T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Genetik Kaynaklarımızı Koruyoruz

Yayın Tarihi : 26.08.2022

Yenilebilir Allium app. (Sogan, sarımsak ve pırasa) gen kaynaklarının toplanması muhafazası ve değerlendirilmesi isimli TAGEM projesi kapsamında Erzincan, Van, Hakkari, Siirt, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Kars ve Artvin illerini içeren materyal toplama programı Proje ekibi  Dr. Gülay BEŞİRLİ,  Dr. İbrahim SÖNMEZ ve Dr. Barış ALBAYRAK tarafından gerçekleştirilmektedir. Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü idaresi ve araştırmacılar desteğinde gerçekleştirilmiştir.  Programa ilgili Enstitüden müdür yardımcısı İsmail KÜSMEN, araştırmacılar Meral ASLAY ve Zakine KADIOĞLU  katılım sağlamıştır.