok iyidir. Kullanılacak tohumluk miktarı m2’ye 450-550 dane (18-20 Kg/da), uygulanacak gübre miktarı 12-15 kg/da saf azot olacak şekilde yapılmalıdır.
PATOLOJİK ÖZELLİKLERİ:
Külleme, kahverengi pas ve kök hastalıklarına karşı toleranslıdır. Yatmaya dayanıklılığı çok iyidir. Sürmeye çok hassas olduğu için ekim öncesi mutlaka tohum ilaçlaması yapılmalıdır.
KALİTE ÖZELLİKLERİ:
Ekmeklik kalitesi iyi olup bazı kalite özellikleri; bin tane ağırlığı 35.7, hektolitre ağırlığı 77.1 kg, protein oranı % 14.3 gluten oranı % 41.0, gluten indeksi % 78.9 tane sertliği 53 ve sedimantasyon miktarı 48 ml’dir (2009 yılı deneme sonucu).